Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

30+1 στιγμές από την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λεβαδεών - Με ενότητα και τιμές ξεκινά την θητεία του ο νέος Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καραμάνης



Ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καραμάνης και σύσσωμο το Δ.Σ ορκίστηκαν ενώπιον δύο Μητροπολιτών, των τριών βουλευτών Βοιωτίας, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθους κόσμου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε Βοιωτίας έγινε η τελετή με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, Γεώργιου και του Μητροπολίτη Φθιώτιδας, Συμεών. Πολιτικό όρκο έδωσαν οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Ειρήνη και συνεργασία ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Γεώργιος χρησιμοποιώντας φράσεις του μεγάλου Αλεξάνδρου δωρίζοντας μια εικόνα στο νέο δήμαρχο, ενώ ο Μητροπολίτης Συμεών προέτρεψε σε συνεργασία ακόμα και αν υπάρχουν διαφωνίες, για το συμφέρον του τόπου. 

Ευχές για αγαστή συνεργασία και θετικό έργο εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους οι βουλευτές, Λευτέρης Κτιστάκης, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης καθώς και ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. 

Στη ομιλία του ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Καραμάνης, με βάση τον όρκο που έδωσε, δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ζητώντας τη συνεργασία όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.










Για την προσφορά τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Καραμάνης τίμησε την πρώην δήμαρχο Γιώτα Πούλου,  τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Ταγκαλέγκα και τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επί σειρά ετών, Νώντα Κοτσικώνα ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος (το δώρο του παρέλαβε η Λαμπρινή Γερονικολού). Τους δώρισε μάλιστα μικρά αγαλματίδια που φιλοτέχνησε ο Λιβαδείτης γλύπτης Σπύρος Γουργιώτης.

Η Γιώτα Πούλου χαριτολογώντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Τ.Α ακόμη και ως σύμβουλος τοπικής κοινότητας, όπως είπε, ενώ ο Γιάννης Ταγκαλέγκας προτίμησε να στρέψει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που θέσπισε την απλή αναλογική και λειτούργησε ως τροχοπέδη για την κυβερνησιμότητα των δήμων.















Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τους καλλιτέχνες Δήμητρα Μωραΐτη και  Σπύρο Πανουργιά. Πηγή https://siriosfm.gr  






Δεν υπάρχουν σχόλια: