Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Συνάντηση με το Σωματείο «Ένωση» των Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος και τη Διοίκηση του εργοστασίου είχε η Βουλευτής κα Γιώτα Πούλου

 


Συναντήθηκα  σήμερα, με τον  πρόεδρο κ. Ηλία Ευθυμίου, αντιπρόεδρο κ. Νίκο  Σαλίπα  γ.γ. κ. Χρήστο Καραλή και το μέλος κ. Παναγιώτη Χονδρό  της Διοίκησης του Σωματείου «Ένωση», για να  συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναφερθήκαμε στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, που ευτυχώς δεν εφαρμόζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, στις αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, καθώς και στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα.

Οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση και στις αρχές Νοεμβρίου στην εκλογή νέας Διοίκησης του Σωματείου τους και αμέσως μετά θα αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της εταιρείας για την σύναψη της νέας διμερούς συμφωνίας.

Δήλωσα την διαθεσιμότητά μου σε θεσμικό επίπεδο και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία για ότι χρειαστεί.

Στη συνέχεια συναντήθηκα με τα μέλη της Διοίκησης της Εταιρείας κ.κα.: Γεώργιο Γεωργαλά, Γιάννη Καραβά, Ιωάννη Παπασπύρου και Κατσανάκη Αντιγόνη και συζητήσαμε αντίστοιχα, θέματα λειτουργίας του εργοστασίου, την οικονομική συνδρομή σε έργα των όμορων οικισμών  καθώς επίσης και το θέμα των προσλήψεων εργαζομένων από τις όμορες περιοχές που αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα της Διοίκησης.

 Η συνεργασία  και η επικοινωνία μας συνεχίζεται απρόσκοπτα.

                                                                                                                                            Γιώτα Πούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: