Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

O Λειβαδίτης ομότιμος καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπράμης και οι εκδόσεις Μίλητος παρουσιάζουν το επιστημονικό τρίτομο έργο αφιερωμένο στη χειρουργική των Ελλήνων


Πρόκειται για ένα ιστορικό πόνημα, πολυτελούς έκδοσης από την ΜΙΛΗΤΟΣ Α.Ε., σε τρείς τόμους (1700 σελίδες) , στο οποίο καταγράφεται η ιστορία   ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ : Από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ον αιώνα. Το έργο επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ιωάννης Μπράμης και αποτελεί την πρώτη ενιαία έκδοση, σε συνεχή χρονολογική ροή, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα και διεθνώς, για την ιστορική διαδρομή της χειρουργικής τέχνης των Ελλήνων, από την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού ( Προϊστορία 3.200 π.Χ), μέχρι τον αιώνα μας. 




Τα κείμενα είναι γραμμένα από επιφανείς ιστορικούς της ιατρικής, αρχαιολόγους, φιλολόγους κ.λ.π.  σε απλή και κατανοητή γλώσσα για τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται μάθει λεπτομέρειες για τον θησαυρό της ελληνικής ιστορίας της ιατρικής. Το πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων, η ελληνική γλώσσα και η προσήλωση των Ελλήνων θεραπευτών στην διατήρηση της υγείας, διαχρονικά, αποτελούν τα βασικά συστατικά του ελληνικού πολιτισμού.

Πρόγραμμα επισκέψεων του συνδυασμού # Επανεκκίνηση τώρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επικεφαλής του συνδυασμού # Επανεκκίνηση Τώρα Βούλα Καράλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ξεκινούν τον κύκλο των προεκλογικών επαφών τους με τους δημότες. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στην έδρα και στα χωριά που αποτελούν τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με όλους τους παραγωγικούς και θεσμικούς φορείς, τους συλλόγους και κυρίως με τους δημότες.
Μέσω δημοκρατικού διαλόγου με τους πολίτες, η επικεφαλής της παράταξης και οι συνεργάτες της επιδιώκουν  τη σύνθεση απόψεων και τη συνδιαμόρφωση της πρότασης για την επόμενη ημέρα στο Δήμο.

Πρόγραμμα επισκέψεων του συνδυασμού # Επανεκκίνηση Τώρα:

Δευτέρα 1 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Δραγατσούλα και στην Πλατεία Αγίου Σώστη Ορχομενού 
Τετάρτη 3 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη πλατεία Ηρώων και στην πλατεία Ευαγγελιστή Λουκά 
Παρασκευή 5 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στο Συνοικισμό - Ορχομενού & Κοινότητα Πύργου. 
Σάββατο 6 Απριλίου 19.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Παύλου. 
Κυριακή 7 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Αγ. Δημητρίου. 
Δευτέρα 8 Απριλίου: 18:00 επίσκεψη στην κοινότητα Καρυάς 
Τρίτη 9 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Κάστρου 
Τετάρτη 10 Απριλίου : 18:00 επίσκεψη στην κοινότητα Λουτσίου
Πέμπτη 11 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Διονύσου. 
Παρασκευή 12 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Αγ. Ανδρέα & Αγ. Σπυρίδωνα. 
Σάββατο 13 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Κοκκίνου. 
Κυριακή 14 Απριλίου: 18.00 επίσκεψη στη Κοινότητα Ακραiφνίου

Πανηγυρικός και φέτος ο εορτασμός της Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη στον Όσιο Λουκά

Πανηγυρικά γιορτάστηκε και φέτος, η Κήρυξη της Επανάστασης της Ρούμελης στο ιστορικό Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας, εκεί όπου ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας ευλόγησε τα  όπλα των επαναστατημένων Ρουμελιωτών του ` 21. Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Π.Ε. Βοιωτίας. 



Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11.00 το πρωί με τη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο και την επιμνημόσυνη δέηση - κατάθεση στεφάνων μπροστά από την προτομή του ιστορικού προσώπου Ησαϊα Σαλώνων.  























Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο Αν. Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων,  κ.α. Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης.  Oι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με  μουσικοχορευτικά δρώμενα από χορευτικό του Στειρίου και Κυριακίου "Τα Μανουσάκια". 
Και του χρόνου!!! 

















Η τοπική κοινωνία μας αγκάλιασε και φέτος το πασχαλιάτικο bazzar του Κέντρου Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας


Είναι ένας άλλος κόσμος! Για πολλούς άγνωστος, για τις οικογένειες όμως που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με διανοητική στέρηση είναι ο δικός τους κόσμος, η δική τους οικογένεια, τα δικά τους παιδιά.  Ο λόγος για τα αγγελούδια που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, που διευθύνεται από την κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη, υπό της σκέπη του Σεβασμιωτάτου κκ. Γεωργίου.
















Χάρις, λοιπόν,  στη αδιάλειπτη φροντίδα της τοπικής μας Εκκλησίας – που σε πείσμα των καιρών αδειάζει τα παγκάρια της και συνεισφέρει για τους κοινωνικά αβοήθητους – και προσωπικά του ποιμενάρχη μας, του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού του Κέντρου, η στέγη αυτή της αγάπης προσφέρει ποιότητα ζωής σε νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα διανοητικής στέρησης.
Έργο για το οποίο μας μίλησε η κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης  και Κοινωνικής Φροντίδας των ΑΜΕΑ Λιβαδειάς: «Φέτος έχουμε και πάλι τη χαρά να διοργανώσουμε το Πασχαλινό μας μπαζάρ, μία από τις δύο μεγάλες μας εκδηλώσεις, όπου παρουσιάζουμε τα έργα των παιδιών που φιλοξενούμε στο Κέντρο Διημέρευσης των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας της πόλης της Λιβαδειάς.  Είναι έργα των παιδιών που γίνονται κατά περιόδους μέσα από το πρόγραμμα της εργοθεραπείας. Φέτος είχαμε πολύ κόσμο, οι πολίτες της Λιβαδειάς μας φανέρωσαν για άλλη μια φορά την αγάπη τους, ο κόσμος ευαισθητοποιείται και το εισπράττουμε πολύ έντονα» μας είπε η κυρία Ζάνταλη. Και συνέχισε: «Επ` ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης θέλω να τονίσω πως το Κέντρο αυτό είναι η μοναδική δομή κοινωνικής φροντίδας παιδιών στο Νομό μας, που συντηρείται αποκλειστικά από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας»  μας είπε  η Διευθύντρια του Κέντρου .
Να τονίσουμε πως πέρα από την κ. Αλεξάνδρα Ζάνταλη, στο Κέντρο Διημέρευσης  και Κοινωνικής Φροντίδας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι κκ. Χαρά Σφολιατοπούλου (Κοινωνική Λειτουργός) Κατερίνα Κεράστα (βοηθός του Κέντρου), Μαρία Λιανουδάκη συνοδός -νοσηλεύτρια , Χαρά Χατζη ψυχολόγος και ο κ.  Πακης Χρονιάδης οδηγός. Επίσης προσφέρουν έργο πέντε εθελοντές από το εξωτερικό που εργάζονται κανονικά στο ημερήσιο πρόγραμμα  και τέσσερις εθελοντές  κάποιες ώρες την εβδομάδα. 
Την εκδήλωση υποστήριξαν με την παρουσία τους πολλοί κάτοικοι της περιοχής μας αλλά και ενεργά μέλη της κοινωνίας μας, εκπρόσωποι Ιδρυμάτων, Συλλόγων και Κοινωνικών Φορέων .