Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Η Λιβαδειά γιορτάζει πανηγυρικά την επέτειο της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό την 1η Απριλίου 1821– Η νεολαία της πόλης συμμετείχε στην πρώτη εκδήλωση του Δήμου Λεβαδεών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος και την Δ/νση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας

 


Ο Δήμος Λεβαδέων, σε συνεργασία με την Ιερά  Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, την Δ/νση Α΄θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και ειδικότερα με το 3ο, 4ο, 7ο, 9ο και το 10ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή  31 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής την επετειακή εκδήλωση για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης, για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τον οθωμανικό ζυγό την 1η Απριλίου 1821.


Πραγματοποιήθηκε δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.κ. Γεώργιου, στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Αστυνομικός Δ/ντης Βοιωτίας κ. Ηλίας Μπακούμης, οι Αντιδήμαρχοι Λεβαδέων, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Α’θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, της Κοινότητας Λιβαδειάς, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, κ.κ. Γεώργιος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γεώργιος Μουλικώτης, η κα Βασιλική Μίχου, Δ/ντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς ανέγνωσε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ η εκπαιδευτικός του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς κ. Ελπινίκη Κόφφα ανέγνωσε την επιστολή του Αθανασίου Διάκου που φυλάσσεται στη Μονή Λυκούρεσι.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων σημείωσε, ότι η επέτειος είναι σημαντική για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και ότι αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς η θυσία των προγόνων μας για την ελευθερία της πόλης μας και της πατρίδας. Επίσης, τόνισε ότι οφείλουμε να τιμούμε τους ήρωες που πραγμάτωσαν το όραμα της σύστασης ανεξάρτητου ελληνικού κράτους και όσους προ-επαναστατικά ρίζωσαν αυτό το όραμα στις καρδιές των Ελλήνων είτε με πράξεις είτε με πύρινα λόγια για την Ελευθερία.  Υπογράμμισε, επίσης, ότι δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν ανελεύθερες κοινωνίες, καθεστωτικά κράτη που απειλούν την ειρήνη και την εδαφική κυριαρχία λαών, ακόμα και της Ευρώπης.





Στη συνέχεια μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της πόλης μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, τραγούδησαν δημοτικά τραγούδια και παρουσίασαν ένα θεατρικό έργο.

Οι εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό της ευλογίας της σημαίας της Επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς συνεχίζονται αύριο Σάββατο 1 Απριλίου 2023 και ώρα 10:00 με επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Αθανασίου Διάκου στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής, κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεβαδέων. 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και ώρα 20:00 στον προαύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής με τη μουσική εκδήλωση από την ορχήστρα του Μάνου Αχαλινωτόπουλου που θα παρουσιάσει παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα σε γνωστούς αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης.

Λόγω του άστατου καιρού που επικρατει, υπάρχει αλλαγή χώρου πραγματοποίησης της εκδήλωσης.. Η σημερινή μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα σε γνωστούς αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης από την ορχήστρα του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την ευλογία της σημαίας της επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας (Διοικητήριο, Φίλωνος 35-39) στις 20:00.




Νέες δομές φιλοξενίας και φροντίδας στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Χαλκιδέων

 




Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εγκατάσταση νέων δομών φιλοξενίας και φροντίδας αδέσποτων ζώων, που είναι το Υποέργο 1 στο πλαίσιο του συνολικού έργου «Βελτίωση καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Χαλκιδέων» για το οποίο ο Δήμος Χαλκιδέων, είναι από τους πρώτους Δήμους, που πέτυχε συνολική χρηματοδότηση, προϋπολογισμού 371.428,20 ευρώ, από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Στο Καταφύγιο βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα μαζί με τους αρμόδιους για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, τον Πρόεδρο κ. Θοδωρή Γιαννούκο και την Σύμβουλο της Κοινότητας Χαλκίδας κ. Ελένη Ντούνια, προκειμένου να δουν την εξέλιξη των εργασιών, ενώ την ίδια ώρα είχαν την ευκαιρία να ξεναγήσουν μαθητές και δασκάλους του 25ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, που είχαν επισκεφθεί τον χώρο.

Υπενθυμίζουμε ότι, με τη συγκεκριμένη προμήθεια, το Δημοτικό Καταφύγιο του Δήμου θα εξοπλιστεί με επιπλέον 7 νέους προκατασκευασμένους οικίσκους, από τους οποίους οι 6 θα χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διαμονής φιλοξενούμενων ζώων και ο 1 ως αίθουσα αναμονής και απομόνωσης ασθενών ζώων.

Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το Υποέργο 1 «Επισκευή – συντήρηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων Δήμου Χαλκιδέων», με το οποίο πραγματοποιούνται οι εξής εργασίες:

1.      Ανακατασκευή με ταυτόχρονη επέκταση, ώστε να είναι εφικτή η έδραση νέων οικίσκων και νέου προκατασκευασμένου κτιριακού συγκροτήματος

2.      Τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικιακού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει αίθουσα αναμονής, γραφείο, αίθουσα εξέτασης ζώων, αίθουσα απομόνωσης ασθενών ζώων, αποθήκη

3.      Επέκταση καθ΄ύψος της υφιστάμενης περίφραξης του χώρου με κυκλική κονσερτίνα για περισσότερη προστασία και ασφάλεια του χώρου

4.      Εγκατάσταση νέων ποτίστρων και ταΐστρων

5.      Επιστρώσεις των δαπέδων των οικίσκων με κεραμικά πλακίδια

6.      Χρωματισμοί στο υφιστάμενο κτίριο

7.      Συντήρηση υφιστάμενου ηλεκτροφωτισμού και εγκατάσταση νέου

8.      Αντικατάσταση του συρματοπλέγματος των υφιστάμενων ατομικών προαυλίων άσκησης κάθε ζώου και προσθήκη στους νέους οικίσκους

9.      Εγκατάσταση δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης για την παροχέτευση του νέου κτιρίου

10.   Καθαίρεση τμήματος της υφιστάμενης βάσης έδρασης των οικίσκων των σκύλων (λόγω καθίζησης)

11.   Γενικές εκσκαφές, επιχώσεις, σκυροδέματα, ξυλότυποι, οπλισμοί

12.   Κατασκευή ράμπας

13.   Κατασκευή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ένταξη πολιτών στη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους μέχρι 72 δόσεις - Αναβίωση της ρύθμισης των 100 δόσεων

 


Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών συμπεριλήφθηκαν διατάξεις στον ν. 5036/2023 του Υπουργείου Οικονομικών με τις οποίες παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς Δήμους σε έως και 72 δόσεις ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων οφειλών σε έως και εκατό (100) δόσεις.

Με την εν λόγω ρύθμιση, η Κυβέρνηση θωρακίζει περαιτέρω τους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού, παρέχοντας τους μία δέσμη ευνοϊκών ρυθμίσεων που διευκολύνουν τη διευθέτηση των οφειλών τους προς τους Δήμους.

Ταυτόχρονα, εξυπηρετείται η εισπραξιμότητα των Ο.Τ.Α. η οποία με τη σειρά της βελτιώνει τη ρευστότητα και την ταμειακή τους κατάσταση ενισχύοντας επιπλέον τη βιωσιμότητα τους.

Οι οφειλέτες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των παραπάνω ευνοϊκών ρυθμίσεων οφείλουν να  υποβάλουν αίτηση προς τον οικείο Δήμο έως τις 30 Ιουνίου 2023 µέσω του διαδικτυακού τόπου του Δήµου ή µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου ή µέσω ειδικής εφαρµογής του αρµοδίου Δήµου ή της Κεντρικής Ένωσης Δήµων Ελλάδος.


Άρθρο 90
Ρύθμιση οφειλών προς δήμους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου πληθωρισμού του έτους 2022 – Αναβίωση της ρύθμισης των εκατό (100) δόσεων των ν. 4611/2019 και 4764/2020

1.     Οφειλές προς δήμους που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η.11.2021 και έως την 1η.2.2023 μπορούν να ρυθμιστούν είτε σε τριάντα έξι (36) δόσεις με επιτόκιο που υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον είκοσι πέντε εκατοστών της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ετησίως υπολογιζόμενο, είτε σε έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις με επιτόκιο που υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον μιάμισης εκατοστιαίας μονάδας (1,5%), ετησίως υπολογιζόμενο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) Ο οφειλέτης να μην είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ταμειακές υπηρεσίες των δήμων την 1η.11.2021 και επιπλέον να έχει καταβάλει όλες τις μηνιαίες δόσεις των ρυθμίσεων των εκατό (100) δόσεων, έως την ημερομηνία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση, εφόσον είχε υπαχθεί σε αυτές.

β) Ο οφειλέτης να έχει υποβάλλει όλες τις δηλώσεις εισοδήματος για την τελευταία πενταετία μέχρι την 31η.12.2022.

γ) Ο οφειλέτης κατά τον χρόνο υπαγωγής στη ρύθμιση να μην έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για φοροδιαφυγή ή λαθρεμπορία.

2.     Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής δόσης ανέρχεται σε τριάντα (30) ευρώ.

3.     Σε περίπτωση ένταξης στη νέα ρύθμιση ισχύουν όλα τα ευεργετήματα των άρθρων 110 έως και 117 του ν. 4611/2019 (Α’ 73) και των άρθρων 165 έως και 172 του ν. 4764/2020 (Α’ 256), όπως η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας και η αναστολή της συνέχισης της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί των οφειλών που ρυθμίζονται.

4.     Μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των τριάντα έξι (36) ή εβδομήντα δύο (72) δόσεων και οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες μετά την 1η.11.2021 και είναι ενταγμένες σε εξυπηρετούμενες κατά την 1η.2.2023 πάγιες ρυθμίσεις, εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αποκλειστικά τέτοιες οφειλές.

5.     Προκειμένου ο οφειλέτης να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση των τριάντα έξι (36) ή εβδομήντα δύο (72) δόσεων, αν έχει λοιπές αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχει εντάξει σε άλλη ενήμερη ρύθμιση δόσεων τμηματικής καταβολής, υποχρεούται εντός μηνός από την επικύρωση της ένταξης, να τις ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των είκοσι τεσσάρων (24) ή σαράντα οκτώ (48) δόσεων κατά περίπτωση.

6.     Εξαιρούνται από τη ρύθμιση όσες οφειλές δεν μπορούν να υπαχθούν σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή η ρύθμισή τους απαγορεύεται από άλλους νόμους.

7.     Ρυθμίσεις των άρθρων 110 έως και 117 του ν. 4611/2019 (Α’ 73) και των άρθρων 165 έως και 172 του ν. 4764/2020 (Α’ 256) που απωλέσθηκαν ή κατέστησαν μη εξυπηρετούμενες έως την 1η.2.2023, δύνανται να αναβιώσουν με πληρωμή δύο (2) δόσεων έως την 31η.7.2023, δηλαδή της τρέχουσας δόσης και μίας επιπλέον που αποσβένει παλαιές υποχρεώσεις με σειρά παλαιότητας.

8.     Ποσά που έχουν καταβληθεί ως υπερείσπραξη αποσβένουν τις παλαιότερες δόσεις με σειρά παλαιότητας. Το ύψος εκάστης των ανεξόφλητων, μετά την επανένταξη και τη διενέργεια των αποσβέσεων του πρώτου εδαφίου, δόσεων της απολεσθείσας ρύθμισης με ημερομηνία λήξης πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης επανένταξης, διαμορφώνεται κατόπιν επιβάρυνσης της δόσης με τον τόκο εκπρόθεσμης καταβολής που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 53 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4987/2022, Α’ 206, Κ.Φ.Δ.) και την παρ. 1 του άρθρου 6 του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978/2022, Α’ 190, Κ.Ε.Δ.Ε.), ο οποίος υπολογίζεται από την ημερομηνία κατά την οποία κατέστη ληξιπρόθεσμη έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης επανένταξης. Οι δόσεις του προηγούμενου εδαφίου καταβάλλονται, με σειρά παλαιότητας, μετά τις τυχόν υπολειπόμενες δόσεις της απολεσθείσας ρύθμισης με ημερομηνία λήξης μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης επανένταξης.

9.     Η αναβίωση πραγματοποιείται με όλα τα ευεργετήματα των ρυθμίσεων αυτών, όπως ισχύουν για κάθε ρύθμιση.

10.  Προκειμένου να αναβιώσει η ρύθμιση των εκατό (100) δόσεων, αν ο οφειλέτης έχει λοιπές αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχει εντάξει σε άλλη ενήμερη ρύθμιση δόσεων τμηματικής καταβολής, υποχρεούται εντός μηνός από την επικύρωση της αναβίωσης, να τις ρυθμίσει με την πάγια ρύθμιση των είκοσι τεσσάρων (24) ή σαράντα οκτώ (48) δόσεων κατά περίπτωση. Αν ο οφειλέτης έχει απωλέσει την πάγια ρύθμιση στο παρελθόν, του δίδεται η δυνατότητα ένταξης στην πάγια ρύθμιση με τους όρους της δεύτερης ευκαιρίας, προς τον σκοπό αναβίωσης των ρυθμίσεων των εκατό (100) δόσεων και υπό τον όρο ότι ο οφειλέτης ρυθμίζει το σύνολο των οφειλών του.

11.  Οι αιτήσεις των οφειλετών για υπαγωγή στη ρύθμιση των παρ. 1 έως 6 και για αναβίωση της απολεσθείσας ρύθμισης των παρ. 7 έως 10, υποβάλλονται προς τον οικείο δήμο από την έναρξη ισχύος του παρόντος και μέχρι την 30ή.6.2023. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω του διαδικτυακού τόπου του δήμου ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω ειδικής εφαρμογής του αρμόδιου δήμου ή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

12.  Η ρύθμιση χορηγείται με απόφαση που εκδίδεται από τα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα της παρ. 2 του άρθρου 170 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114).

 

Τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ από τη Δευτέρα 3 Απριλίου


O Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος, σε συνεργασία με όλους τους συνεργαζόμενους σιδηροδρομικούς οργανισμούς, εργάζεται με γνώμονα τη σταδιακή επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, με κύρια προτεραιότητα την ενίσχυση της ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτελούνται ήδη τα δρομολόγια:

  • Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο
  • Άνω Λιόσια – Αεροδρόμιο
  • Άνω Λιόσια – Κάντζα
  • Αθήνα – Χαλκίδα
  • Προαστιακός Πάτρας
  • Ολυμπία – Πύργος – Κατάκολο
  • Διακοφτό – Καλάβρυτα
  • Ικόνιο- Θριάσιο – Θεσσαλονίκη – Ειδομένη (εμπορευματικό)
  • Θεσσαλονίκη – Στρυμόνας -Προμαχώνας και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (εμπορευματικό)

Με δεδομένο τον προγραμματισμό του Οργανισμού για την ασφαλή επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσει η υλοποίηση επιπλέον δρομολογίων, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό:

  • Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 πραγματοποιείται το πρώτο δρομολόγιο 882/887 Αθήνα – Καλαμπάκα – Αθήνα, καθώς και το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα.
  • Την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 εντάσσονται το δεύτερο ΙC Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στο τμήμα Πειραιάς-Μαγούλα-Πειραιάς, καθώς και το δρομολόγιο Αθήνα-Λειανοκλάδι-Αθήνα.
  • Την Μ. Τρίτη 11 Απριλίου 2023 προστίθεται το τρίτο IC Αθήνα – Θεσσαλονίκη-Αθήνα.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια στις γραμμές Λάρισα-Βόλος, Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Λάρισα. 

Πηγή tvstar.gr 

"Περπάτημα Αγάπης" στη Λιβαδειά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό - 3 Απριλίου 2023 στις 11:30 π.μ. στην αρχή του πεζόδρομου Λιβαδειάς

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 02 Απριλίου. Σκοπός της ημέρας είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον αυτισμό, αλλά και η άρση των προκαταλήψεων και η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Αν και το φάσμα του αυτισμού είναι πολύ μεγάλο, εκτιμάται ότι ένα σημαντικό ποσοστό των ατόμων με αυτισμό, περίπου το 40%, έχει πνευματικές ικανότητες υψηλής νοημοσύνης και εξαιρετικές δεξιότητες, διαπρέποντας σε πολλές και διαφορετικές μορφές της επιστήμης και των τεχνών.

Η πολιτεία οφείλει να στοχεύει στην βελτίωση της ζωής των ατόμων με αυτισμό και στην αναγκαία υποστήριξη των οικογενειών τους, προσφέροντας τους την εξατομικευμένη και κατάλληλη φροντίδα τους καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους, παρέχοντας εξειδικευμένα κέντρα, σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Λεβαδέων θα πραγματοποιήσει στις 3 Απριλίου 2023 έναν περίπατο που θα συμμετέχουν παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς, του Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς καθώς και τμήματα του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11:30 π.μ. στην αρχή του πεζόδρομου Λιβαδειάς , κρατώντας όλοι γαλάζια μπαλόνια και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία,όπου και θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια (παζλ) σε όλους τους μαθητές.

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η αμέριστη στήριξη, ο σεβασμός, η ισότητα και η αποδοχή των ατόμων με αυτισμό, γιατί στον κόσμο αυτό είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί και ταυτόχρονα είμαστε τόσο ίδιοι.

 

Παράταση μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023 της προθεσμίας πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον ΕΛΓΑ

 


Κατόπιν πρωτοβουλίας του ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργου  Γεωργαντά και εισήγησης του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ, παρατείνεται μέχρι την 29η Σεπτεμβρίου 2023, η προθεσμία πληρωμής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον οργανισμό - του προηγούμενου έτους 2022 - η οποία, έληγε σήμερα. 

Η απόφαση αυτή, αποτελεί ένα μέτρο διευκόλυνσης των αγροτών ώστε να ανταποκριθούν στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους, σε μια χρονική περίοδο δυσμενών οικονομικών συνθηκών. 

Το ΥΠΑΑΤ και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ, με ευαισθησία και έμπρακτα, στηρίζουν τα αγροτικά νοικοκυριά.

Start up εταιρείες και νέες ευκαιρίες - Ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Βοιωτίας οργανώνουν οι κκ. Αγγελόπουλος, Αγνιάδης και Γέρος με προσκεκλημένο τον κ. Μιχάλη Δρίτσα






Μνημόνιο Συνεργασίας ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ και Τράπεζας Πειραιώς για τη στήριξη των μικρομεσαίων

 


Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο την υποστήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων προχώρησαν το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) και η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο υβριδικής εκδήλωσης με θέμα «Στηρίζουμε σήμερα τις επιχειρήσεις του αύριο. Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ – Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Πράσινη Μετάβαση», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου.

Κοινή επιδίωξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και της Τράπεζας Πειραιώς είναι η οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών τρόπων συνεργασίας, με στόχο την περαιτέρω υποστήριξη των δραστηριοτήτων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την ενίσχυση της δυνατότητας πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και την αξιοποίηση των ευκαιριών του συνόλου χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δράσεων, όπως του Εθνικού Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (R.R.F.) και του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (Ε.Σ.Π.Α.)


Η εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑ και η ορθολογική αξιοποίηση των πόρων του για την περαιτέρω προώθηση της ψηφιακής, καινοτόμου και πράσινης επιχειρηματικότητας αποτελεί αναμφίβολα ένα σημαντικό ορόσημο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας στα επόμενα χρόνια. Αντίστοιχα, η ενίσχυση στοχευμένων δράσεων αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών στήριξης του ψηφιακού μετασχηματισμού, της πράσινης μετάβασης και της παραγωγικής προσαρμογής των επιχειρήσεων, συνιστά προϋπόθεση οικοδόμησης μιας βιώσιμης εγχώριας παραγωγικής βάσης. Το νέο ΕΣΠΑ είναι μια εξαιρετική ευκαιρία επιτάχυνσης της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με το ταχέως μεταβαλλόμενο διεθνές τεχνολογικό και παραγωγικό περιβάλλον. Βεβαίως πρέπει να σημειωθεί ότι εν μέσω των εμπορικών, παραγωγικών, τεχνολογικών και γεωπολιτικών αλλαγών που παρακολουθούμε, οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δυο αλληλεξαρτώμενα εμπόδια να υπερπηδήσουν.Το πρώτο εμπόδιο αφορά στην παρατεταμένη περίοδο κρίσεων και στη συνεπακόλουθη απο-επένδυση που έπληξε την εγχώρια παραγωγική βάση σε κρίσιμα στοιχεία της, ενώ αποδυνάμωσε τη συνολική επενδυτική ικανότητα.Το δεύτερο αφορά στην συνεπαγόμενη παραγωγική και τεχνολογική υστέρηση που κράτησε πίσω από τις εξελίξεις, σημαντικές παραγωγικές δυνάμεις σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων και τομέων της ελληνικής οικονομίας. Συνεπώς η διαδρομή που πρέπει να καλύψουν οι εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε πολλές περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη και ενίοτε πιο σύνθετη” , τόνισε ο στην τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διάσταση της χρηματοδότησης αποτελεί διαχρονικά ένα φλέγον ζήτημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επί της επίλυσης του οποίου πολλά βήματα έχουν επιχειρηθεί τα τελευταία χρόνια όχι όμως πάντα με απτά αποτελέσματα. “Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων, σε αγαστή συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα ενεργειών βελτίωσης των ποσοστών πρόσβασης στη χρηματοδότηση και πληρέστερης ενημέρωσης των μικρών επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά θέματα, επιδεικνύοντας την επιχειρησιακή επιμέλεια που οι σχετικές πρωτοβουλίες απαιτούν” τόνισε ο κ. Καββαθάς και ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, για την αμέριστη και συνεχή στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας καθώς και την πλήρη κατανόηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εγχώριες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα το μνημόνιο συνεργασίας επικεντρώνεται στους ακόλουθους τομείς που αφορούν:

-Την ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είτε άμεσα είτε σε συνδυασμό με τρίτους συνεργάτες και εταιρείες, έτσι ώστε να είναι αντιληπτό το πλαίσιο αξιολόγησης από το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα οι Μμ.Ε θα έχουν πρόσβαση στη διαμόρφωση τεκμηριωμένων επιχειρηματικών πλάνων, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητά τους στη χρηματοδότηση.

-Την ενημέρωση και παρουσίαση εργαλείων σχετικών με τις δράσεις και τα κριτήρια επιδεξιότητας επί του συνόλου των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και δράσεων (όπως ενδεικτικά Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, Leader κλπ.).Παράλληλα η Τράπεζα Πειραιώς θα διαθέσει το εξελιγμένο εργαλείο ενημέρωσης των ΜμΕ για τα εκάστοτε προγράμματα (360Funding), μέσω του οποίου θα παρέχεται επικαιροποιημένη πληροφόρηση και καθοδήγηση στις Μ.μ.Ε ως προς την κατάλληλη επιλογή των σχετικών προγραμμάτων.

- Την διάθεση Τραπεζικών Προϊόντων που θα καλύπτουν τις όποιες ανάγκες χρηματοδότησης από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό και θα διατεθούν τα υφιστάμενα Τραπεζικά Προϊόντα Χρηματοδότησης , και, εφόσον απαιτείται, θα εξελιχθούν νέα προς κάλυψη των αναγκών των ΜμΕ (ενδεικτικά επενδυτικά δάνεια, χρηματοδότηση έναντι επιχορήγησης, κεφάλαιο κίνησης στη βάση του κύκλου εργασιών μέσω POS και λοιπά τραπεζικά προϊόντα σχετιζόμενα με τα εκάστοτε χρηματοδοτικά προγράμματα και δράσεις).

Mέσω του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ θα επιδιωχθεί η βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας των Επιχειρήσεων - Μελών της ανά κλάδο, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς για την εφαρμογή των δράσεων στον βαθμό που είναι εφικτό και κατόπιν ειδικότερων συμφωνιών, ώστε με την συμμετοχή τους να επηρεάσουν την κλαδική συμπεριφορά με αποτέλεσμα τη διεύρυνση της συμμετοχής και των λοιπών επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας.

3ήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ευλογίας της σημαίας της Επανάστασης για την απελευθέρωση της Λιβαδειάς






Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης στη Θεσσαλονίκη - Την Λιβαδειά εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Νέας Εστίας κ. Γιάννης Μουρτζούνης

 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Μαρτίου, που διοργάνωσαν η Estiasigreece και η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης. Η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης καθώς και επαγγελματιών του κλάδου από κάθε γωνιά της χώρας, αποτελούν μια ηλιαχτίδα εξορθολογισμού της εστίασης. Για 3η συνεχόμενη χρόνια η εστίαση από όλη την Ελλάδα, οριοθέτησε την συζήτηση αποκλειστικά και γύρω από τις παθογένειες του κλάδου.    




Η
Estiasigreece ευχαριστεί όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και τα στελέχη της αγοράς, που συντέλεσαν, ώστε να δοθεί το πραγματικό στίγμα του κλάδου σήμερα. Θα ήθελε να δεσμευτεί στο σύνολο του κλάδου, αλλά και στα 25 πρωτοβάθμια σωματεία που έδωσαν το παρόν στο συνέδριο, πως θα παραμείνει πιστή στις ίδιες αρχές που διακατέχεται εδώ και τρία χρόνια, ώστε να επιτευχθεί ο βιώσιμος μετασχηματισμός του κλάδου. 

Στο βήμα του συνεδρίου εστίασης βρέθηκαν ως ομιλητές την 1η μέρα ο Νίκος Μαλαπέτσας, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και  μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ο οικονομολόγος Ηλίας Καλφακάκος, ο Ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού της Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος, ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης, ο θεματικός συντονιστής εστίασης της Νέα Δημοκρατίας Ιωσήφ Νώτης, ο Λευτέρης Γεωργιάδης, Προέδρος της Επιτροπής Αγοράς Ανάπτυξης και Συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρειες και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Τουρισμού και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης. Διαδικτυακά συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Με το βλέμμα στην αξία της εστίασης, το συνέδριο χαιρέτισαν οι Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Μητράκας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Ευθυμίου, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Κούβελας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και πρώην υφυπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη 2η μέρα του συνεδρίου μέσω διαδικτύου τοποθετήθηκαν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο Γεν.Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς και η Γεν.Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, ο Βουλευτής Ηλείας – Επικεφαλής της Κοιν.Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο Εμπορικός Διευθυντής Δημόσιας Εκτέλεσης από την Αυτοδιαχείρηση Γιάννης Γκιόκας, ο Πρόεδρος του Specialty Coffee Association (SCA) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Πρόεδρος Οικονομολόγων Έβρου Θάνος Πανταζής.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι που συμμετείχαν δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά μέσω live streaming ήταν συνολικά 25. Ειδικότερα, ήταν σύλλογοι και σωματεία από την Καστοριά, την Μυτιλήνη, την Σπάρτη, την Πάργα, την Τρίπολη, την Χαλκίδα, την Λιβαδειά, την Ιεράπετρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τα Παράλια Λάρισας, την Άρτα, την Κατερίνη, τον Πύργο, την Καλαμάτα, την Χίο, το Ρέθυμνο, το Αγρίνιο, το Ναύπλιο, την Αχαΐα, την Βέροια, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, την Αμαλιάδα, τη Σητεία.

STAR FORUM: Πρόεδροι των Ενώσεων Συντακτών της χώρας στο πολυθεματικό συνέδριο του Star

 

Η ύπαρξη και η στήριξη των περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης είναι αναγκαία για  τη βιωσιμότητά τους καθώς αποτελούν τη φωνή της περιφέρειας.

Ο ρόλος τους, οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, ο αθέμιτος ανταγωνισμός και τα δικαιώματα των δημοσιογράφων αναπτύχθηκαν στη θεματική ενότητα της Λένας Παρασκευά με καλεσμένους τους προέδρους Ενώσεων Συντακτών.

Κοινή τους παραδοχή ότι το Star Κεντρικής Ελλάδας αποτελεί πρότυπο περιφερειακού μέσου.