Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Υπό ανέγερση νέες φυλακές για 1.000 κρατούμενους στο τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας

 


Εντός της επόμενης πενταετίας θα αναγερθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, που θα έχει χωρητικότητα 1.000 κρατουμένων οι οποίοι εμπλέκονται αποκλειστικά σε εγκλήματα οικονομικής φύσεως.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, συνοδευόμενη από τον διευθυντή των φυλακών, Σπύρο Αθανασίου, επισκέφτηκε την Πέμπτη τον χώρο όπου θα ανεγερθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης.

Πρόκειται για έκταση 80 στρεμμάτων σε δημόσιο ακίνητο, τμήμα του Παλαιού Πεδίου Βολής Χαλκίδας.

Οι διαδικασίες έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, αφού ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η εδαφολογική μελέτη, αμέσως αναλαμβάνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία και τις μελέτες θα συντονίσει η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ (ΜΟΜΚΑ).

Η ανέγερση του νέου Καταστήματος Κράτησης θα συζητηθεί σύντομα στην Κυβερνητική Επιτροπή

Το υπάρχον Κατάστημα Κράτησης θα αξιοποιηθεί και θα αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους.

«Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για την ανάπλαση των φυλακών αυτών. Για να αποδοθούν τα 9 στρέμματα προς όφελος αποκλειστικά των πολιτών της Χαλκίδας» τόνισε σε δηλώσεις της η κ. Νικολάου.

H γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής συναντήθηκε στη συνέχεια με τη δήμαρχο Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, τον περιφερειάρχη Στερεάς, Φάνη Σπανό, τον αστυνομικό διευθυντή Εύβοιας, Απόστολο Κουφό, και με τον πατέρα Νικηφόρο από τη Μητρόπολη Χαλκίδας. Πηγή :  https://www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: