Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο ορκίστηκε το ΔΣ του Δήμου Θηβαίων

 


  Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 18:30 ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή στην κατάμεστη αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.


  Το παρών στην τελετή έδωσαν σύσσωμες οι αυτοδιοικητικές και πολιτικές αρχές ,εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης όπως επίσης και πλήθος δημοτών.

  Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, Γεωργίου, επιτελέστηκε ο αγιασμός της εκλεγείσας Δημοτικής Αρχής μέσω του οποίου σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη της νέας θητείας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων Κοινοτήτων.

  Θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι δύο παρατάξεις με επικεφαλής τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου και κ. Αλέκο Στάικο αντίστοιχα, ενώ μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, κυρίως, ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

  Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου στο πλαίσιο της πρώτης συμβολικής εκδήλωσης ενότητας και ομοθυμίας που απαντάται σε μια τελετή ορκωμοσίας και αφού συνεχάρη για την εκλογή τους, όλους τους συμβούλους από όλες τις παρατάξεις, δήλωσε ενώπιον όλων, την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη των δημοτών στην παράταξη της οποίας ηγείται και στο πρόσωπό του.  

  Επίσης αναφέρθηκε συνοπτικά στα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει και σε άλλα που προγραμματίζονται για το εγγύς μέλλον δίνοντας έμφαση στις υποδομές της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, την περιβαλλοντική προστασία, τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τον πρωτογενή τομέα και τις ανάγκες του καθώς ανέδειξε ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την αειφόρο και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης των Θηβών.

  Δεσμεύτηκε ενώπιον όλων να σταθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των δημοτών απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας για να θεμελιωθεί στον Δήμο μας η ταυτότητα ενός τόπου με υψηλή ποιότητα ζωής και  ισχυρή παραγωγική βάση στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού και πλήρως εφαρμόσιμου προγράμματος.

 Ο Δήμαρχος έκλεισε τον λόγο του δανειζόμενος τα λόγια του μεγάλου στοχαστή και συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη :

   «Είμαι εδώ. Γιατί δε ζυγιάζω, δε μετρώ δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι!».
















Δεν υπάρχουν σχόλια: