Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Στην 80η Επέτειο Μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και Επικεφαλής του Δικτύου Μαρτυρικών Χωριών, κ. Γιάννης Σταθάς


Στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Σταθάς, 80 χρόνια μετά την μαζική εκτέλεση του ανδρικού πληθυσμού και την ολοσχερή καταστροφή της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Ο κ. Σταθάς κατέθεσε στέφανο τιμής στη μνήμη των εκτελεσμένων των Καλαβρύτων ως επικεφαλής του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της περιόδου 1940-1945.

Στον επετειακό χαιρετισμό του ο κ. Σταθάς μεταξύ άλλων ανέφερε:

       «Συμπληρώνονται σήμερα 80 χρόνια από την ημέρα που τα στρατεύματα της γερμανικής Βέρμαχτ διενήργησαν στα Καλάβρυτα και την ευρύτερη περιοχή τους την μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση άμαχου πληθυσμού στην κατεχόμενη Ελλάδα, με τον αριθμό των θυμάτων να αγγίζει τα 677 άτομα, ηλικίας από 12 έως 65 ετών.

      Από τον λόφο του Καπή, τον μαρτυρικό τόπο της εκτέλεσης, που στεκόμαστε σήμερα για να αποτίσουμε τιμή στα θύματα, ως Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Επικεφαλής του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της περιόδου 1940-1945, αλλά και ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα ήθελα να απευθύνω ένα μήνυμα στην Δήμαρχο Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο:

“Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας πρέπει να πληρώσουν”.


                                                                  Με τιμή

Ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

 

           Ιωάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: