Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Οδηγίες προστασίας των πολιτών / Μέτρα για την περαιτέρω προφύλαξη λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε εγκατάσταση στην περιοχή Ριτσώνας του Δήμου Χαλκιδέων την 30η Ιουνίου 2024.



   Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την έναρξη της πυρκαγιάς σε εγκατάσταση ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) , στην Εθνική Οδό 44 Χαλκίδας – Θήβας (στην περιοχή Ριτσώνας) του Δήμου Χαλκιδέων.

   Στο συμβάν μετέβησαν άμεσα τα μέσα (υδροφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου κλπ)  της Περιφέρειας που αιτήθηκε το Π.Σ. , τα οποία συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.    

  Λόγω του γεγονότος, ότι από την καύση των υλικών που βρίσκονται εντός της εγκατάστασης παράγονται μια σειρά από ουσίες, είτε σε αέρια μορφή, είτε κυρίως προσροφημένες στα μικροσωματίδια του παραγόμενου καπνού οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν σε μεγάλη απόσταση από την εστία της πυρκαγιάς και μέχρι την ολοκλήρωση των ελέγχων και αυτοψιών που θα πραγματοποιηθούν από τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου, εκδίδουμε  τις ακόλουθες προληπτικές οδηγίες προς τους πολίτες, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων:

1.Να αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

6. Να λαμβάνονται προφυλάξεις για να αποτρέπεται η είσοδος της τέφρας στα σπίτια όπως να κρατούνται τα παράθυρα και οι πόρτες κλειστά.

7. Να γίνει σχολαστικός καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των κατοικιών (αυλές, μπαλκόνια).

8. Να περιοριστεί η παραμονή των παιδιών και των κατοικίδιων ζώων στους εξωτερικούς χώρους μέχρι να γίνει ο καθαρισμός τους.

9. Να σκεπαστούν τυχόν ακάλυπτες δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για ύδρευση οικισμών ή για το πότισμα των ζώων. 

10. Τα προϊόντα φυτικής προέλευσης όπως οπωροκηπευτικά, φρούτα και λαχανικά δεν απορροφούν τους οργανικούς ρύπους αλλά αυτοί επικάθονται στην επιφάνειά τους. Πρέπει να γίνεται σχολαστικό πλύσιμο πριν την κατανάλωση των λαχανικών και των φρούτων που καλλιεργούνται στην περιοχή.

 

Παράλληλα, με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, οι υπηρεσίες Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα προχωρήσουν άμεσα στη διενέργεια ελέγχου στην περιοχή, προκειμένου, εφόσον απαιτηθεί, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. - Πρόεδρος ο Βοιωτός οινοποιός κ. Νίκος Ζαχαρίας


 Με επιτυχία, και μεγάλη συμμετοχή των μελών, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκε η έκθεση πεπραγμένων του επερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ο οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης περιόδου, και ακολούθησε ενημέρωση για τις δράσεις και τα προγράμματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το σχεδιασμό των μελλοντικών ενεργειών της Ένωσης.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έληξαν με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στις οποίες συμμετείχαν, δια ζώσης ή δια εκπροσώπησης, 27 οινοποιεία-μέλη της Ένωσης.

Μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης το Διοικητικό Συμβούλιο συστάθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Νίκος Ζαχαρίας
Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Χατζημιχάλης
Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Λύκος
Ταμίας: Κική Ακριώτου
Μέλος: Σπύρος Σκουμπρής



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει με όραμα, επιμονή και συνέπεια την ανοδική πορεία της ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε., ενισχύοντας την προβολή της περιοχής και των κρασιών της αμπελουργικής ζώνης, και στοχεύοντας παράλληλα στην τόνωση της εξωστρέφειας των οινοποιείων-μελών της Ένωσης.

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στην Χαλκίδα, η οποία παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, που στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις της Ένωσης και τον οινικό κλάδο.

Πρώτη ανάμεσα στους πρώτους η Παρασκευή Αγνιάδη από το 2ο ΓΕΛ Λιβαδειάς

 


Μια σημαντική πρωτιά κατέγραψε η μαθήτρια Παρασκευή Αγνιάδη του 2ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, η οποία με 19.400 μόρια αναδείχθηκε πρώτη στις πανελλαδικές εξετάσεις από το σχολείο της και μια από τις πρώτες σε όλο τον Νομό.

 Η κόρη του Αντιδημάρχου Λεβαδεών κ. Νότη Αγνιάδη και της ιδιοκτήτριας Φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών κας Βίκυς Βαμβακά, στην Ομάδα προσανατολισμού θετικών σπουδών έγραψε αναλυτικά:

Μαθηματικά 19.9

Φυσική 19.3

Χημεία 19.3

Έκθεση 18.9 

Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει την Εύα για την πρωτιά της, τους γονείς της και τους καθηγητές της για την υποστήριξη και την προετοιμασία της!

 Καλή πρόοδο να έχει, όπως και όλα τα παιδιά που κατέκτησαν τους στόχους τους!

Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού "Χορονός" μας προσκαλεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας - Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024 στις 9.15 μ.μ.

 


Ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού "Χορονός" σας προσκαλεί στη θερινή μας παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό Θέατρο της Κρύας στη Λιβαδειά, στις 8 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 9:15 το βράδυ.  Ελάτε να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη από την μαγεία της ελληνικής παράδοσης, με χορούς και τραγούδια από διάφορες γωνιές της χώρας μας.


Οι χορευτές μας, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου δασκάλου μας, θα σας ταξιδέψουν μέσα από ρυθμούς και κινήσεις που κρατούν ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς και θα δώσει χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Είσοδος ελεύθερη 

ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΊ ΑΥΣΤΗΡΑ Η ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 

Συνδιοργάνωση:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 
Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.
Δήμος Λεβαδεων 

Δημιουργικό διήμερο για την ΚΕΕΕ στην Κρήτη – Διευρυμένη Συνεδρίαση ΔΕ και επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 


Δημιουργικό ήταν το διήμερο εργασιών της ΚΕΕΕ καθώς στην Κρήτη πραγματοποιήθηκε η Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής αλλά και η επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του Επιμελητήριο Ηρακλείου, οι εργασίες ξεκίνησαν με το θερμό καλωσόρισμα του οικοδεσπότη προέδρου, Μανώλη Αλιφιεράκη, καθώς και την ομιλία του Α΄ αντιπροέδρου, Ιορδάνη Τσώτσου. Ο κ. Τσώτσος αναφέρθηκε στο μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας, την ανάγκη για ενιαία οικονομική πολιτική, αμυντική θωράκιση, ανάδειξη ηγετών αλλά  και ομοψυχίας αλλά και στις μάχες που πρέπει να δώσει η χώρα συνολικά, καθώς και η επιχειρηματική κοινότητα συγκεκριμένα. «Ως πανευρωπαϊκό δίκτυο Επιμελητηρίων έχουμε διατυπώσει προτάσεις και θα τις προωθήσουμε στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Αναμένουμε πολιτικές ευέλικτες, οι οποίες θα προσαρμόζονται στις ανάγκες των περιφερειών μας» υπογράμμισε ο κ. Τσώτσος ενώ σταχυολόγησε μερικές από τις θέσεις της ΚΕΕΕ όπως η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η αποτελεσματική πρόσβαση σε χρηματοδότηση,  η σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, η εξασφάλιση σταθερότητας στο νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η απλούστευση διαδικασιών.  

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση με τίτλο: «Προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης για την επόμενη δεκαετία» αναφέρθηκε στον τουρισμό και τον αγροδιατροφικό τομέα ως τους βασικούς τομείς ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων. «Στην τρέχουσα γεωπολιτική συγκυρία, οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του κόστους ζωής και ο κίνδυνος ύφεσης, η  κοινωνική αστάθεια, η  απειλή για τις θέσεις εργασίας λόγω της τεχνητής νοημοσύνης, ακόμα και οι επιπτώσεις από την οικονομική και πανδημική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην κατακλείδα πρότασή του, ο κ. Αλιφιεράκης κάλεσε όλους τους επιχειρηματίες να συνδράμουν με όλες τις δυνάμεις τους, ώστε να καταστήσουν την Κρήτη επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ερευνητικό κέντρο της Μεσογείου. Ο Β΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ,  Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη εκδήλωση του ΒΕΑ με αφορμή τα 15 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του ΓΕΜΗ, με την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και της  ΚΕΕΕ. Η ιστορική αναδρομή αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν βάσει των  νέων συνθηκών αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων αποτέλεσαν το θεματικό άξονα της εισήγησης του κ. Ραβάνη.

Ο διευθυντής ερευνών της ΠΑΛΜΟΣ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, Πασχάλης Αλέξανδρος Τεμεκενίδης, αναφέρθηκε στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με θέμα τη διάγνωση των αναγκών της αγοράς εργασίας. Η συγκεκριμένη εισήγηση -ως συνέχεια των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων, τα οποία παρουσιάστηκαν στη Γενική Συνέλευση στην Κεφαλλονιά- αφορούσε την αναλυτική επεξεργασία των αποτελεσμάτων στις 13 περιφέρειες της χώρας. Ο κ. Τεμεκενίδης, αναφέρθηκε στη σύνθεση του κρητικού επιχειρείν και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών επιχειρήσεων. Παρουσίασε, από το συνολικό δείγμα των 5076 επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα, τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας όπως τη γνώση και χρήση αγγλική γλώσσας και τις ψηφιακές και επικοινωνιακές δεξιότητες των εργαζομένων ως τα στοιχεία τα οποία αναζητούν πρωτίστως οι επιχειρήσεις.  Η έρευνα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΚΕΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Μύρωνας Φλουρής, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στην Κρήτη ως πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης ενώ επεσήμανε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι πάντα ανοιχτές για την επιμελητηριακή κοινότητα. Ο πρόεδρος του ICC, Πέτρος Δούκας, αναφέρθηκε στο μεγάλο συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία ενώ ενημέρωσε για το ρόλο του ICC Academy, που αφορά θέματα εμπορίου, αλλά και του ICC Women, για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα. Από τη Διοικητική Επιτροπή, τοποθέτηση έκανε ο Δ΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος υπογράμμισε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού ως μείζον για τις επιχειρήσεις όλη της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στο φορολογικό καθεστώς που αφορά τους επιχειρηματίες. Ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΕΕ, Στέφανος Γεωργιάδης, επεσήμανε την ανάγκη θωράκισης της εικόνας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με την ορθή χρήση των ψηφιακών εργαλείων. «Οι αλλαγές θα πρέπει να εφαρμόζονται πιλοτικά και αφού εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος, ώστε να οδηγήσουν ομαλά και αποτελεσματικά στην επόμενη ημέρα για τις επιχειρήσεις» ανάφερε χαρακτηριστικά.  Ακόμα, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, ενόψει 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι τα 3 Βιοτεχνικά Επιμελητήρια θα συμμετέχουν με μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και θέμα «Το κτίριο» ενώ προέτρεψε και άλλα Επιμελητήρια να συμμετέχουν ενώ  ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, Μάκης Χρυσοστόμου, αναφέρθηκε στη διασύνδεση της χώρας ως προϋπόθεση ανάπτυξης. Στην ενέργεια και το επιχειρείν θα εστιαστούν οι εργασίες της επόμενης Διευρυμένης Συνεδρίασης στην Κορινθία τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Παναγιώτης Λουζιώτης.

Με το συντονισμό των εργασιών είχε επιφορτιστεί ο γενικός γραμματέας ΚΕΕΕ, Παναγιώτης Αγνιάδης ενώ οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη. Αφού καλωσόρισε στο Ηράκλειο τους επιχειρηματίες της χώρας, ευχαρίστησε την ΚΕΕΕ για την αγαστή τους συνεργασία, με αποτέλεσμα την ίδρυση αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας. Αναφέρθηκε στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, την ερημοποίηση, τα πλημμυρικά φαινόμενα, την επισιτιστική ανασφάλεια σε πολλές περιφέρειες της χώρας και την ανάγκη ανάληψης στοχευμένης δράσης. «Με μοναδική αποστολή να κάνουμε καλό στον τόπο και να υποστηρίξουμε την εξέλιξη του επιχειρείν, από όποιο μετερίζι και να βρεθώ, θα είμαι δίπλα σας» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, εξαίροντας την αξιοσύνη του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλη Αλιφιεράκη, της Διοικητικής Επιτροπής αλλά και του προσωπικού του Επιμελητηρίου. «Ως ΚΕΕΕ υποστηρίζουμε όλα τα τοπικά Επιμελητήρια. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, οι οποίες θα ωφελήσουν τόσο την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, όσο και την κοινωνία και τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Πλήθος κόσμου, πολιτικοί, θεσμικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες της περιοχής παραβρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητήριου για να τιμήσουν την ιστορική πορεία του θεσμού αλλά και τα πρόσωπα τα οποία ηγήθηκαν και συνέδραμαν στο πλούσιο έργο του. Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις προς προηγούμενους προέδρους, προς τις μακροβιότερες επιχειρήσεις αλλά και προς πρώην υπαλλήλους του Επιμελητηρίου.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου οι πρόεδροι ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, και Επιμελητηρίου Ηρακλείου, Μανώλης Αλιφιεράκης, προσυπέγραψαν την ισχυρή τους βούλησή τους να προστατευτεί ο επιμελητηριακός θεσμός. «Η συνεργασία της ΚΕΕΕ με όλα τα τοπικά Επιμελητήρια είναι μείζονος σημασίας. Οι συνέργειες, οι προτάσεις, ο διάλογος και η παραγωγική ανατροφοδότηση θα μας βοηθήσουν να οικοδομήσουμε το επιχειρηματικό μας μέλλον, συλλογικά, μεθοδικά, συντεταγμένα» ανέφερε ο κ. Μασούτης. Από την πλευρά του, ο κ. Αλιφιεράκης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Αισθάνομαι βαρύ το φορτίο λόγω της μεγάλης ιστορίας του Επιμελητηρίου μας. Εδώ στο Ηράκλειο της Κρήτης θα συνεχίσουμε να επιχειρούμε, να παράγουμε, να μαχόμαστε για το καλό του τόπου μας».

 




Νίκος Ανδρουλάκης: «Η αυτονομία της πολιτικής από τα συμφέροντα είναι η πυξίδα της πολιτικής μου διαδρομής. Σωστές λύσεις, είναι οι καθαρές λύσεις»



Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας

 


Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το πρωί στο Ευπάλιο Φωκίδας, παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η τελετή εγκαινίων του νέου κτηρίου που στεγάζει το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας.

 













Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Σώματος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σωτήριος Νικολακόπουλος.

 

Το νέο κτήριο που μεταστεγάστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, αποτελεί παραχώρηση του Δήμου Δωρίδας, στου οποίου την κυριότητα είχε περιέλθει μετά από παραχώρηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μετά την παραλαβή του κτηρίου, έγιναν όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Τεχνικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και αφού διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες της Αστυνομικής Υπηρεσίας, ξεκίνησε την λειτουργία του, στις 24 Μαΐου του 2024.

 

Κατά την τελετή των εγκαινίων, στον καθιερωμένο αγιασμό χοροστάτησε ο Πανασιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος Σύρρος.

Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Τοπάλης, ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην τελετή των εγκαινίων.

 « Είμαστε εδώ για να σας διαβεβαιώσουμε ότι αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εφαρμόσουμε πολιτικές και να εμπεδώσουμε το αίσθημα ασφάλειας στη χώρα. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι οι αστυνομικοί, τα παιδιά σας, είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον τους και μαζί με εσάς, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, να καταπολεμήσουμε μια σειρά από παθογένειες, κοινωνικά φαινόμενα που όλο και πληθαίνουν και πολλαπλασιάζουν την ανασφάλεια και το φόβο στην κοινωνία μας», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στον χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια του Αστυνομικού Τμήματος και στη συνέχεια εξήρε τον ρόλο των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα του Υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χρυσοχοϊδη.

Ομιλίες πραγματοποίησαν επίσης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Νομού Φωκίδας, Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, Δημήτριος Γιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διαχειριστικής – Τεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σωτήριος Νικολακόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Δωρίδας, Γεώργιος Καπεντζώνης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Γεώργιος Καραχάλιος, ο Βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγου Ανδρέα Τσαπικούνη, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κακούσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Διεύθυνση Δημοσιονομικής Διαχείρισης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πλατιάς, εκπρόσωποι τοπικών Φορέων και Ενώσεων Νομού Φωκίδας, Αξιωματικοί Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων του Σώματος, Περιφερειακοί, νυν και πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι, πολίτες, απόστρατοι αστυνομικοί και αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας και όμορων Νομών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, για την αρωγή τους στην υλοποίηση μεταστέγασης του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ιωάννη Μπούγα, στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, την οποία παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φωκίδας, Γεώργιος Δελμούζος και στον Δήμο Δωρίδας, την οποία παρέλαβε ο Δήμαρχος Δημήτριος Γιαννόπουλος.

Μετά την κοπή της καθιερωμένης κορδέλας των εγκαινίων, ακολούθησε ξενάγηση στους εσωτερικούς χώρους του κτηρίου και λιτή δεξίωση στον εξωτερικό χώρο αυτού.

Το κτήριο που μεταστεγάστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, εξασφαλίζει στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος ιδανικές συνθήκες εργασίας, προκειμένου να επιτελέσει την αποστολή του, να διασφαλίσει το πολυτιμότερο αγαθό, το αγαθό της ασφάλειας, στους πολίτες της περιοχής.

Tην πρώτη τους συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γιώργο Τζαβάρα είχε το ΔΣ Συλλόγου Φίλων Πολιτισμού Αρχαίου Ορχομενού "Αθάμας"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Tην πρώτη συνάντηση γνωριμίας είχε το Συμβούλιο του Συλλόγου μας με τον Δήμαρχο Ορχομενού κ. Γιώργο Τζαβάρα.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα και υπήρξε μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση σε ότι αφορά το τεχνικό κομμάτι του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και τη πρόοδο των εργασιών. Επίσης παρουσία και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Βασιλική Καραβαγγέλη αναπτύχθηκε και το πολιτιστικό πλάνο του Συλλόγου μας.

Συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει συνεχής επικοινωνία.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με εκατέρωθεν ευχές για αγαστή και δημιουργική συνεργασία.