Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;»

 


Tην Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, στις 17:30 το απόγευμα, ο ΣΕΒ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ευρωεκλογές 2024: Ο κόσμος αλλάζει. Η Ευρώπη μπορεί;».

Η φιλοδοξία για μια Ευρώπη ευημερίας χωρίς ανισότητες βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή λόγω, και, της φθίνουσας ανταγωνιστικότητάς της. Η επανάκτησή της αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της περιόδου 2024-2029 και αφορά κάθε κράτος-μέλος. Περνάει μέσα από την επανεκκίνηση σε όρους ανθεκτικότητας, ανταγωνιστικού κόστους ενέργειας, καλύτερης νομοθέτησης, λιγότερης γραφειοκρατίας, ενισχυμένης ενιαίας αγοράς, περισσότερων ευκαιριών για τους ανθρώπους και διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης.

Ποια είναι η κατεύθυνση που θέλουμε να αποκτήσει η ΕΕ σε μια περίοδο όπου οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις απειλούν; Ποιες είναι προτεραιότητες που αναδεικνύουν οι επιχειρήσεις για τις Ευρωεκλογές; Μπορεί η ΕΕ να ανταπεξέλθει στις προτεραιότητες αυτές;

Θα συζητήσουν οι Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Αντιπρόεδρος ERT και Ευάγγελος Μυτιληναίος, Αντιπρόεδρος ΔΣ ΣΕΒ, Πρόεδρος Eurometaux. Θα συντονίσει ο Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της Καθημερινής.

Είσοδος με πρόσκληση.


1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου: "Συνεργασία και Συνέργειες για την Ανάπτυξη του Νομού" | 31.05 - 01.06.2024 | Επιμελητήριο Εύβοιας

 


Το Επιμελητήριο Εύβοιας διοργανώνει 31η Μαΐου και 1η Ιουνίου 2024 το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Εύβοιας και Σκύρου που σκοπό έχει την έναρξη ενός γόνιμου και παραγωγικού διαλόγου, σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, την προσαρμογή του παραγωγικού της μοντέλου, τις επενδύσεις κλπ.

 

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/05/2024 και ώρα 18:30, ενώ οι συνεδριακές εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 01/06/2024, στην Έδρα του Επιμελητηρίου Εύβοιας.

Με παρουσίαση των πολύπλευρων δράσεών τους θα γιορτάσουν την αποφοίτησή τους οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ορχομενού - Τετάρτη, 22 Μαϊου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού


Περιοδεία σε Θήβα και Λιβαδειά θα κάνει αύριο ο κ. Κώστας Τσουκαλάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

 



Ο Κώστας Τσουκαλάς, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Βοιωτία, επισκεπτόμενος τη Θήβα και τη Λιβαδειά την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, ο κ. Τσουκαλάς θα συναντηθεί με κατοίκους και φορείς του νομού, συζητώντας τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Η περιοδεία αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυση του διαλόγου του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες της Βοιωτίας και την κατανόηση των άμεσων αναγκών τους. Ο Κώστας Τσουκαλάς θα δώσει έμφαση σε θέματα όπως η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της περιφερειακής ανάπτυξης, η υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα, η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης στην περιοχή.

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε: «Η επαφή με τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς είναι απαραίτητη για την κατανόηση των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιφέρεια την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδεικτικά περιφρονεί. Η Θήβα και η Λιβαδειά έχουν ανάγκη από ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων και θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη. Είμαι εδώ για να ακούσω τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους και να συζητήσουμε λύσεις που θα φέρουν πραγματικές αλλαγές.»

Η περιοδεία του Κώστα Τσουκαλά στη Βοιωτία αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειάς του να παρουσιάσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια και να προωθήσει ένα προοδευτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του Κώστα Τσουκαλά

Θήβα

10.00 Συνάντηση με πολίτες στο Cafe Plaza

 Λειβαδιά

19.30 Κεντρική ομιλία στο Ακαδημία Cafe

 

Γιώργος Μουλκιώτης: «2,5 μήνες και 6 εργατικά ατυχήματα στην ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.»


 


 

Ο βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης, με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Αναφορά απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, φέρνει στην Βουλή ένα ακόμη εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο εργοστάσιο ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

 

Όπως τονίζεται στην Αναφορά, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ: 747/ 20-05-2024 έγγραφο του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων του Εργοστασίου ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ, μια εργαζόμενη στην απογευματινή βάρδια παρασύρθηκε από ηλεκτροκίνητο παλετοφόρο στο τμήμα της χάρτινης συσκευασίας. Μετά την διακομιδή της στο Νοσοκομείο της Θήβας διαπιστώθηκαν θλαστικά τραύματα. Σύμφωνα με το έγγραφο, πρόκειται για το έκτο (6ο)  κατά σειρά εργατικό ατύχημα μέσα σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών στο εν λόγω εργοστάσιο.

 

Κατόπιν αυτών και λόγω της ανησυχητικής έκτασης των ατυχημάτων στο αναφερόμενο εργοστάσιο, ο Γιώργος Μουλκιώτης αιτείται να διερευνηθούν άμεσα και επισταμένα οι όποιες ευθύνες της συγκεκριμένης επιχείρησης, καθώς και οι αιτίες της έντασης των έξι καταγγελλόμενων εργατικών ατυχημάτων, όπως επίσης και να ενημερωθεί για τις αποφάσεις και τις ενέργειες του Υπουργείου.

Aria Hotels: Νέο πολυτελές κατάλυμα Mast Residences στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας

 


Με θέα το γαλάζιο του Ιονίου και την μαγευτική νήσο Πρώτη, το ολοκαίνουργιο κατάλυμα Mast Residences υπό τη διαχείριση των Aria Hotels, ανοίγει τις πόρτες του από τις αρχές Ιουνίου 2024.

Το Mast Residences ενσωματώνεται αρμονικά στην καρδιά της Μεσσηνίας αποτελώντας ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φυσικής ομορφιάς και της παραθαλάσσιας ηρεμίας. Η Μαραθόπολη Μεσσηνίας προσφέρει μια αυθεντική ελληνική εμπειρία, με τα γραφικά της λιμανάκια, τις παραδοσιακές ταβέρνες και τις εκπληκτικές παραλίες. Με την ακτογραμμή να αγκαλιάζει το κατάλυμα και το ηλιοβασίλεμα να χαρίζει τις πιο μαγευτικές εικόνες, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής με θέα την νήσο Πρώτη.

Το Mast Residences αναδεικνύει την πολυτέλεια και την άνεση μέσα από τις έξι νεόκτιστες κατοικίες του, οι οποίες χωρίζονται σε δύο ξεχωριστά κτίρια. Από τα τέσσερα διαμερίσματα στο ισόγειο με τις ιδιωτικές πισίνες και τις ευρύχωρες βεράντες, μέχρι τις δύο κατοικίες στο ανώτερο επίπεδο με πανοραμική θέα στο ηλιοβασίλεμα, κάθε λεπτομέρεια σχεδιάστηκε με μοναδικό τρόπο για να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν καθημερινή καθαριότητα και υπηρεσία concierge, ενώ το κατάλυμα μπορεί να φιλοξενήσει τόσο ζευγάρια όσο και οικογένειες.

Η μινιμαλιστική αρχιτεκτονική και η διακόσμηση των κτηρίων συνδυάζονται αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας έναν χώρο που προσφέρει άνεση και χαλάρωση στους επισκέπτες. Αυτή η σύγχρονη ενσωμάτωση της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, που αποτελεί και τον πυρήνα της φιλοσοφίας των Aria Hotels, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα που απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή επικοινωνήστε στα παρακάτω στοιχεία για να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας: T. (+30) 2102207686 , ariamani@ariahotels.gr

O υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης αύριο στον Ορχομενό - Περιοδεία στην Επ. Λιβαδειάς

 


Στα πλαίσια των προεκλογικών δραστηριοτήτων του ΚΚΕ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης την Τετάρτη 22 Μαΐου θα βρεθεί στη Λιβαδειά και τον Ορχομενό όπου θα περιοδεύσει και θα μιλήσει με εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

10.00   Περιοδεία στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

11.00  Περιοδεία στο Δήμο Λεβαδέων και συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Καραμάνη

12.30  Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Βοιωτίας

13.00 Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς

13.30 Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου και σύσκεψη με εργαζόμενους

18.00 Επίσκεψη στο σχολείο 2ης ευκαιρίας στον Ορχομενό

19.30 Σύσκεψη με εργαζόμενους της Λιβαδειάς στο καφέ «Στροφόμετρο»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύλλογο Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς

 


Με την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψαν από τις εκλογές της 12ης Μαΐου 2024, στην πρώτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2024 συγκροτήθηκαν σε σώμα, με τη παρακάτω σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κορογιάννου Μαρία

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Τόλιας  Δημήτρης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Πούλου Ντίνα

ΤΑΜΙΑΣ: Αναγνώστου Κωνσταντίνος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ: Καρβούνη Άννα

 ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΑΜΙΑ: Πούλος Χρήστος

ΜΕΛΗ: Καραδήμας Κώστας, ΚαρατσιώληΜπαρτατίλα Ελένη, Καρβούνης Γιώργος

Κωτσαδάμ Δημήτρης, Λιναρδούτσος Νίκος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να έχει δίπλα του τα μέλη του Συλλόγου που επιθυμούν να προσφέρουν και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του. Χρειαζόμαστε τις ιδέες σας, τις τυχόν γνώσεις και ικανότητες που έχετε αλλά και την απλή σας παρουσία σε ό,τι διοργανώνουμε.

Στο πλαίσιο αυτό και για να υπάρξει μια πιο άμεση και εποικοδομητική συνεργασία μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα:

📞694 5548541 Κορογιάννου Μαρία - 📞693 2526742 Πούλου Ντίνα – email: mkorogiannou@hotmail.com

Όλοι μαζί, με σεβασμό και αλληλοκατανόηση, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια συμβάλλοντας στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας και της ευρύτερης περιοχής, με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες συναφείς δράσεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 Η Πρόεδρος                                Η Γραμματέας                                                

  Μαρία Κορογιάννου                    Πούλου Ντίνα                                             

Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ορχομενού για το σχολικό έτος 2024-25


 Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Ορχομενού ότι οι αιτήσεις για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού, Ακραιφνίου και Παύλου για το σχολικό έτος 2024-2025 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, πατώντας στον σύνδεσμο εδώ, καθημερινά από τη Δευτέρα 27 Μαΐου έως 2024 ως και Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024.

Συνημμένα θα βρείτε τα απαιτούμενα, προς συμπλήρωση, έντυπα στο 

https://www.orchomenos.gr/%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%82-%ce%b3%ce%b9/

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση - Τετάρτη, 22 Μαϊου 2024 στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας


Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Απορρίμματα, ανεμογεννήτριες, σχολικές επιτροπές, ενεργειακές κοινότητες θέματα στη συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Κύμη

Επιστημονική Διημερίδα από τον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σε συνεργασία με την Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας με θέμα: «Αντίποινα»: πρακτικές βίας, επιβολής και νομιμοποίησης των εγκλημάτων πολέμου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο



Επιστημονική Διημερίδα με θέμα:

«Αντίποινα»: πρακτικές βίας, επιβολής και νομιμοποίησης 

των εγκλημάτων πολέμου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 

Ο Δήμος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σε συνεργασία με την Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας, συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο των Επετειακών Εκδηλώσεων Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου, επιστημονική διημερίδα υπό τον τίτλο «Αντίποινα»: πρακτικές βίας, επιβολής και νομιμοποίησης των εγκλημάτων πολέμου στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,                                                                 το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στο Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Αγίου Νικολάου στο Δίστομο.

Η επιστημονική διημερίδα διοργανώνεται με αφορμή την συμπλήρωση των 80 χρόνων από την Σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944 από τις γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής με την πρόθεση να υπενθυμίσουμε, να αναλογιστούμε, να τιμήσουμε τα θύματα. Αλλά και να επισημάνουμε τον τρόπο που μηχανισμοί προπαγάνδας μετατρέπουν τους θύτες σε «θύματα» που επικαλούνται λόγους «άμυνας» για να νομιμοποιήσουν ωμές πρακτικές πολέμου και κατάκτησης, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Μεταφέρουν δε την ευθύνη στο θύμα που υποτίθεται ότι προκαλεί την καταστροφή του, υποχρεώνοντας σε δήθεν εκδικητικές συμπεριφορές τον κατακτητή. Αποσιωπάται δε πλήρως το γεγονός ότι τα άμεσα θύματα επιλέγονται τυχαία ή μέσω συμβολικής στοχοποίησης, ως μέρος ενός ευρύτερου πληθυσμού – στόχου, στον οποίο αποσκοπεί η πράξη, λειτουργώντας ως τρομοκρατικό «μήνυμα» προς αυτόν. Και, επιπλέον, ότι επιλέχθηκαν περιοχές και όχι υποτιθέμενοι δράστες μιας προσβολής που έπρεπε να τιμωρηθεί, με άξονα τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς αυτών που διέπραξαν τα «αντίποινα» αυτά ώστε να εδραιώσουν εδαφικά την εξουσία τους.

Η διημερίδα επιδιώκει να απορρίψει την επιχειρηματολογία περί αντιποίνων και να αναδείξει ότι αυτή είναι συνδεδεμένη με την ιδεολογική προϊστορία της αποικιοκρατίας. Για αυτό θα ανατρέξουμε στα ιστορικά δεδομένα που αναιρούν τη φιλολογία περί «αυτοπροστασίας» των θυτών-κατακτητών. Το δικαστήριο της Νυρεμβέργης είχε απορρίψει με σαφήνεια την θεωρία των αντιποίνων. Σήμερα που η θεωρία αυτή επανεμφανίζεται με ίδιες ή διαφορετικές μορφές και πρακτικές στη σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα, η σημασία της συζήτησης για τα «αντίποινα» ενισχύεται.

Η διημερίδα θα αναπτυχθεί σε δύο άξονες: την πρώτη ημέρα των εργασιών θα λάβουν χώρα οι συνεδρίες όπου εκλεκτοί ιστορικοί επιστήμονες θα διερευνήσουν το κεντρικό θέμα της διημερίδας, ενώ στις συνεδρίες της δεύτερης ημέρας εκπρόσωποι μουσείων και μαρτυρικών πόλεων θα αναδείξουν όψεις της τραυματικής ιστορίας και μνήμης των μαρτυρικών κοινοτήτων.

Ενθυμούμενοι σήμερα, 80 χρόνια μετά, και τιμώντας τα θύματα των ναζιστικών θηριωδιών, αναλαμβάνουμε την ευθύνη της επαγρύπνησης, καθώς ο κίνδυνος εμφιλοχωρεί στην αδιαφορία για τα αίτια που αναγεννούν και αναβιώνουν την ιδεολογία και τις πρακτικές του ναζισμού και των μορφωμάτων του στην σύγχρονη καθημερινότητα, αδιαφορία που μετασχηματίζεται σε απάθεια και ανοχή. Προκειμένου να συνυπάρξουμε νικώντας τις ιδεολογίες του μίσους, οφείλουμε να αντλήσουμε από το παρελθόν και να αναπτύξουμε αντισώματα για να το μέλλον.                                                             

 

Με τιμή

Ο Δήμαρχος

Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Ιωάννης Σταθάς




Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Ροκ Μπαλάντα - Official Music Video

Το «Panic Button» επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα - Χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας



Από τα Γραφεία Τύπου των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το «Panic Button», σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Δημήτρη Παπαστεργίου και της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρίας –Αλεξάνδρας Κεφάλα.

Η επέκταση της εφαρμογής του «Panic Button» αποτέλεσε αδήριτη ανάγκη, δεδομένης της έκτασης και έντασης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του είχε ξεκινήσει πιλοτικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απευθύνονταν αποκλειστικά σε γυναίκες.

Τι είναι το Panic Button

Το «Panic Button» είναι μία εφαρμογή που χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα  του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να  ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ.

Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. από το θύμα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε: «Η επέκταση της χρήσης της εφαρμογής "Panic Button" σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, αποτέλεσε μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες για την ενίσχυση της προστασίας των πολιτών και την αντιμετώπιση φαινομένων ενδοοικογενειακής βίας. Η εφαρμογή αυτή παρέχει, πλέον, στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, τη δυνατότητα να ζητήσουν βοήθεια, άμεσα και διακριτικά. Τόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Ελληνική Αστυνομία, βρισκόμαστε δίπλα στα θύματα, ώστε να τους παρέχουμε την αναγκαία υποστήριξη και προστασία, κινητοποιώντας άμεσα και αποτελεσματικά τις δυνάμεις ασφαλείας σε περιπτώσεις βίας. Διαρκώς, επικαιροποιούμε και ενισχύουμε τις δράσεις μας για την προστασία των θυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εξασφαλίσει και τα ειδικά διαμορφωμένα safe houses για τη φιλοξενία θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας».

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Η επέκταση του Panic Button σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι ως εργαλείο πράγματι λειτούργησε ενισχυτικά στο να αποκαλυφθούν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Και δεύτερον, ακριβώς λόγω της θετικής συμβολής του στην αποκάλυψη τέτοιων περιστατικών, η Κυβέρνηση προχωρά στην επέκταση του ούτως ώστε να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού. Ο αγώνας μας για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας παραμένει διαρκής».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε: «Το Panic Button είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως η Πολιτεία αξιοποιώντας την τεχνολογία μπορεί να υλοποιεί παρεμβάσεις που σώζουν ζωές, καθώς συμβάλλουν στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας, αλλά και στη φροντίδα και την υποστήριξη των θυμάτων. Μέσα από σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις το Κράτος ανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενός πόρου ιδιαίτερα κρίσιμου, ειδικά όταν πρόκειται  για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Η επέκταση αυτής της εφαρμογής σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση κινείται στη βάση ενός οριζόντιου και συνολικού σχεδιασμού και επαγρυπνά για την προστασία όλων από περιστατικά βίας».

Τέλος, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ανέφερε: «Η επέκταση του Panic Button ήταν απαραίτητη και επιβεβλημένη. Ήδη από την πιλοτική εφαρμογή του, αποδείχθηκε ότι είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, στον αγώνα κατά της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς μέχρι στιγμής έχει λειτουργήσει προστατευτικά για τις γυναίκες που το έχουν χρησιμοποιήσει. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κάθε θύμα ενδοοικογενειακής βίας να μιλήσει και να απευθυνθεί στις υπηρεσίες που παρέχει η πολιτεία, εντείνοντας τις προσπάθειές μας για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο και να δημιουργήσουμε μία κουλτούρα μηδενικής ανοχής στη βία, όπου κι αν αυτή εκδηλώνεται, απ’ όποιον κι αν προέρχεται».

4η Νοσηλευτική Ημερίδα: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών - Πέμπτη, 23 Μαϊου 2024 στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν. Λιβαδειάς με δωρεάν συμμετοχή

 


2η Αθλητική Γιορτή Στίβου - Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 στο Γήπεδο Παύλου

 


🏃‍♀️🏃 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλου "Υηττός", η παιδική Ομάδα Στίβου Παύλου και ο Προπονητής Κώστας Σπανός προσκαλούν όλα τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να συμμετέχουν στην 2η Αθλητική Γιορτή Στίβου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα 17:00 στο Γήπεδο Παύλου.
🎈Μικροί και μεγάλοι ελάτε να γιορτάσουμε τη λήξη της αθλητικής χρονιάς με αγωνίσματα στίβου, αθλοπαιδιές, παιχνίδια και μουσική.
📝 Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γιορτή στίβου έως τις 27/05/24 στα τηλέφωνα:
📱6946527985 (Ξηρογιάννη Μαρία)
📱6983739138 (Καραγιάννη Κατερίνα)

Μήνυμα ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας - Η τεράστια συνεισφορά της στην παραγωγή

 


Σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην σημασία που έχει η μέλισσα στη ζωή μας. Και δεν είναι μόνο το μέλι, το εκλεκτό αυτό προϊόν που μας προσφέρουν. Όντας ο σημαντικότερος επικονιαστής παγκοσμίως, ο ρόλος της τόσο στην ισορροπία των οικοσυστημάτων όσο και στην επισιτιστική ασφάλεια είναι τεράστιος. Χωρίς αυτή, η παγκόσμια παραγωγή φρούτων και λαχανικών θα ήταν μειωμένη έως και 90%. Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, αυτή η προσφορά έχει ιδιαίτερη αξία.

 

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζουμε τον κλάδο της μελισσοκομίας, με την ΚΑΠ 2023-27 να έχει ένα ξεχωριστό τομεακό πρόγραμμα αφιερωμένο σε αυτή, ύψους άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Με δράσεις έρευνας και κατάρτισης, ποιοτικής αναβάθμισης της παραγωγής και του παραγόμενου προϊόντος αλλά και προώθησής του, ενώ ακόμα στηρίζεται η εποχιακή μελισσοκομία. Ενώ ακόμα, μεριμνήσαμε για την αποζημίωση των πληγέντων μελισσοκόμων από τις πυρκαγιές και πλημμύρες του περασμένου έτους. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την χρήση τεχνολογιών αιχμής για την οργάνωση του κλάδου και την προστασία του μελιού, βάζουν τις βάσεις ώστε να πετύχουμε το στόχο μας, ένα κλάδο ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

 

Οι μέλισσες όσο μικρές είναι, τόσο μεγάλη είναι η συνεισφορά τους σε κάθε πτυχή της ζωής μας αλλά και στην επιβίωση όλου του πλανήτη μας!».

Ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024» - Φάνης Σπανός : «Η Στερεά Ελλάδα στην καρδιά μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων»

 


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρωταγωνίστησε στον “ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024”, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και είχε διεθνή απήχηση, αφού προβλήθηκε σε 174 χώρες!

 Το “βασιλικό 3ο ετάπ” με ανηφορικό τερματισμό σε υψόμετρο 1.858μ. στο μαγευτικό Βελούχι της Ευρυτανίας κέρδισε εξαρχής το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ποδηλατικής κοινότητας και συγκρίνεται πλέον με το αντίστοιχο ανηφορικό ετάπ του Γύρου της Γαλλίας. 

Ο “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024” συνεχίστηκε με το 4ο ετάπ, το μεγαλύτερο σε μήκος της φετινής διοργάνωσης. Οι ποδηλάτες κάλυψαν 196.53 χιλιόμετρα, όλα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. 



Οι αθλητές ξεκίνησαν από την έδρα του Δήμου Μακρακώμης, τη Σπερχειάδα και πέρασαν από τη Λαμία, όπου διεξήχθη το πρώτο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (27.9 χλμ.). Ακολούθως, ανέβηκαν στο Χάνι Καρανάσιου (ανάβαση 2ης κατηγορίας, 49.8 χλμ.) και συνέχισαν νότια, προς τη Λειβαδιά και τη Θήβα, όπου έγιναν δυο ακόμη σπριντ ευθείας (117.2 και 161.9 χλμ. αντίστοιχα).

Ακολούθησε το τελευταίο σπριντ ανάβασης στον Προφήτη Ηλία της Ριτσώνας και ο παράκτιος τερματισμός στην πόλη της Χαλκίδας, όπου έγιναν και οι απονομές παρουσία του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού. 

Στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Γύρου διοργανώθηκαν παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις στην Πλατεία Ηγουμένου Γερμανού Δημάκου της Σπερχειάδας, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Λαμίας, στην πλατεία Δημαρχείου της Λιβαδειάς, στην πλατεία Επαμεινώνδα της Θήβας και στην πλατεία Αγίου Νικολάου της Χαλκίδας. 

Στις παράλληλές δράσεις, εκατοντάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν στο επιδαπέδιο ποδηλατικό φιδάκι “Από το σπίτι στο Σχολείο”, στο ποδηλατικό κυνήγι θησαυρού “Το σεντούκι του χαμένου πελοτόν”, ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και διακόσμησαν τις πλατείες με ζωγραφιές για το ποδήλατο.

 Χαρακτηριστικό ήταν το στιγμιότυπο στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, όπου συγκεντρώθηκαν μαθητές δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων και ζωγράφισαν μεγάλες καρδιές με το «30χλμ» στο εσωτερικό τους, μεταφέροντας ένα μήνυμα αγάπης για την βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα. Μαζί τους ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας Θωμάς Ευαγγελογιώργος και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς. 

Μετά την ολοκλήρωση του Ποδηλατικού Γύρου 2024, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στηρίξαμε ουσιαστικά και ολόθερμα τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, που εξελίχθηκε σε μια τεράστια ποδηλατική γιορτή με παράλληλες εκδηλώσεις, με χιλιάδες θεατές και εκατομμύρια τηλεθεατές από 174 χώρες! 

»Η Στερεά Ελλάδα βρέθηκε ξανά στην καρδιά μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης με το «βασιλικό» 3ο ετάπ που ολοκληρώθηκε στο Βελούχι της Ευρυτανίας, όπως και με το 4ο ετάπ, που ήταν και το μεγαλύτερο σε μήκος της φετινής διοργάνωσης με εκκίνηση στη Σπερχειάδα, ενδιάμεσους σταθμούς σε Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και τερματισμό στη Χαλκίδα! 

»Καταφέραμε και πάλι να βάλουμε τον τόπο μας στο επίκεντρο ενός αθλητικού αγώνα με διεθνή απήχηση. Ευχαριστούμε τον Aν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τη Cycling Greece, τους Δήμους, τους εθελοντές, τους χορηγούς και κυρίως κάθε Στερεοελλαδίτη που αγκάλιασε τη διοργάνωση και τη στήριξε με την παρουσία του. Είμαστε έτοιμοι για τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2025 και για κάθε μεγάλη αθλητική διοργάνωση».



Πρόσκληση στον Πανηγυρικό Εορτασμό των Πολυούχων Αλιάρτου Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης από τον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι,    αύριο Τρίτη, 21 Μαΐου 2024,  λόγω της τοπικής αργίας της εορτής των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης,  δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας.

    

         Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, με Υγεία!

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Town By The River Festival


Town By The River Festival 3
🗓️ Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 📍Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά 
Προπώληση: 15€ στο Polytropomusichouse και TicketServices.gr / Ταμείο θεάτρου: 17€

Στην Κύμη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας

 


Στην Κύμη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, το Σάββατο 18 Μαΐου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου, κ. Νίκου Μπαράκου.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου, κ. Σεραφείμ, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Σπανός, οι Βουλευτές Εύβοιας κ. Ζεμπίλης, κα Καραμπατσώλη και κα Καζάνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας, κ. Κελαϊδίτης, μέλη του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.



Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Νίκος Σουλιώτης αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια για τη φιλοξενία του Δημάρχου, κ. Μπαράκου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και επεσήμανε: «Έχουμε καταφέρει μέσα από τη συνεργασία μας, σε επίπεδο Δήμων μέσω της Π.Ε.Δ., αλλά και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τους βουλευτές αλλά και άλλους φορείς της Στερεάς Ελλάδας να πετύχουμε συλλογικές νίκες. Ως Π.Ε.Δ., συνεδριάζουμε σε όλους τους Δήμους για να ακούσουμε τα προβλήματά τους και στη συνέχεια να αγωνιστούμε κι εμείς, στο πλευρό κάθε Δήμου, για τη λύση τους. Δυναμώνουμε τη φωνή τους κατά 25 φορές, καθώς κάθε απόφαση της Π.Ε.Δ. μεταφράζεται σε μία ομόφωνη απόφαση των 25 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα, γινόμαστε πρεσβευτές του κάθε Δήμου, όπως θα γίνουμε και για την πανέμορφη Κύμη, την οποία σίγουρα αξίζει να επισκεφθούν όλοι όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, κ. Νίκος Μπαράκος έθεσε υπόψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ., μεταξύ άλλων, τα εξής:

·     Το ζήτημα της λειψυδρίας, και αναφέρθηκε στην ανάγκη ολοκλήρωσης του φράγματος των Μανικίων, που θα δώσει νερό εξαιρετικής ποιότητας, όχι μόνο στον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, αλλά και στην Δ.Ε. Αμαρύνθου του Δήμου Ερέτριας. Ο κ. Μπαράκος ανέφερε ότι το έργο έχει ωριμάσει μελετικά, ωστόσο πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του καθώς λόγω της κλιματικής αλλαγής τα περιθώρια στενεύουν.

·     Την ανάγκη αναβάθμισης του οδικού δικτύου της Εύβοιας και της διασύνδεσης της Εύβοιας και της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, μέσω του λιμένος Κύμης, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως εθνικής σημασίας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το κακό οδικό δίκτυο σε όλο το εύρος της Εύβοιας αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής.

·     Το θέμα του κόστους μεταφοράς και διαχείρισης των απορριμμάτων, που δημιουργεί μια ασφυκτική οικονομική κατάσταση και δεν επιτρέπει στους Δήμους να επικεντρωθούν σε δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, καθότι έχουν έρθει σε θέση να αγωνίζονται βασικά για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

·     Την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννητριών. Ο κ. Μπαράκος επεσήμανε την ανάγκη εκπόνησης νέου χωροταξικού σχεδίου, για να καταστεί σαφές που μπορούν να γίνονται παρεμβάσεις και που όχι. Επίσης ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνικός σχεδιασμός για τις Α.Π.Ε., που θα σέβεται την αρχή της αναλογικότητας και δε θα μεταθέτει όλο το βάρος σε μία περιοχή, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, με τη Νότια Εύβοια.

·     Την υποστελέχωση των περιφερειακών Δήμων. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Δήμος διαχειρίζεται έργα αξίας 50 εκατ. ευρώ με 5 μόνο μηχανικούς. Ζήτησε να επιταχυνθεί η -αργή σήμερα- διαδικασία προσλήψεων και να εξορθολογιστεί η διαδικασία κινητικότητας, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί ένας υπάλληλος να μετακινείται σε άλλον φορέα, χωρίς να έχει ο Δήμος το δικαίωμα να ζητήσει την παραμονή του ή την άμεση αντικατάστασή του για την κάλυψη του κενού.

Στη συνέχεια της συνεδρίασης αναδείχθηκαν και άλλα θέματα που απασχολούν τους Δήμους, όπως η κατάργηση των σχολικών επιτροπών, που θα δημιουργήσει προβλήματα στην άμεση αποκατάσταση ζημιών, η ανάγκη χρηματοδότησης ενεργειακών κοινοτήτων των Δήμων για την κάλυψη των αναγκών τους και την ανακούφιση των δημοτών και η ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων για την προμήθεια μηχανημάτων έργων και εξοπλισμού πολιτικής προστασίας.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Νίκος Σουλιώτης ανέφερε: «Το σύνολο των αιτημάτων που διατυπώθηκαν σήμερα, θα συμπεριληφθούν στην απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου και θα υπάρξει άμεσα επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς για να διεκδικήσουμε τις απαιτούμενες λύσεις. Ο κ. Περιφερειάρχης και οι κ. βουλευτές, επίσης, όντας παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, είμαι σίγουρος ότι επίσης θα προβούν στις ανάλογες ενέργειες και οχλήσεις για τη λύση των ζητημάτων που τέθηκαν.  Προφανώς και δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με την υποστελέχωση των Δήμων μας ή με την άναρχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών ή τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιφέρειά μας, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε μέχρι να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα, στο μέτρο πάντα του δυνατού. Η Π.Ε.Δ. έχει καταφέρει πολλά και μαζί με τους 25 Δήμους της Στερεάς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας και κυρίως για τους πολίτες».