Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Τυρόψωμο Ορχομενού... δεν θα το φάμε μόνοι το τριήμερο της Αποκριάς - Θα έχουμε μουσαφιρέους στην πόλη μας!!!



Ποιος είναι γέννημα θρέμμα Ορχομένιος και δεν έχει μεγαλώσει με τυρόψωμο; Ποιος έχει έρθει φιλοξενούμενος στην πόλη μας και δεν έχει δοκιμάσει την τοπική μας σπεσιαλιτέ; Επειδή λοιπόν, το τριήμερο είναι προ των πυλών και ολοένα και κανένα μουσαφιραίο θα έχετε, σας υπενθυμίζουμε τη συνταγή για να παρασκευάσετε την παραδοσιακή και πλέον διαδεδομένη πίτα της περιοχής μας για να βρείτε … ασπροπρόσωποι!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΙΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκ. αλάτι
2 κουτ. σουπ. ηλιέλαιο
1 κουτ. σουπ. ξύδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
600 γρ. φέτα½ κιλό βούτυρο
1 αυγό για επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι, κάνουμε μία τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το ηλιέλαιο, το ξύδι και ανακατεύουμε ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο λίγο από το χλιαρό νερό, ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ομοιογενής ζύμη και μέχρι να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Έπειτα, την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια. Ανοίγουμε ένα-ένα τα μπαλάκια με το χέρι, βάζουμε το βούτυρο και μετά την φέτα και το διπλώνουμε και το στρίβουμε.
Τα βάζουμε ένα-ένα μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε από πάνω με το αυγό. Ψήνομε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου, στους 250 βαθμούς.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Συνεχίζεται για 4η χρονιά η «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών »


Με την οικονομική υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η «Δελφική Ακαδημία Ευρωπαϊκών Σπουδών » με αντικείμενο την πολιτιστική πολιτική στην Ευρώπη σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Από τις 14 έως τις 27 Ιουνίου 2020, υλοποιούνται εντατικά διεπιστημονικά σεμινάρια, τα οποία θα απευθύνονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και τελειόφοιτους προπτυχιακούς φοιτητές. 
Τα σεμινάρια διδάσκονται στην αγγλική γλώσσα από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες.
Η φοίτηση είναι δωρεάν. 

Γενικό θέμα των σεμιναρίων 2020 : Cultural Politics in Europe: Ideologies, National 'Traditions' and Transnational /Transcultural Relations.

Θα  διδάξουν οι καθηγητές :
James Faubion,  Radoslav Tsanoff Chair and Professor of Anthropology at Rice University.
Katharina N. Piechocki , associate professor in the Department of Comparative Literature at Harvard University.
Susan Rubin Suleiman, C. Douglas Dillon Research Professor of the Civilization of France and Research Professor of Comparative Literature at Harvard University.
Οι διδάσκοντες προσεγγίζουν το θέμα τους διεπιστημονικά, αντλώντας τόσο από τις ανθρωπιστικές όσο και από τις κοινωνικές επιστήμες,  συμπληρώνονται , δε, από εξειδικευμένο ερευνητικό εργαστήριο “workshop” ή επιπλέον διαλέξεις επισκεπτών.

Το πρόγραμμα και η ακαδημαϊκή λειτουργία της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών επιβλέπεται από διεθνή Επιτροπή, με πρόεδρο τον καθηγητή Παναγιώτη Ροϊλό (Harvard; George Seferis Professor of Modern Greek Studies and Professor of Comparative Literature).

Διεθνής Επιστημονική Επιτροπή:
Καθηγητής Homi Bhabha, (Harvard; Director of the Mahindra Humanities Center)
Καθηγητής Γιώργος Δερτιλής (École des Hautes Etudes en Sciences Sociales, Paris)
Καθηγητής Peter Frankopan (Oxford)
Καθηγήτρια Michelle Lamont (Harvard),
Καθηγητής Spiros Pollalis (Harvard)
Καθηγητής Παναγιώτης Ροϊλός (Harvard, Πρόεδρος της Επιτροπής  ιδρυτής της Ακαδημίας) 
Καθηγητής Δημήτριος Γιατρομανωλάκης  (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins )

Για αιτήσεις και πληροφορίες επισκεφθείτε: 


Ευχαριστήρια ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό και Παραδοσιακό Σύλλογο Ορχομενού - Συνεχίζουμε, πιο ζωντανοί από ποτέ για το Καρναβαλι Ορχομενού 2021

Ο ΠΠΣΟ, θέλει να ευχαριστήσει θερμά, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Αντιπεριφερειαρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, τον Δήμο Ορχομενού, και την Δήμαρχο κυρία Βούλα Καράλη, την Κοινότητα Ορχομενού και τον κο Γ. Κραβαριτη, τους χορηγούς, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους επαγγελματίες του Δήμου που συνεδραμαν οικονομικά βάζοντας διαφημίσεις, τα γκρουπ, τους συμμετέχοντες, τους παρουσιαστές νυχτερινής και μεσημβρινης παρέλασης, τους ΕΘΕΛΟΝΤΈΣ, τους εμφανείς και αφανείς ήρωες όλου του εγχειρήματος.
Ευχαριστούμε, ΟΛΟΥΣ, μέσα από την καρδιά μας, που δουλέψαμε ΜΑΖΙ, και ετοιμάσαμε ένα υπέροχο Καρναβάλι για φέτος.
Οι συνθήκες δε μας βοήθησαν.
Συνεχίζουμε, πιο ζωντανοί από ποτέ για το Καρναβαλι Ορχομενού 2021.
🎭 Το 3ημερο της Αποκριάς, εφόσον δε θα πραγματοποιηθεί καμία αποκριάτικη εκδήλωση, κάνουμε μια μικρή παρότρυνση, να μη ζημιωθει περισσότερο η αγορά μας και να στηριχτεί η τοπική κοινωνία μας και τα μαγαζιά μας!
🎭Στο 3ημερο της Αποκριάς 

Μαρία Στουαρτ του Σίλλερ απο 24 Απριλίου.. στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τον δικό μας Στάθη Μαντζώρο!

Ακύρωση εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο Δήμος Λεβαδέων και το Παράρτημα Λιβαδειάς του Λυκείου των Ελληνίδων ενημερώνουν ότι η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο Επιμελητήριο Βοιωτίας ακυρώνεται στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του νέου κοροναϊου.

Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας: Τήρηση κανόνων υγιεινής



Παράραση έως τις 6 Μαρτίου για συμμετοχή στον 7ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ για την «Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

7ου ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
για την «Επιχειρηματικότητα & την Καινοτομία».



Τα Επιμελητήρια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας & ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας που συνδιοργανώνουν τον 7ο Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Στερεάς Ελλάδας με θέμα την «Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία» ανακοινώνουν την ΠΑΡΑΤΑΣΗ της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εργασιών του Μαθητικού Διαγωνισμού.
Νέα ημερομηνία υποβολής εργασιών ορίζεται η
Παρασκευή 06 Μαρτίου 2020 και ώρα 13:00 μ.μ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ζαγαρά διοργανώνει σεμινάριο διαχείρισης συναισθημάτων


8 Προσλήψεις στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών

Το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία των Μονάδων του, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Ιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς , Νοσηλευτές, Διοικητικό Προσωπικό υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, για χρονικό διάστημα έως ένα (1) έτος και ως ακολούθως: 
Α) Δομές Ψυχικής Υγείας Αττικής  ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (1) (Μονάδα Ενηλίκων Πειραιά) Β) Δομή Ψυχικής Υγείας Θεσσαλονίκης  ΠΕ Ψυχίατρος (1) (Μονάδα Ενηλίκων)  ΠΕ Ψυχολόγος (1) (Μονάδα Παιδιών και Εφήβων)  ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (1) (Μονάδα Παιδιών και Εφήβων) Γ) Δομή Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς  ΠΕ Ψυχίατρος (1) – (Μονάδα Ενηλίκων/Παιδιών)  ΤΕ Κοινωνικός Λειτουργός (1) – (Μονάδα Ενηλίκων/Παιδιών)  ΤΕ Νοσηλευτικής (1) – (Οικοτροφείο «Δίας») Δ) Δομή Ψυχικής Υγείας Ηρακλείου  ΠΕ Παιδοψυχίατρος (1) (Μονάδα Παιδιών και Εφήβων)   
Για να δείτε την προκήρυξη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Τι αναφέρει η ΚΥΑ για τη ματαίωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων- Ποινές για όσους δεν συμορφωθούν!

Τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη στην Ελλάδα, εξέδωσαν πριν από λίγο την κοινή ΚΥΑ για τον κορονοϊό και τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Την ΚΥΑ υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στο κείμενό της γίνεται επίκληση της σημερινής (27/2/2020) Εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. Βάση αυτής «καλούνται όλοι οι φορείς, δήμοι και περιφέρειες και λοιποί αποδέκτες του παρόντος, προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο, όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της», δηλαδή την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων. Αμέσως μετά τονίζεται ότι «η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορονοϊού». Στην σχετική παράγραφο αναφέρεται ότι «όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

O ιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ιωάννης Περγαντάς ενημερώνει για τις « Πρώτες Βοήθειες» τους εκπαδευόμενους στο ΣΔΕ Ορχομενού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 επισκέφθηκε το σχολείο ο Ιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ιωάννης Περγαντάς μετά από πρόσκληση και στο πλαίσιο υλοποίησης σχεδίου δράσης με θέμα « Πρώτες Βοήθειες».
Ο κος Περγαντάς ενημέρωσε τους εκπαιδευομένους σχετικά με την αναγκαιότητα της γνώσης παροχής Πρώτων Βοηθειών και αναφέρθηκε σε βασικές έννοιες. Στη συνέχεια με διαδραστικό και κατανοητό τρόπο έδειξε στους εκπαιδευομένους τις κατάλληλες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που κάποιος συνάνθρωπός μας χρειάζεται την παροχή πρώτων βοηθειών.



Στο τέλος της ενημέρωσης ακολούθησε διάλογος με τους εκπαιδευομένους .
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού ευχαριστεί θερμά τον Ιατρό κ. Περγαντά Ιωάννη για την άμεση ανταπόκριση και την αναλυτική παρουσίαση του θέματος.

                                                                   ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


Η 2η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Ηλία Μπουρμά

«Είναι πολύ σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε 2 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ζητήματος». Με αυτά τα λόγια άνοιξε τις εργασίες της 2ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. Η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΕΟΤ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της ηγεσίας του ΕΟΤ, καθώς και με συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους.
Ο Υπουργός Τουρισμού επισήμανε πως «δύο ή τρεις φορές το χρόνο πρέπει να γίνονται διαπεριφερειακές συναντήσεις ή ημερίδες με συγκεκριμένη θεματική και με προτάσεις». «Για να επιτευχθεί αυτό», ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού, «πρέπει να υπάρχει διαπεριφερειακή συνεργασία και σύμπνοια απόψεων».
Ο κ. Θεοχάρης μίλησε και για την καμπάνια για το μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζοντας πως «γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά από τον ΕΟΤ. Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στα νησιά, δίνουμε το στίγμα ότι η πολιτική ηγεσία στέκεται δίπλα τους. Είναι πολύ σημαντικό ότι εξασφαλίσαμε 2 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης για τη βελτίωση της εικόνας των νησιών αυτών, νησιών που κυρίως έχουν εσωτερικό τουρισμό και όχι τόσο από το εξωτερικό. Η καμπάνια του ΕΟΤ, η οποία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, θα λειτουργήσει ως αντίβαρο και αποτελείται από τρία στάδια: το σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση και τα διαδικαστικά θέματα».
Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «στρατηγικά και μεθοδικά για πρώτη φορά στα χρονικά η χώρα μας έχει ισχυρή διαφημιστική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού από τόσο νωρίς, τις 15 Ιανουαρίου».
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του έθεσε τις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027 για τη βελτίωση των υποδομών στον τουρισμό.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι «ένα τρίτο αυτών των πόρων θα διατεθεί στα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα» και επισήμανε το γεγονός ότι «σε 5 περιφέρειες της χώρας συγκεντρώνεται το 87% της τουριστικής κίνησης».
Αναφερόμενος στις προτεραιότητες για την αξιοποίηση των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου στον τομέα του τουρισμού, ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για:
-Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν νέα εργαλεία προγραμματισμού και υλοποίησης παρεμβάσεων, όπως είναι η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και στη βελτίωση των υποδομών σε κάθε Περιφέρεια.
-Την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, που θα επιτρέψουν στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας.
-Τη δημιουργία τομεακών προγραμμάτων για την ανάπτυξη και ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Επιπρόσθετα ο Υφυπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «έχει ήδη κατατεθεί η νομοθετική παρέμβαση με την πρότασή μας για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει γίνει ποτέ στο χώρο της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Ακολούθως, προχωράει και η αναβάθμιση και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Υπηρεσιών του Υπουργείου Τουρισμού, που θα επικεντρωθούν στην προσέλκυση επενδύσεων και στην υποδοχή και διευκόλυνση επενδυτικών πρωτοβουλιών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο».
Η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, ανέφερε πως «πεποίθηση της νέας διοίκησης του ΕΟΤ καθώς και προσωπική μου βούληση, αποτελεί η διαρκής και ουσιαστική συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, όπως και με τους φορείς και τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα της χώρας μας».
Και πρόσθεσε: «Για να μπορέσουν οι κινήσεις προώθησης και προβολής μέσω του ΕΟΤ και κάθε Περιφέρειας ξεχωριστά να έχουν διεθνή αποδοτικότητα χρειάζεται μία κοινή προσέγγιση και μεθοδολογία ως προς την καταγραφή και στρατηγική αξιοποίηση των δυνατοτήτων κάθε περιοχής. Η ισχυρή ψηφιακή και διαδικτυακή παρουσία καινοτομία που συνιστά την ψηφιακή μετάβαση των δράσεων προώθησης και προβολής πρέπει να συναρτάται με τη δομημένη παρουσίαση των χαρακτηριστικών κάθε περιοχής, αλλιώς δεν μπορεί να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα».
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, αναφερόμενος στους εκπροσώπους των Περιφερειών, είπε: «Ξεκινήσαμε την πραγματοποίηση B2B συναντήσεων στη Διεθνή Έκθεση του Ισραήλ και κρίνοντας από το θετικό αποτέλεσμα, θα το συνεχίσουμε και στη Μόσχα. Επίσης θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία τοποθέτησης νέων περιπτέρων στις Εκθέσεις και σύντομα θα σας δοθεί ερωτηματολόγιο για να μας καταθέσετε τις απόψεις σας»
Και συμπλήρωσε: «Θα ξεκινήσουμε και μια προσπάθεια επιμόρφωσης στελεχών σας που ασχολούνται με το τουριστικό κομμάτι. Και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να τονίσω τη σημασία του νομοσχεδίου που προχωράει το Υπουργείο Τουρισμού για την τουριστική εκπαίδευση. Πρόκειται για μία εξαιρετική προσπάθεια, η οποία είναι πολύ σημαντική για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού».

Υπαίθρια γυμναστήρια σε Ξηρονομή και Δομβραίνα

Υπαίθρια γυμναστήρια για ενήλικες απέκτησαν πρόσφατα και οι Κοινότητες Ξηρονομής και Δομβραίνας Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων, μετά τις Κοινότητες Ελεώνα, Αμπελοχωρίου και Θήβας (Δεκέμβρη του 2019) και την Κοινότητα Βαγίων (Δεκέμβρη του 2018).

Το ανωτέρω έργο στην Δ.Ε. Θίσβης συμβασιοποιήθηκε στο ποσό των 24.800, 00 ευρώ με ΦΠΑ (χρηματοδότηση μέσω ΤΑΠΕ) και αφορούσε την προμήθεια 10 οργάνων άθλησης ενηλίκων για κάθε κοινότητα, δηλαδή είκοσι (20) συνολικά όργανα εξωτερικού χώρου και υπαίθρου (όργανα γυμναστικής έκτασης ποδιών, ποδηλάτου, βάδισης, ελλειπτικής κίνησης ποδιών, εκτάσεων, βάδισης αέρος, πιέσεων και έλξεων ώμων, παράλληλες μπάρες και πάγκο κοιλιακών).

Τα όργανα τοποθετήθηκαν στους ακόλουθους κοινόχρηστους χώρους και είναι προσβάσιμα σε κάθε πολίτη και επισκέπτη για δωρεάν χρήση 24ώρες το 24ωρο.
• Στην Κοινότητα Δομβραίνας πλησίον της παιδικής χαράς στην κεντρική πλατεία
• Στην Κοινότητα Ξηρονομής πλησίον του γηπέδου τέννι

Το υπαίθριο γυμναστήριο λόγω της ανατομίας και της κατασκευής των οργάνων του δεν απαιτεί την παρουσία και καθοδήγηση γυμναστή, ενώ τα όργανα είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Τα οφέλη για τους χρήστες αυτών είναι πολλαπλά, τόσο σε επίπεδο φυσικής και πνευματικής κατάστασης όσο και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε λειτουργία από σήμερα η πλατφόρμα

Την πλατφόρμα παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος  Πιτσιλής, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Δημήτρης Παπαστεργίου και ο ΓΓΠΣ κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.
Την εφαρμογή ανέπτυξε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας που διαχειρίζεται και με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Πρόκειται για μια ακόμη διαλειτουργικότητα που βάζει τέλος σε μια διαδικασία που απαιτούσε χρόνο και ταλαιπωρία για τους πολίτες καθώς και μεγάλη γραφειοκρατία.
Η πλατφόρμα διασυνδέεται αυτοματοποιημένα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ και του πιστοποιημένου Κόμβου Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ (GovHub) τόσο με το Μητρώο του Περιουσιολογίου Ε9 όσο και με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.
Δεν απαιτείται η υποβολή κανενός απολύτως δικαιολογητικού από τον πολίτη προκειμένου να γίνεται η διόρθωση. Αρκεί μόνο η  ηλεκτρονική δήλωση του πολίτη.  Η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και σε εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών προκύπτει αυτόματα.
Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ ανέπτυξαν την πλατφόρμα προκειμένου οι ιδιοκτήτες να επωφεληθούν από την ευεργετική διάταξη του άρθρου 51 του νόμου 4647/2019 που ορίζει ότι οι ιδιοκτήτες απαλλάσσονται από αναδρομικές χρεώσεις εφόσον υποβάλλουν τη δήλωση διόρθωσης τετραγωνικών.
Υπενθυμίζεται ότι έως τις 31/3/2020 υποβάλλεται διορθωτική δήλωση χωρίς πρόστιμα για την μη υποβολή ή την υποβολή προηγούμενης ανακριβούς δήλωσης.
Για την υποβολή της διορθωτικής δήλωσης απαιτείται μόνον η ταυτοποίηση με τους κωδικούς που χρησιμοποιούνται για την είσοδο στο Taxis.
Η εφαρμογή είναι mobile friendly παρέχει προσβασιμότητα σε όλους και διαθέτει ηλεκτρονικό εγχειρίδιο τόσο για τους πολίτες όσο και για τις υπηρεσίες των δήμων. Είναι κατάλληλη για τα ΑμεΑ και εναρμονισμένη πλήρως με το πρότυπο WCAG 2.0.
Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για χρήση από τις 14.00 της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου.
Με την συγκεκριμένη υπηρεσία, αποφεύγονται ατελείωτες ουρές στις υπηρεσίες των δήμων, αμέτρητες χαμένες εργατοώρες και άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να προχωρήσουν σε πιο δίκαιη κατανομή των τελών στους πολίτες.
  • Η πρόσβαση θα γίνεται μέσω των site του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης mindigital.gr, του Υπουργείου Εσωτερικών ypes.gr, της ΓΓΠΣΔΔ gsis.grκαι της ΚΕΔΕ kedke.gr.

Ο Π. Νταής νέος πρόεδρος του ΤΑΠΑ

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Τη θέση της Αθηνάς Χατζηπέτρου, η οποία θα είναι εφεξής πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Νταής, υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών. Η σχετική υπουργική απόφαση της Λίνας Μενδώνη αναρτήθηκε σήμερα στη “Διαύγεια”.

Ο κ. Νταής έχει εργαστεί ξανά για το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε ένα καίριο πόστο, της διαχείρισης των ΕΣΠΑ. Είναι επίσης μέλος του ΔΣ στο σωματείο “Διάζωμα”. Ο Παναγιώτης Νταής σπούδασε στη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το οποίο και έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα. Εχει μετεκπαιδευθεί και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Υπηρέτησε σε πολλές θέσεις ευθύνης. Ανάμεσα σε αυτές, υπήρξε προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του (Ε.Υ.Δ.) Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ε.Π.Δ.Μ.) του Ε.Σ.Π.Α. (2008 – 2010). Επίσης, χρημάτισε Προϊστάμενος Διεύθυνσης Απλούστευσης Διαδικασιών και Παραγωγικότητας/ Γ.Γ.Δ.Δ. – Η.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών (2010 – 2011). Τέλος ήταν προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Ε.Σ.Π.Α. Τομέα Πολιτισμού/ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (2011 – 2016). Τα καθήκοντά του ήταν: Σχεδιασμός, διαχείριση, παρακολούθηση, έλεγχος και χρηματοδότηση των έργων που υλοποιήθηκαν στα Ε.Π. του Ε.Σ.Π.Α., στον τομέα πολιτισμού (προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, προαγωγή σύγχρονου πολιτισμού). Πηγή https://www.liberal.gr 

Πολιτική παρέμβαση από το ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λιβαδειά 27-02-2020

ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ
Ο κ. Μητσοτάκης μετά το επτάμηνο μπάχαλο και αφού μετέτρεψε σε εμπόλεμη ζώνη τα νησιά για 48 ώρες, οδηγώντας την κατάσταση σε πρωτοφανείς συνθήκες σύγκρουσης και κοινωνικής αναταραχής, ακόμα και με πυροβολισμούς, ανακαλεί άρον άρον τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
Και στη συνέχεια, μετά το φιάσκο και εκ των υστέρων, καλεί σε διάλογο τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιό του για κλειστά κέντρα -φυλακές στα νησιά.
Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος αυτού του χάους.
Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι ο διάλογος, η αποσυμφόρηση των νησιών και ο δίκαιος διαμοιρασμός των βαρών της προσφυγικής κρίσης με αλληλεγγύη ανά την επικράτεια, όπως είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με ευαισθησία, όπως έπραξαν το Ηράκλειο της Κρήτης, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα και πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας.
Με  ανθρωπισμό, όπως έπραξαν στην πόλη μας τη Λιβαδειά, η προηγούμενη δημοτική αρχή και το Δίκτυο Αλληλεγγύης.
Και σε αυτή τη λύση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρωγός, ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, όπως δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, για την εκπόνηση ενός εθνικού σχεδίου διαχείρισης της κρίσης.
Καλούμε εκ νέου λοιπόν τον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει οριστικά την επικίνδυνη επιλογή της βίας και του αυταρχισμού, πριν η εμμονή του οδηγήσει σε θύματα.
Κύριε Μητσοτάκη, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι η ΑΠΑΝΤΗΣΗ όποια και αν είναι η ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεν είναι ούτε ο ΦΟΒΟΣ, ούτε η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Κανονικά το φόρουμ των Δελφών - Ξεκινά την Πέμπτη 5 Μαρτίου με σημαντικές παρουσίες!

"Δράση Με Όραμα" είναι το κεντρικό θέμα του 5oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 5 έως την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, το ξενοδοχείο Αμαλία και το μουσείο Δελφών. Σύμφωνα με τους διοργανωτές το φόρουμ θα γίνει κανονικά με έκτακτα όμως μέτρα αντιμετώπισης του κορoνοιού (COVID-19)
Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα αναφέρεται: 
Αγαπητοί φίλοι,

Σας ενημερώνουμε ότι η έναρξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 12.00, με την ομιλία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κκ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Θεωρούμε χρήσιμο να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουμε για τον νέο κορονοϊό (COVID-19), ο οποίος εμφανίστηκε και στη χώρα μας.

Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) σχετικά με τα ταξίδια και τις μεγάλες συναθροίσεις, όπως το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Επίσης, παρακολουθούμε τις υποδείξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

Μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα μέτρα που προτείνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας πατώντας εδώ.

Ειδικότερα, στους χώρους όπου θα πραγματοποιηθεί το Φόρουμ θα διατίθεται:
Σήμανση για να σας υπενθυμίζει τις συστάσεις σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής
Ενισχυμένος καθαρισμός όλων των χώρων του Φόρουμ
Υγρό-αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών σε όλους τους δημόσιους χώρους
Ενίσχυση της παρουσίας υγειονομικού προσωπικού στον χώρο του Φόρουμ

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του Φόρουμ.

Με χαρά θα σας υποδεχτούμε στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών V.

Με εκτίμηση,

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις και εκδηλώσεις που θα αναπτυχθούν σε 5 θεματικούς πυλώνες, στους οποίους εντάσσονται επιμέρους ενότητες με εξειδικευμένες συζητήσεις:
  • Γεωπολιτική και Αλλαγές στην Ισορροπία Δυνάμεων - Εξελίξεις στη Ν.Α. Μεσόγειο
     
  • Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προτεραιότητες της νέας Επιτροπής
     
  • Τεχνολογικές Εξελίξεις και Μελλοντικές Τάσεις
     
  • Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης και Παγκόσμιες Προκλήσεις
     
  • Ελλάδα: Διαρθρωτικές Μεταρρυθμίσεις, Ανάπτυξη και Επενδύσεις
Περισσότεροι από 600 ομιλητές, ανάμεσα στους οποίους πολιτικές προσωπικότητες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, και επιστήμονες διεθνούς φήμης από 35 χώρες, επί τέσσερις ημέρες θα μοιραστούν και θα ανταλλάξουν απόψεις, γνώσεις, καινοτόμες ιδέες, και το όραμά τους για το μέλλον και τις εξελίξεις σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, σε 80 θεματικές ενότητες. Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται ο Mario Centeno, ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup,  ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, o Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ, Tao Zhang, ο Ιδρυτής του MIT Media Lab Nicholas Negroponte, ο Επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Andrea Enria, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου Alan Wolff, η Πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Elke Koenig, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Klaus Regling,ο πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet, ο Niall Ferguson, Milbank Family Senior Fellow, Hoover Institution, Stanford University, ο Robert Kagan, Stephen & Barbara Friedman Senior Fellow, The Brookings Institution και πολλοί άλλοι. Το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φόρουμ είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς ως Συμβούλους Προγράμματος μεταξύ των οποίων η World Bank, η European Bank for Reconstruction and Development, η European Investment Bank, το Chatham House, το Wilson Center, το European Network of Political Foundations, το Global Federation of Competitiveness Councils, το Cass Business School, το Hellenic Observatory και το Imperial College London, ενώ διεθνείς οργανισμοί με παρουσία στην Ελλάδα που συνεργάστηκαν είναι: Association of Certified Fraud Examiners, CFA Institute, Endeavor, Entrepreneurs’ Organization, Hanns Seidel Foundation, European Commission-Representation in Greece, International Chamber of Commerce, και Konrad Adenauer Stiftung. Programming partners από την Ελλάδα είναι η Ακαδημία Αθηνών, το Athens Democracy Forum, το Deree – The American College, η διαΝΕΟσις, το ΔΙΚΤΥΟ, η ΕΑΣΕ, το Economia Publishing, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΕΝΑ, η ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, ο ΣΦΕΕ, το ΙΔΙΣ, το MIT Enterprise Forum Greece και το YES Forum. To Ίδρυμα Ωνάση από φέτος αποτελεί στρατηγικό σύμβουλο προγράμματος και εγκαινιάζεται συνεργασία με το Φόρουμ, στο πρόγραμμα φιλοξενίας φοιτητών Delphi Fellowship Program by Onassis Foundation. Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και με την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Ματαιώνονται οι ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου μας ότι, ματαιώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν το τριήμερο της αποκριάς στον Δήμο Ορχομενού, κατόπιν ανακοίνωσης του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, σχετικά με την ακύρωση των καρναβαλιών σε όλη την χώρα, στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού .

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΡΑΛΗ

Προσοχή στο πέταγμα των χαρταετών!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σας συμβουλεύει να μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας για εσάς και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.
Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

Ο Δήμος Λεβαδεών ανακοινώνει την ακύρωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την έκτακτη ενημέρωση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στη χώρα για την προστασία των πολιτών από τη διάδοση του κορονοϊού, ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Καλλικρατικό Δήμο.
Παρακαλούνται οι δημότες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων ή την ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/ όπου υπάρχουν οδηγίες σχετικά με την προστασία των πολιτών από το νέο κορονοϊό.



Ματαιώνονται ΟΛΕΣ οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων


Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, όπως αυτές αναρτήθηκαν με δελτίο τύπου στο site του Υπουργείου Υγείας (Δείτε εδώ), ματαιώνονται οι εκδηλώσεις για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, με βάση τις συστάσεις και οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμονόγους Παράγοντες και στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από τον κορονοϊό, με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία. Αναμένεται και η έκδοση της σχετικής απόφασης του Υπουργού.


Ως εκ τούτου, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει δημότες και επισκέπτες ότι ματαιώνονται ΟΛΕΣ οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Θηβαίων, που ήταν προγραμματισμένες για το τριήμερο της Αποκριάς (29/2 & 1-2/3) 




Ακυρώνεται και το Καρναβάλι Ορχομενού 2020


ΕΟΔΥ: Κορονοϊος, δεν φοβόμαστε – Ενημερωνόμαστε



Ο Δήμος Ορχομενού σε μία προσπάθεια να κατευνάσει την όποια ανησυχία δημιουργούν στους δημότες οι εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό αναδημοσιεύει την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου υγείας σχετικά με την ασθένεια covid 19.
Οι 8 βασικές οδηγίες που θέτει το υπουργείο υγείας προς τους πολίτες όλης της χώρας επιβεβαιώνουν την ανάγκη της ψύχραιμης αντιμετώπισης και της αποφυγής του πανικού που θα εμποδίσει την αποφασιστική διαχείριση του θέματος.
Αναλυτικά το υπουργείο Υγείας συμβουλεύει:
  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
Επίσης:
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.
Με ειλικρίνεια ενημερώνουμε τους δημότες μας, εμπιστευόμαστε τις οδηγίες του επιστημονικού προσωπικού της χώρας και βρισκόμαστε σε επιφυλακή όπως το σύνολο του κρατικού μηχανισμού.

Κικίλιας: Ακυρώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού. 


Ενημερωτική καμπάνια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:
Δεν φοβόμαστε  - Προστατευόμαστε 
Ασπίδα μας, η γνώση
Δείτε χρήσιμες οδηγίες αυτοπροστασίας 
\\



Ο Αγροτικός Σύλλογος Ορχομενού στο δίκτυο του περιοδικού You May Say Mag


Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης για την προστασία του τμήματος Στόμιο – Πλατάνα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, προϋπολογισμού 15.320.000 €


Οριστική λύση στην προστασία και θωράκιση έναντι φυσικών καταστροφών του τμήματος Στόμιο - Πλατάνα της επαρχιακής οδού υπ` αρ.  8 Χάνια - Οξύλιθος – Παραλία Κύμης στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, από την κακοκαιρία «Ζηνοβία» που έπληξε την Εύβοια στις 30 και 31 Δεκεμβρίου 2019, δίνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.  Σε συνέχεια σχετικού αιτήματος του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στις αρχές του χρόνου προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της συνακόλουθης σχετικής απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου, για άμεση ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης υπέγραψε την έντα
ξή του, με προϋπολογισμό 15.320.000 €.

Συγκεκριμένα, το έργο «Αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της οδού Στόμιο διασταύρωση με Ε.Ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα) εντάχθηκε στη ΣΑΕΠ 866 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή:
- τοιχίων αντιστήριξης από τη μεριά της πλαγιάς,  για προστασία του δρόμου από τις κατολισθήσεις
- συστοιχίες φρεατοπασσάλων με τοιχία από τη μεριά της θάλασσας για προστασία από τα έντονα κυματικά φορτία του Αιγαίου
- lane cover (πλακοσκεπής επί πασσάλων) στο πλέον κρίσιμο τμήμα
- επένδυση υφιστάμενης συστοιχίας πασσάλων με τοιχίο κατάντι του δρόμου για προστασία από καθιζήσεις.

 «Το οδικό δίκτυο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματά μας. Και κάθε καταστροφή του, δε μας υποχρεώνει απλώς να αποκαθιστούμε τις βλάβες, αλλά γίνεται εφαλτήριο, για να κάνουμε γενναίες αναβαθμίσεις. Ευχαριστώ θερμά για την άμεση απόκριση τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Τσακίρη. Ακόμη, τους βουλευτές του Νομού κκ. Κεδίκογλου, Ζεμπίλη και Πνευματικό και τη Δημοτική Αρχή για τη γενναία υποστήριξη του αιτήματος. Πρωτίστως όμως, ευχαριστώ τους πολίτες της περιοχής για την υπομονή και την εμπιστοσύνη τους. Και τώρα δουλεία. Πάμε να δημοπρατήσουμε γρήγορα το έργο!» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.