Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

«Χρυσή» ευκαιρία για νέους μηχανικούς από την Elval: 12μηνη, έμμισθη πρακτική άσκηση στην υπερσύγχρονη μονάδα στα Οινόφυτα


Την ευκαιρία να κάνουν έμμισθη πρακτική άσκηση σε μια από τις πλέον σύγχρονες μονάδες έλασης αλουμινίου στον κόσμο προσφέρει σε αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών η Elval.

Η Elval αποτελεί τον τομέα Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor, μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής αλουμινίου και χαλκού, με 80 και πλέον χρόνια εμπειρίας, με ένα δυναμικό 17 εργοστασιακών μονάδων και με εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες.

Η «καρδιά» της Elval βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της ElvalHalcor στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Εκεί βρίσκεται το εργοστάσιο θερμής έλασης αλουμινίου που είναι το 2ο σε δυναμικότητα σε όλη την Ευρώπη. Στη μονάδα αυτή γίνεται ο χειρισμός του αλουμινίου, ενός μετάλλου που έχει την ξεχωριστή ιδιότητα ότι μπορεί να ανακυκλώνεται αέναα, δίχως να χάνει την ποιότητά του. Να σημειωθεί ότι η Elval παράγει ετησίως 360.000 τόνους και με τις προγραμματισμένες επενδύσεις αναμένεται να φτάσει τους 520.000 τόνους.

“Engineers of tomorrow” -Η Elval ανοίγει την «αγκαλιά» της στους νέους μηχανικούς

Σε αυτές τις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις θα αποκτήσουν πρόσβαση απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών, μέσω του προγράμματος “Engineers of tomorrow” που εγκαινιάζει η Elval.

Με το εν λόγω πρόγραμμα -που ξεκίνησε να «τρέχει» στις 4 Οκτωβρίου- απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη βιομηχανία, μέσα από τη διαδικασία της έμμισθης πρακτικής άσκησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων – Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών) στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία υψηλού επιπέδου με εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες και να αναλάβουν συγκεκριμένα projects στα επιμέρους τμήματα του εργοστασίου καθώς και να αποκτήσουν εξειδικευμένη εκπαίδευση ανάλογα με το εκπαιδευτικό τους αντικείμενο.

«Φρένο» στο brain drain -Προοπτικές πλήρους απασχόλησης στην Elval

Για το πρόγραμμα θα επιλεγούν 12 νέοι και νέες μηχανικοί, οι οποίοι θα εργαστούν για έναν ολόκληρο χρόνο στις εγκαταστάσεις της Elval στα Οινόφυτα, με προοπτικές πλήρους απασχόλησής τους -μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης.

Με το πρόγραμμα “Engineers of tomorrow” («Μηχανικοί του αύριο»), η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει τον δρόμο σε ταλαντούχους νέους μηχανικούς να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στην Elval. Η επιλογή θα γίνει με αξιοκρατικά κριτήρια, μέσω συνεντεύξεων με εκπροσώπους της Elval και τη συμμετοχή σε κέντρο προσομοίωσης.

Η Elval, ωστόσο, με το πρόγραμμα αυτό επιχειρεί να πιάσει ένα ακόμα «στοίχημα»: τον περιορισμό του brain drain. Στόχος της εταιρείας είναι το “Engineers of tomorrow” να αναδειχθεί σε έναν σταθερό θεσμό, που θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες στους νέους επιστήμονες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία αξιόλογη καριέρα στη χώρα τους. Εκτιμάται ότι πρωτοβουλίες όπως αυτή της Elval βοηθούν σημαντικά προς την κατεύθυνση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για Ποιοτική Εκπαίδευση (SDG 4), Αξιοπρεπή Εργασία Οικονομική Ανάπτυξη (SDG 8).

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο “Engineers of tomorrow”

Οι νέοι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για το πρόγραμμα καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας αυτό το link: Engineers-of-tomorrow. 

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2021 καθώς και ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

• Πτυχίο Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού (Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Μηχανικοί Μεταλλείων – Μεταλλουργοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί & Μηχανικοί Υπολογιστών)

• Άριστη γνώση της Ελληνικής και της Αγγλικής Γλώσσας

• Άριστες δεξιότητες χρήσης H/Y (Windows, MS Office) και Data Analysis

• Εργασιακή εμπειρία μικρότερη των 3 ετών

• Δυνατότητα μετεγκατάστασης

• Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις, για τους άνδρες υποψηφίους. 

Πηγή  https://www.iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: