Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Ένα πολυεθνικό γκρουπ μαθητών επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου - και έφυγε εντυπωσιασμένο και προβληματισμένο!


  Το σχολείο που επισκέφθηκε την Μαρτυρική κωμόπολη την Τετάρτη είναι το Ησιόδειο Γενικό Λύκειο Θεσπιών Βοιωτίας, το οποίο συμμετέχει στο Erasmus Plus, σ' ένα Πρόγραμμα με τίτλο: "Όχι βία, όχι διακρίσεις και στερεότυπα".


Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτου βρίσκονται στο χωριό της Βοιωτίας για μια εβδομάδα μαθητές από την Τουρκία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Πολωνία ( 6 από κάθε χώρα ) συνοδευμένα από 2 ή 3 καθηγητές κάθε αποστολή. Οι καθηγητές του ΓΕΛ Θεσπιών ενέταξαν, λόγω της θεματολογίας του πρόγράμματος και επίσκεψη στο γειτονικό τους Δίστομο, για ξενάγηση και βιωματική ενημέρωση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Πριν 2 χρόνια και οι μαθητές από τις Θεσπιες είχαν επισκεφθεί χωρα του προγράμματος Erasmus Plus.
Το γκρουπ ( συνολικά 48 άτομα) καλωσόρισε ο Δήμαρχος Διστόμου Αραχωβας Αντίκυρας Γιάννης Σταθας, ενώ μαθητές και καθηγητές ξενάγησε η Συντονίστρια του Μουσείου Αρχαιολόγος Αμαλία Παπαϊωάννου η οποια και τους ενημέρωσε για την Σφαγη των 228 Διστομιτων στις 10 Ιουνιου 1944 από τα Γερμανικά Ναζιστικα στρατευματα κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: