Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας παρεμβαίνει στο "σίριαλ" για το μέλλον των ακινήτων της Κρύας στην Λιβαδειά και διεκρινίζει: Ουδέποτε εξουσιοδότησε κάποιον άλλον φορέα να τοποθετείται εξ ονόματός του για οποιοδήποτε θέμα!

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με έκπληξή μας, πληροφορηθήκαμε δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «Η Αυγή», το οποίο αναδημοσιεύτηκε από την ιστοσελίδα «Permissos.gr» και αναφέρεται στην υπόθεση της παραχώρησης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Λεβαδέων του ακινήτου του Νερόμυλου στην Κρύα της Λιβαδειάς. Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

«Ήδη οι 46 φορείς της πόλης συμπεριλαμβανομένου και του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς διαμαρτύρονται για την ανεπάρκεια του δημάρχου, που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένει ένας τέτοιος εμβληματικός χώρος κλειστός». 

Σε σχέση με το παραπάνω, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1.   Η επιστολή στήριξης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στο αίτημα για την οριστική και δωρεάν παραχώρηση των ακινήτων της Κρύας στον Δήμο Λεβαδέων, έχει αποκλειστικά την έννοια της στήριξης ενός αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης του Δήμου και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνεύεται αυθαίρετα, ως κριτική στο πρόσωπο του Δημάρχου.

2.   Το Επιμελητήριο είναι θεσμικά σύμβουλος της Πολιτείας σε θέματα επιχειρηματικότητας, και δεν εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, δεν τοποθετείται πολιτικά και δεν ασκεί κριτική σε πολιτικά πρόσωπα. Οι θέσεις και απόψεις του εκφράζουν την επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας, χωρίς κομματικά κίνητρα και πολιτικές αποχρώσεις.  Η τοποθέτησή του λοιπόν σχετικά με ένα θέμα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Λιβαδειάς, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται πολιτικά για την άσκηση κομματικής αντιπολίτευσης.  

Τονίζεται επίσης, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας ουδέποτε εξουσιοδότησε κάποιον άλλον φορέα να τοποθετείται εξ ονόματός του για οποιοδήποτε θέμα. Οι απόψεις του εκφράζονται αρμοδίως, αποκλειστικά και μόνο από τα όργανα της Διοίκησής του. 

Ως προς την ουσία του θέματος του ακινήτου του Νερόμυλου, που απασχολεί τελευταία την πόλη της Λιβαδειάς, το μείζον για την επιχειρηματική κοινότητα είναι να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό το ακίνητο σε χρήση. Η περιοχή της Κρύας είναι η ναυαρχίδα του τουριστικού προϊόντος της πόλης και όσο ο Νερόμυλος παραμένει κλειστός για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Λιβαδειάς, υπάρχει σημαντική απώλεια πολύτιμης υπεραξίας. 

Τέλος είναι αυτονόητο, ότι το Επιμελητήριο Βοιωτίας θα σταθεί αρωγός στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λιβαδειάς, στην προσπάθεια για την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης του θέματος. 

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

Παναγιώτης Αγνιάδης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: