Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Νέα επιστολή Ξηρογιάννη προς τον πρέσβη της Κίνας και Υπουργό Ανάπτυξης - Καταγγέλλει την αδιαφορία της εταιρείας SKYSOLAR που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Κάστρου!!!



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ                                Ορχομενός  14/6/2013
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ                            Αρ.Πρ. 7238
 
 
Γραφείο Δημάρχου
Ταχ.Δ/νση:28ης Οκτωβρίου 50                             ΠΡΟΣ
Τ.Κ 32300                                           Την Αυτού Εξοχότητα  Του Πρέσβη    
Τηλ:22610-34153                                 της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας
Φαξ:22610-34217                                 στην Ελλάδα   κ. Du Qiwen
 
                                                           Κοιν:  Υπουργό Ανάπτυξης
                                                           Ανταγωνιστικότητας  Υποδομών
                                                           Μεταφορών και Δικτύων
                                                           κ. Κωστή Χατζηδάκη
Κύριε Πρέσβη,


Ο Δασάρχης Θηβών έχοντας υπόψη την με αριθμό 5853/102918/12-12-2011 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στ. Ελλάδας με την οποία χορηγήθηκε η έγκριση επέμβασης σε δημόσια έκταση δασικού χαρακτήρα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,8 MW στην Τοπική Κοινότητα Κάστρου του Δήμου Ορχομενού, εξέδωσε πρωτόκολλο εγκατάστασης της εταιρείας «ΚΩΠΑΙΑ Α.Ε» στις 22 Νοεμβρίου 2012.
   Αμέσως μετά και σχεδόν νύχτα η εν λόγω εταιρεία εγκατέστησε τα μηχανήματα της ξεκινώντας τις εργασίες  χωρίς ,έστω για λόγους τυπικούς, αφού ο χώρος είναι δημόσιος ,να ενημερώσει της τοπικές αρχές. Εύλογα οι πολίτες της Τοπικής Κοινότητας διαμαρτυρήθηκαν  έντονα προς την εταιρεία και προς εμένα ζητώντας να μάθουν αν υπήρχε νόμιμη άδεια για το συγκεκριμένο έργο.
  Ερχόμενος σε επαφή με τους εκπροσώπους της εταιρείας SKYSOLAR   -δεν γνωρίζω την σχέση των δύο εταιρειών-κ. Α. Καραπάνο και κ. Κ. Μπαλάφα  μου επέδωσαν την σχετική άδεια και αφού ανεγνώρισαν το λάθος τους για την «βιασύνη» που επέδειξαν συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στις συζητήσεις και συμφωνήσαμε επίσης, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να βοηθήσουν τον Δήμο μας κατασκευάζοντας την υπόβαση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Κοινότητας  και επίσης να κατασκευάσουν ένα φωτοβολταϊκό 10KW στην στέγη του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου.
  Με την δικαιολογία ότι βιάζονταν να τελειώσουν το έργο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες   μας ζήτησαν οι προαναφερόμενες εργασίες να ξεκινήσουν αμέσως μετά  την λειτουργία του πάρκου, πρόταση που στα πλαίσια της  πρόθεσης μας για καλή συνεργασία αποδεχτήκαμε.
  Το έργο τελείωσε και το εγκαινιάσατε εσείς προσωπικά, ακολουθούμενος από όλο σας το επιτελείο .Σας θυμίζω την πολύωρη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε την ημέρα εκείνη παρουσία της Διευθύνουσας  της εταιρείας κυρίας Τσανκ.
Από την ημέρα εκείνη ξεκινά η δική μου περιπέτεια.
Αρχικά, επικοινωνούσα με τον κ. Μπαλάφα και τον κ. Καραπάνο  ,οι οποίοι συνεχώς, με αόριστες δικαιολογίες  και προφάσεις ,μετέφεραν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών από εβδομάδα σε εβδομάδα, ώσπου σταμάτησαν να απαντούν ακόμη και στα τηλεφωνήματα μου.
Έστειλα τότε στην εταιρεία SKYSOLAR το παρακάτω φαξ:
 
«Κύριε Καραπάνο,
Λυπάμαι ,αλλά η  υπομονή μου εξαντλήθηκε πια. Συμπεριφορά σαν του Μπαλάφα και την δική σας  δεν συνάντησα ποτέ στην εξηνταπεντάχρονη ζωή μου. Με εκθέσατε στα μάτια των πολιτών του Κάστρου ανεπανόρθωτα.
   Είμαι υποχρεωμένος εάν εντός της εβδομάδος δεν καλύψετε τα συμφωνηθέντα να επικοινωνήσω με τον Διευθύνοντα της εταιρείας  και τον πρέσβη της Κίνας με ο,τι αυτό συνεπάγεται για εσάς. Όπως θυμάστε έχω τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας του.
Αναρωτιέμαι πραγματικά, με συμπεριφορές σαν τις δικές σας μπορεί να έχει μέλλον η χώρα μας;

                                                                                 Ορχομενός 22/4/2013
                                                                                        Ο Δήμαρχος
                                                                                 Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης»
 
Δυστυχώς, δεν πήρα καμία απάντηση.


  Επανειλημμένα ζήτησα να επικοινωνήσω και με την Διευθύνουσα της εταιρείας SKYSOLAR  κυρία Τσανκ αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να μιλήσω μαζί της. Φαίνεται πως η εν λόγω κυρία είναι ιδιαίτερα πολυάσχολη και  δεν καταδέχεται να μιλήσει  με έναν «επαρχιώτη» Δήμαρχο. Δεν  ξέρω αν η περιφρόνηση προς τους εκπροσώπους του ελληνικού λαού  πηγάζει από αφέλεια  ή από την εξουσία που θεωρεί ότι έχει, αντλώντας την ίσως από κάποια άγνωστη πηγή.
 
Κύριε πρέσβη,
 Είναι γνωστές σε όλους μας οι προσπάθειες οικονομικής συνεργασίας  που γίνονται και από τις δύο κυβερνήσεις  ,Ελληνική και Κινέζικη ,και πόσο έχουν αποδώσει οφέλη και στα δύο μέρη. Και οι δύο πλευρές προσδοκούν ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία, προς αμοιβαίο όφελος των πολιτών .
  Η  σημερινή Δημοτική Αρχή του Ορχομενού έχει καταβάλλει πολλές και συντονισμένες προσπάθειες, όπως σας ενημέρωσα προφορικά την ημέρα της συνάντησης μας ,να δημιουργήσει ένα φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον ,τουλάχιστον στα όρια της δικαιοδοσίας μας,  με στόχο την προσέγγιση αξιοπρεπών  επενδυτών και τολμώ να πω ότι τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.
  Όμως , πρόσωπα και εταιρείες όπως τα προαναφερόμενα με την επιπολαιότητα και την αφερεγγυότητα της λειτουργίας τους βάζουν σε κίνδυνο  τις φιλότιμες  προσπάθειες όλων μας σε όλα τα επίπεδα. Γνωρίζουμε πια ασφαλώς ότι οι αγορές δεν συγχωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι ευκαιρίες μας δίνονται μόνο μια φορά.
  Στο Τοπικό Διαμέρισμα Κάστρου  του Δήμου Ορχομενού, η σημαία της χώρας σας κυματίζει συνεχώς πλάι στην δική μας και αντικρίζοντας την κανείς  κυριεύεται από αισθήματα συμπάθειας προς τον λαό σας, καθώς συλλογίζεται την ιστορική διαδρομή που συνδέει τις δύο χώρες, οι οποίες με τον πολιτισμό τους διαμόρφωσαν ουσιαστικά την σύγχρονη κοινωνία .Προσπαθήστε να ξεριζώσετε τα αγκάθια από τους αγρούς της συνεργασίας μας. Η εποχή δεν προσφέρεται για αδιαφορία και ολιγωρία.
  Ζητώ την άμεση παρέμβαση σας για την αποκατάσταση των υπεσχημένων από την συγκεκριμένη εταιρεία , Κινεζικών συμφερόντων .Τα ποσά είναι εντελώς ασήμαντα. Είναι όμως θέμα ηθικής τάξεως για εμένα και εμπιστοσύνης στον λόγο μου απέναντι στους συμπολίτες μου. 
                                                                                                              

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος  Ορχομενού
 Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: