Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Επανέρχεται ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και δίνει νέα απάντηση προς την Βουλευτή Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου



Υποκρισία, θα μπορούσε να είναι το όνομα σου Γιώτα Πούλου!
Τα γραπτά μένουν, όπου εκεί βρίσκεται η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Θέλει απύθμενο θράσος να είσαι βυθισμένη σε συνεχείς αναντιστοιχίες λόγου και πράξεων και να νομίζεις πως αν κουνάς το δάχτυλο, ο κόσμος θα σε λαμβάνει υπ’ όψιν του ή θα σε φοβάται!
Οι δημότες της Λιβαδειάς θυμούνται τις πράξεις και τις αποφάσεις σου, αυτές που σε κατέταξαν στην θέση της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θυμούνται την κωλοτούμπα σου όταν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγήθηκες την ανάκληση της απόφασης για την επ' αόριστον παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων της Κρύας και η πλειοψηφούσα δημοτική σου ομάδα υπερψήφισε την παραχώρηση της Νεροτριβής με αντάλλαγμα χρήσης (ενοίκιο), εξαιτίας των διατάξεων του 3ου μνημονίου, παρότι θα δαπανούνταν από πλευράς Δήμου Λεβαδέων μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείο Εσωτερικών 800.000,00€ για την δημιουργία του Μουσείου. (Αριθμός απόφασης 67/02.03.2016 Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων ).
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ, στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο της θητείας σου, ως Δημάρχου.
Οι δημότες αντιλαμβάνονται ότι οι αποφάσεις σου, όταν ασκούσες την διοίκηση του Δήμου, δημιούργησαν αρνητικά τετελεσμένα για την πορεία της σημερινής διαπραγμάτευσης.
Καταλαβαίνουν ότι ψεύδεσαι, όταν θολωμένη από την αλήθεια που έχεις να αντιμετωπίσεις, σε συνέντευξή σου παρουσιάζεις την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ομόφωνη. Για την ιστορία η περίφημη απόφαση 524/23.12.2016 του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων, σχετικά με την αποδοχή των όρων μίσθωσης της Νεροτριβής, υπερψηφίστηκε μόνο από τους παριστάμενους συμβούλους της παράταξής σου.
Υπερψήφισαν δηλαδή, όσοι σήμερα πρωτοστατούν αγωνιστικά στη διεκδίκηση της δωρεάν παραχώρησης. Και βέβαια μου απάντησες μέσω του δημοτικού σου συμβούλου κ. Κ. Καπλάνη ότι τότε σφάλατε και σήμερα θέλετε να διορθώσετε το λάθος σας.
Διαφαίνεται σήμερα ότι όταν παρέδωσες τον Μάρτιο του 2018 επιστολή στον πρώην Πρωθυπουργό για την μεταβίβαση κυριότητας των εδαφικών τμημάτων, το έπραξες μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Αφού έως και τον Ιούλιο του 2019, όπου αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, δηλαδή 17 μήνες δεν παρατηρήθηκε καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της παραχώρησης από πλευράς της τότε κυβέρνησης.
Για να σου φρεσκάρω την μνήμη, σου παραθέτω αυτούσια τα γραπτά σου στην επιστολή σου προς τον τότε Πρωθυπουργό:
«…πρόταση δημιουργίας Μουσείου Πολιτισμού που θα στεγαστεί στο κτίριο “Νεροτριβή”, και στο οποίο θα λειτουργήσει αίθουσα του μεγάλου Λιβαδείτη ζωγράφου, ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΖΑΡΗ, του οποίου 72 έργα έχουν περιέλθει ως δωρεά στον Δήμο μας. Ήδη έχει χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση αυτού του έργου, με το ποσό των 800.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΠΔΕ 2017 και χρηματοδότηση 2018). Για την επιλεξιμότητα αυτής της πρότασης απαιτούνταν είτε η κυριότητα του Δήμου στις υπό ένταξη κτηριακές υποδομές, είτε η ύπαρξη σύμβασης για την μακροχρόνια χρήση τους από τον Δήμο.
Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδέων έλαβε την με αριθμό 67/2016 απόφασή του σύμφωνα με την οποία απεδέχθη την υποβολή αιτήματος προς την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για παράταση της παραχώρησης προς τον δήμο μας, από 12-10-2019 και για είκοσι πέντε (25) έτη. Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 8 του Κανονισμού Μισθώσεων Παραχωρήσεων, Εκποιήσεων, Ανταλλαγών, Αγορών, και Αντιπαροχών της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε”, που τέθηκε σε ισχύ την 1-2-2016, η παραχώρηση αυτή εμπίπτει στις περιπτώσεις που θα πρέπει να έχει και αντάλλαγμα, ορίσθηκε με την προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το αντάλλαγμα αυτό να είναι σε ποσοστό 10% επί των εσόδων από την εκμετάλλευση των ακινήτων και πάντως κατ’ ελάχιστον 3.000 ευρώ ανά έτος, αρχομένης της καταβολής από 12-10-2019 (καταληκτικός χρόνος ισχύος της από 12-10-1994 σύμβασης παραχώρησης)».
Στην επιστολή σου λοιπόν αναφέρεις ό,τι δεν παραδέχεσαι σήμερα.
Ενόσω εσύ με κατηγορείς για ενέργειες πίσω από κλειστές πόρτες του Μαξίμου, ευαγγελίζεσαι ότι πίσω από αυτές σου υποσχέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός τα ακίνητα, αλλά ωστόσο μέσα σε 17 ολόκληρους μήνες, δεν πρόλαβε να το πράξει και όλα αυτά δια λόγου χωρίς καμία επίσημη απάντηση στην επιστολή σου.
Άρα λοιπόν Γιώτα Πούλου ή εσύ φάσκεις και αντιφάσκεις ή ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας.
Σκέφτομαι λοιπόν ή ο πρώην Πρωθυπουργός είχε κάποιο πρόβλημα με τον Δήμο Λεβαδέων και γι’ αυτό 17 ολόκληρους μήνες δεν παραχώρησε εκτάσεις και ακίνητα που ανήκουν στην ΕΤΑΔ ΑΕ, «όπως έκανε σε πολλούς άλλους δήμους, όπως για παράδειγμα το φαληρικό μέτωπο στους αντίστοιχους δήμους της Αττικής, η παραλιακή ζώνη στον Δήμο Πατρέων και άλλες παρόμοιες παραχωρήσεις στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και αλλού» ή εσύ έκανες πάλι κάτι λάθος.
Δυστυχώς θεωρώ ότι ο λαϊκισμός σου δεν εκθέτει ανεπανόρθωτα μόνο εσένα, αλλά βάλλει και εκθέτει και τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, οι πολίτες γνωρίζουν πλέον ότι συμφώνησες να δημιουργήσεις ένα Μουσείο του Δήμου Λεβαδέων με χρήματα του λαού, του οποίου οι εγκαταστάσεις και οι κατασκευές θα ανήκουν σε μία ανώνυμη εταιρεία του Δημοσίου. (Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων 524/23.12.2016)
Κι όλα αυτά τα ξέρεις κι εσύ και γι' αυτό ενώ είχες το θράσος στο Δημοτικό Συμβούλιο να υποσχεθείς ότι θα κάνεις επερώτηση στη Βουλή, δεν είχες το θάρρος τελικά να το πράξεις.
Προφανώς, τρέμεις ότι οι απαντήσεις που θα σου δοθούν θα λάβουν πανελλαδική διάσταση, γι' αυτό και εκ του ασφαλούς κατέθεσες πρόχειρα, εκπρόθεσμα και μη επαρκώς αιτιολογημένα μια τροπολογία, που ήξερες ότι δε θα συζητηθεί.
Να σου υπενθυμίσω ότι στην συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής με τον κ. Βλαστό, αυτό που ειπώθηκε από τον ίδιο είναι ότι τα ακίνητα θα πρέπει να παραχωρηθούν ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ σύμφωνα με την νομοθεσία, ειδάλλως, ο ίδιος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ ΑΕ θα κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος και όχι αυτό που ανέφερες ότι ο κ. Βλαστός υπέδειξε ως μοναδική λύση για την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση των ακινήτων μας την πολιτική βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ και την τροπολογία επί του υφιστάμενου νόμου.
Δεν σε νοιάζει αν οι χώροι αυτοί θα βρίσκονται απρόσκοπτα και γρήγορα στην διάθεση των δημοτών. Νοιάζεσαι μόνο να διασωθείς και να μην σου αποδοθούν ευθύνες.
Με μια σειρά αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής περιόδου κατέδειξα και συνεχίζω να καταδεικνύω την έλλειψη πολιτικής συνέπειας από μέρους σου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όμως κανείς δεν εκπλήσσεται.
Όλοι γνωρίζουν ότι όλη η πολιτική σου πορεία είναι μια αναντιστοιχία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου ξεκίνησες την πολιτική σου δράση από το ΚΚΕ, στην συνέχεια αντιδήμαρχος μιας δημοτικής διοίκησης της ΝΔ, κι από υποψήφια Δήμαρχος ενός αντιμνημονιακού ρεύματος, σε μία α λα καρτ "ανεξάρτητη" Δήμαρχο που υπέγραφε αδιαμαρτύρητα τις μνημονιακές επιταγές, μέχρι να χάσεις τις δημοτικές εκλογές και να εκλεγείς βουλευτής της αντιπολίτευσης, έτοιμη εκ του ασφαλούς να καταργήσεις νόμους με μία τροπολογία!!!
Κι αν εσύ Γιώτα Πούλου είσαι προσωπικά τυχερή από το φύσημα του ανέμου, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε την τύχη ενός Δήμου στις ορέξεις του, όπως είχες κάνει εσύ.
Δυστυχώς, παρακολουθώ πολλά από την ανεμοδαρμένη πορεία της δημοτικής αρχής σου.
Τι να πρωτοθυμηθώ, τα λάθη και τις παραλείψεις στο έργο αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή του Καραχάλιου που κληθήκαμε να λύσουμε από τις πρώτες μας ημέρες -που εννοείται ότι λύσαμε- και θα ολοκληρωθεί επί θητείας μας, αφού εξασφαλίσαμε και την επιπλέον χρηματοδότηση του ή τους βυθιζόμενους κάδους που ‘‘ψώνισες’’ χωρίς σχεδιασμό και προετοιμασία και τελικά δεν λειτούργησαν ποτέ. Και πόσα άλλα ακόμη!
Οπότε τι λες, δε πάει πολύ αγαπητή μου Γιώτα να μιλάς εσύ για σκληρή δουλειά και σχεδιασμό;
Όσο για τις συναινέσεις, ο πολιτικός σου βίος δεν έδειξε αυτό.
Να σου θυμίσω ότι ξεκίνησες το 2014 να διοικείς με 20 συμβούλους και κόντεψες να καταλήξεις να έχεις λιγότερους και από μένα που καλούμαι να διοικήσω τον Δήμο Λεβαδέων με το σύστημα της απλής αναλογικής, που εν τέλει στόχευε σε αυτό που συμβαίνει σήμερα, δηλαδή στην δυσκολία πλειοψηφικών αποφάσεων και διοίκησης του δήμου, που όπως αποδεικνύεται δεν στηρίζεται σε υγιή επιχειρήματα, αλλά σε εμμονές και προκαταλήψεις.
Γελώ που η αλήθεια σε εκνευρίζει και στην συζήτηση μας αναμιγνύεις τρίτους. Προσωπικά θεωρώ ότι το πολιτικό σου ανάστημα και η πολιτική οπτική σου επαφή δεν φτάνει ούτε μέχρι τον ώμο του πρώην Δημάρχου Νίκου Παπαγγελή.
Και κάτι ακόμη… Η απόφαση απόρριψης του έργου Μουσείο – Πινακοθήκη Λαζαρή από την Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας εκδόθηκε λόγω έλλειψης ουσιαστικών δικαιολογητικών στοιχείων, όπως η μουσειολογική μελέτη, που εγκρίθηκε ένα χρόνο μετά από το τότε Υπουργείο Πολιτισμού κι Αθλητισμού.
Και για να μην αναρωτιέσαι για την δική μου διάθεση εδώ και 2 χρόνια προσπαθώ και επιμένω η διαχείριση των ακινήτων να γίνεται απο τον Δήμο, έτσι ώστε ν’ ανοίξουν προς όφελος των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών των δημοτών.
Οπότε λοιπόν, σου συνιστώ την επόμενη φορά όταν θα σε εκνευρίσει η διατύπωση αληθειών, να προσπαθήσεις να σιωπήσεις για να μην κάνεις χειρότερο κακό στον εαυτό σου και στο κόμμα σου.
Και μπορείς να κάνεις την αρχή άμεσα.
Καλή επιτυχία στους ''αγώνες'' σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: