Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: ​ «Πλήγμα για τους αγρότες η δυσβάστακτη αύξηση στα Τιμολόγια της Δ.Ε.Η. Η Κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του διαμορφούμενου εξωπραγματικού κόστους παραγωγής»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων,  την οποία συνυπογράφει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης, ζητά την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η. στη Βοιωτία

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, η αύξηση του τιμολογίου της ΔΕΗ, «καίει» τους αγρότες. Οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι καταναλωτές λαμβάνουν λογαριασμούς – φωτιά από 5.8.2021, οπότε και εφαρμόζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής χρεώσεων προμήθειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τονίζεται, επίσης, ότι παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για δήθεν συγκράτηση των τιμών και των λογαριασμών ρεύματος, οι πολίτες είναι εκτεθειμένοι στους κλυδωνισμούς της αγοράς, καθώς η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για τη μόνιμη συμπίεση του ενεργειακού κόστους. 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι τα πρόχειρα μέτρα επιδότησης που ανακοίνωσε πολύ βιαστικά δεν είναι επαρκή για να στηρίξουν μακροπρόθεσμα τα νοικοκυριά, τους βιοτέχνες και τη βιομηχανία. Μάλιστα, οι καταναλώσεις μέσης τάσης, και άρα η πλειοψηφία των αγροτικών συνδέσεων, συμπεριλαμβανομένων αρδευτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, εξαιρούνται και από το «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» για την επιδότηση της τιμολογητέας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που προβλέπεται στο άρθρο 61 του ν. 4839/2021. 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς να λάβουν άμεσα συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και ιδίως των αγροτικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, εγγυώμενοι τα αγροτικά εισοδήματα αλλά και τη μη μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές. 

.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: