Στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και λοιπών πυροτεχνικών ειδών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Μ. Τετάρτης δύο άτομα, σε περιοχή της Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη ένας ημεδαπός, διότι τόσο στη κατοχή του, όσο και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (272) κροτίδες, χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια αρχή.

Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη μία ημεδαπή, διότι στη κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (34) κροτίδες, στερούμενη ομοίως σχετικής άδειας.

Την προανάκριση, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, συμβουλεύει – συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι και οι έρευνες των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, εν όψει των Εορτών του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.