Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

«Να μην ασχολείται με απόδοση «τέτοιων» τιμών στο πρόσωπο του ΛΟΥΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ» καλεί την Δημοτική Αρχή η οικογένειά του αείμνηστου Δημάρχου Ορχομενού και Επιτίμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας – «Δεν τις είχε ανάγκη εν ζωή, δεν τις έχει και μετά θάνατο» αναφέρουν σε επιστολή τους η σύζυγος και ο γιος του !

 


Σε αντίθεση με την ομόφωνη βούληση της Τοπικής Κοινότητας Ορχομενού που λήφθηκε στις 11- 07 -2021 και υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γιάννη Ζουρνή και τα μέλη κκ. Θεόδωρο Απογένη, Γεώργιο Βούτσα, Λουκά Καλαμπόκα, Γιώργο Κουβάρα, Παναγιώτη Ντάνο και Σπύρο Τσάκο (https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A93%CE%A6%CE%9C%CE%A9%CE%9E6-%CE%9F1%CE%9B), το Δημοτικό Συμβούλιο Ορχομενού, εν τέλει, «τιμά» τον αείμνηστο Δήμαρχο Ορχομενού και Επίτιμο Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανο, σύμφωνα με μια νέα εισήγηση της Δημάρχου Ορχομενού κας Βούλας Καράλη.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A17%CE%9A%CE%97%CE%A9%CE%9E6-%CE%9A%CE%A9%CE%A3?inline=true ) το ΔΣ αποφάσισε να  ονοματοδοτηθεί όχι το συγκρότημα των πέτρινων κτηρίων αλλά το κτήριο του συγκροτήματος που στεγάζεται το «Κέντρο Κοινότητας», όχι, δηλαδή, σύμφωνα με την πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου Ορχομενού (https://orchomenos-press.blogspot.com/2022/08/blog-post_22.html ).  



Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα , η  οικογένεια του αείμνηστου Λουκά Υπερήφανου με επιστολή της ζητά από την σημερινή Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης που τελικά έλαβε το ΔΣ μετά την εισήγησης της κας Καράλη.

Στην εν λόγω επιστολή τους προς τον Δήμο Ορχομενού, την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια, αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι η απόφαση του ΔΣ που εισηγήθηκε η κα Καράλη «προσβάλει την μνήμη του Δημάρχου Ορχομενού και επίτιμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Λουκά Υπερήφανου και περιπλέκει, ως μη όφειλε, το όνομά του σε παραταξιακές ωφελιμιστικές εμπάθειες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες», όπως αναφέρουν και τονίζουν ότι «εμείς η οικογένειά του, μετά από περίσκεψη και με αισθήματα θλίψης και οίκτου για τους εμπνευστές της, έχοντας μοναδικό σκοπό την περιφρούρηση της μνήμης του, αποφασίσαμε και απαγορεύουμε την χρήση του ονόματος του συζύγου και πατρός μας ‘’ΛΟΥΚΑΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ’’», καλώντας ταυτόχρονα το Δημοτικό μας Συμβούλιο «να ανακαλέσει την απόφασή του αυτή και να πάψει να ασχολείται με απόδοση «τέτοιων» τιμών στο ΛΟΥΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ. Δεν τις είχε ανάγκη εν ζωή, δεν τις έχει και μετά θάνατο».

Ακολουθεί όλο το κείμενο τ της δήλωσης της κας Ευγενίας χήρας Λουκά Υπερήφανου και κ. Ιωάννη Υπερήφανου του Λουκά, προς τον Δήμο Ορχομενού.





Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Ορχομενού είχε ζήσει «ιστορικές στιγμές»  στις 9 Ιουνίου 2007, κατά την επίσκεψη του τότε Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, Υπουργών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Νομαρχών και Αντινομαρχών, Δημάρχων, Νομαρχιακών Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών και, ασφαλώς, εκατοντάδων πολιτών του Καποδιστριακού – τότε - Δήμου Ορχομενού με αφορμή την τελετή των εγκαινίων των πέτρινων κτηρίων που υλοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του αείμνηστου Δημάρχου Ορχομενού και επιτίμου Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου.  






Ημερίδα στην Αταλάντη για την κλιματική αλλαγή οργανώνει η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου


 Η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου διοργανώνει μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την κλιματική αλλαγή, το Σάββατο 8 Ιουλίου, στην Αταλάντη.

Νίκος Σουλιώτης, Πρόεδρος ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Καρπενησίου: "Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ και οι επιπτώσεις της συνεχώς δυσμενέστερες. Ουσιαστικά είναι ένας από τους σημαντικότερους "εχθρούς" που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η ενημέρωση από τους καθ' ύλην αρμόδιους είναι ένα από τα εφόδιά μας τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Αυτός είναι ο στόχος μας στην ημερίδα που διοργανώνουμε στις 8/7 στην Αταλάντη. Θέλω να ευχαριστήσω το Πράσινο Ταμείο αλλά και τους εισηγητές της ημερίδας για την πολύτιμη συνδρομή τους. Συνεργαζόμαστε για να καταστήσουμε τους Δήμους μας κλιματικά ουδέτερους και ταυτόχρονα για να είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε κάθε κατάσταση".

Νέο ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Θηβών - Πρόεδρος αναδείχθηκε και πάλι ο κ. Βασίλειος Γκέλης

 


Ενημέρωη από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου

 


Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διεξαγωγής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το προσεχές διήμερο Σάββατο και Κυριακή 01 και 02-07-2023, στις πόλεις της Άμφισσας, της Ιτέας, των Δελφών και του Γαλαξιδίου Φωκίδας, ως ακολούθως: 

Σάββατο 01-07-2023 και από ώρες 14:00 έως 16:00

Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην υπηρεσιακών οχημάτων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β. και οχημάτων διοργανωτών), καθώς και κυκλοφορίας πεζών, από τη διασταύρωση του γηπέδου Βουνιχώρας προς Γαλαξίδι, μέχρι τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου. 

Κυριακή 02-07-2023 και από ώρες 

  • 08:30 έως 10:30 

Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην υπηρεσιακών οχημάτων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β. και οχημάτων διοργανωτών), προσωρινά και τμηματικά, κατά τις ώρες διεξαγωγής του εν λόγω αγώνα και ανάλογα με την έκβαση αυτού, από την 29η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Ιτέας – Διστόμου (όρια Νομού Βοιωτίας), έως τη διασταύρωση της προαναφερόμενης Επαρχιακής Οδού με Αγίου Ιωάννου (έξοδος από Κίρρα προς Δεσφίνα). 

  • 09:30 έως 12:00 

Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην υπηρεσιακών οχημάτων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β. και οχημάτων διοργανωτών), καθώς και κυκλοφορίας πεζών, από τη διασταύρωση του γηπέδου Βουνιχώρας προς Γαλαξίδι, μέχρι τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ιτέας – Αντιρρίου. 

  • 13:00 έως 16:00 

Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (πλην υπηρεσιακών οχημάτων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ε.Κ.Α.Β. και πελατών του ξενοδοχείου «Delphi Palace» πρώην «Ξενία»), καθώς και κυκλοφορίας πεζών, επί της οδού Απόλλωνος, από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Άμφισσας – Λιβαδειάς, μέχρι τη διασταύρωση του προαναφερόμενου ξενοδοχείου.   

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να εφαρμόζουν αυστηρά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

 

 

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023 - 5 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023

 


🎭🎶💃 Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2023: Κλιματική Αλλαγή
📆 5 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2023❗️
➡️ 70 παραγωγές
➡️ 140 εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους, χορού, εικαστικών/περφόρμανς, μουσικού θεάτρου
➡️ 70 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία
➡️ 12 περιφέρειες
Παρουσιάστηκε σήμερα από την #ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Greek National Opera – Εθνική Λυρική Σκηνή Γιώργο Κουμεντάκη, το πρόγραμμα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν, επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας - Christos Dimas και η Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη / Eleni Doundoulaki .
💬 Γιώργος Κουμεντάκης: "(...) Η φετινή διοργάνωση του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» έχει κεντρικό θεματικό άξονα την κλιματική αλλαγή και τις συντριπτικές επιπτώσεις της για το παρόν και το μέλλον του πλανήτη. Πάνω σε αυτόν τον προβληματισμό οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση δημιουργούν νέα έργα, καταθέτοντας αναγνώσεις που δεν περιορίζονται στην αναπαραγωγή δυστοπικών προβλέψεων, αλλά θέτουν ερωτήματα για μια σφαιρική θεώρηση του φαινομένου. (...)
το «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» έχει σαν βασικό στόχο να στηρίζει τους ανθρώπους της τέχνης και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Στις φετινές εκδηλώσεις πάνω από 2.500 άτομα απασχολούνται στο πρόγραμμα του θεσμού – πρόκειται για καλλιτέχνες, τεχνικό και υποστηρικτικό προσωπικό (...)".
💬 Λίνα Μενδώνη: "(...) Επιλέξαμε την κλιματική κρίση, μια θεματική η οποία είναι διαρκώς επίκαιρη. Ήδη αντιμετωπίζουμε, ο καθένας από τη θέση που βρίσκεται και από τη δουλειά που κάνει, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής την οποία είναι ορθότερο να τη λέμε κλιματική κρίση. (...)
Σήμερα που μιλάμε, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία μας δεν κινδυνεύουν από την κλιματική αλλαγή. Οφείλουμε, όμως, να προλάβουμε τις επιπτώσεις. Η πρόληψη είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. (...)
τα θέματα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά είναι μία προτεραιότητα για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι μια προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση, ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019. (...)
Περισσότερα 🔗 https://t.ly/ZZ_i
🎫 Για προκρατήσεις: https://t.ly/X3nd

Η ΚΕΕΕ στη Χαλκιδική για τις εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης

 


Εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας θα βρεθούν στη Χαλκιδική για τη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, θα πραγματοποιηθεί η κλειστή και στη συνέχεια η διευρυμένη συνεδρίαση, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο (οδός Πολυτεχνείου 58). 

Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίαση της ΔΕ θα ξεκινήσουν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννη Κουφίδη, με θέμα την ατζέντα για το 2030 αναφορικά με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και την οικονομική τους ανάπτυξη, και του προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη, με θέμα: «Οι προοπτικές ανάπτυξης της Χαλκιδικής στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της οικονομίας, της φιλοξενίας, και τα νέα έργα υποδομών που θα αναβαθμίσουν την περιοχή». Στη συνέχεια θα δοθεί η δυνατότητα στους επισήμους και στους προέδρους και εκπροσώπους των Επιμελητηρίων να θέσουν ερωτήματα και να τοποθετηθούν επί όλων των ζητημάτων που έχουν τεθεί. 

Οι εργασίες της ΔΕ της ΚΕΕΕ θα ολοκληρωθούν με την κοινή συνέντευξη τύπου (13.00-13.30) των προέδρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη, και του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, κ. Ιωάννη Κουφίδη.



Μήνυμα του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Γιώργου Μουλκιώτη ​με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις


 MHΝΥMA

με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις πανελλαδικές εξετάσεις

 

«Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες!

Η αγωνία σας τελείωσε. Μπροστά σας ανοίγεται μια νέα σελίδα γεμάτη γνώση και εμπειρίες.

Για όσους δεν κατάφεραν να επιτύχουν σε αυτή τη διαδικασία, αυτό το εμπόδιο σηματοδοτεί απλά έναν διαφορετικό δρόμο σε ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες που σας περιμένουν. 

Αρκεί να τις διεκδικήσετε. 

Συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που στήριξαν και στηρίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους». 

Ενισχύσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για ευάλωτα νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο

 


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοινώνει, σήμερα, Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2023, τα μέτρα στήριξης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον Ιούλιο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής: 

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση θα είναι 15 €/MWh. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. 

Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. 

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η ενίσχυση ανέρχεται στα 50 €/MWh και απορροφά το σύνολο του αυξημένου κόστους.

 Επιπλέον, για τους αγρότες η ενίσχυση ανέρχεται στα 15€/MWh. 

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες τον Ιούλιο διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ.

 

 

Ο επιχειρηματίας κ. Αλέκος Στάικος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Θηβαίων

 


Αγαπητοί συμπολίτες μου,
με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση σας, ως υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων.

Επί δύο δεκαετίες και πλέον, η συμμετοχή μου στα κοινά αρχίζοντας από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας, τον Δήμο Θηβαίων ως δημοτικός σύμβουλος και την Περιφέρεια ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, με έχει διδάξει ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο, τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν προσφέρεται χωρίς σκληρή δουλειά, χωρίς πείσμα, χωρίς θέληση και κυρίως χωρίς αδιάκοπη ενασχόληση.
Όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση και αν βρισκόμουν, προσπάθησα και ήμουν παρών σε όλες τις διεκδικήσεις του τόπου μου, από τα πιο μικρά έως τα πολύ μεγάλα. Από τα μικρά που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας έως τα μεγάλα που επηρεάζουν το μέλλον μας. Προσπάθησα χωρίς διακρίσεις, χωρίς παρωπίδες, χωρίς δεύτερες σκέψεις να αγωνίζομαι δίπλα σε όποιον μου το ζητούσε, δίπλα σε κάθε πρόκληση καταθέτοντας αγόγγυστα όλες μου τις δυνάμεις.
Αγαπητοί συμπολίτες μου, όλοι κάπου αλλού είδαμε ή κάποτε ονειρευτήκαμε πράγματα που μας άρεσαν και όλοι ξέρουμε τις δυνατότητες του Δήμου μας.
Αυτές τις προοπτικές, σας καλώ να κάνουμε μαζί πραγματικότητα.
Σας προσκαλώ όλους να ενώσουμε την τόλμη και την εμπειρία, την όρεξη και την ανιδιοτέλεια για να φτάσει ο Δήμος μας εκεί που του αξίζει.

Με εκτίμηση,

Αλέκος Στάικος
Υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων

Έναρξη εγγραφών στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς

 


Η Διεύθυνση του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΠΑ.Λ) ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ με αφορμή την έναρξη των εγγραφών για το σχολικό έτος 2023-2024 ανακοινώνει τα παρακάτω:

Τα ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΕΠΑ.Λ συνδυάζοντας την παροχή γενικών γνώσεων και επαγγελματικής εκπαίδευσης δίνουν τη δυνατότητα στους απόφοιτους να αποκτήσουν ταυτόχρονα:

1ον)  Απολυτήριο Επαγγελματικού Λυκείου ισότιμο του Γενικού Λυκείου και

2ον)  Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που παρέχει το δικαίωμα της απόκτησης άδειας                      άσκησης επαγγέλματος και πρόσβαση στην αγορά εργασίας

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ:

α) να φοιτήσουν στα ΑΕΙ κατόπιν ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων

β) να εγγραφούν σε Τάξη Μαθητείας, μετά την αποφοίτησή τους

 γ) να έχουν επιδότηση μετακίνησης από και προς τον τόπο κατοικίας τους

 

 A’  ΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ 28/06/2023 ΕΩΣ ΚΑΙ  07/07/2023              ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 

  https://e-eggrafes.minedu.gov.gr

Στην Α΄ τάξη εγγράφονται οι ενήλικοι και οι ανήλικοι (εργαζόμενοι μόνο) μαθητές/τριες  που είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου

Στη Β΄ τάξη εγγράφονται (στους παρακάτω εγκεκριμένους τομείς)

α.  οι ενήλικοι και οι ανήλικοι (εργαζόμενοι μόνο) μαθητές/τριες που έχουν προαχθεί από             την Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ) ή του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ),

β.  οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, ΤΕΛ ή πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ  (με απαλλαγή από            μαθήματα γενικής παιδείας) 

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΤΟΜΕΙΣ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΔΟΜΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στη Γ΄ τάξη εγγράφονται (στις παρακάτω εγκεκριμένες ειδικότητες)

α.   οι ενήλικοι και οι ανήλικοι (εργαζόμενοι μόνο) μαθητές/τριες  που έχουν προαχθεί από              τη Β΄ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ),

β.   οι κάτοχοι πτυχίου & απολυτηρίου  Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ) σε άλλη

      ειδικότητα του ίδιου τομέα (με απαλλαγή από μαθήματα γενικής παιδείας) 

ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ  Γ΄ ΤΑΞΗΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

1.     Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

2.     Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων & Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

1.     Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων

2.     Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

1.     Βοηθός Φυσικοθεραπευτή

2.     Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1.     Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών

 Οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου (ΓΕ.Λ,ΕΠΑ.Λ,ΤΕ.Λ) ή πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ                     δεν   παρακολουθούν τα μαθήματα γενικής παιδείας.

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΕΤΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

                        Τηλ. ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : 2261028290                                                                                                Ε-mail :  mail@epal-esp-livad.voi.sch.gr

                     Site :    https://blogs.sch.gr/epalespl/

                     Διεύθυνση:  Δελφών 26,  Λιβαδειά