Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Νικολάου Λιβαδειάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Ζαγαρά παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου που ήταν αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών
Οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν ένα πλούσιο χορευτικό θέαμα από τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Γυναικών Αγίου Νικολάου (το παιδικό το οποίου άνοιξε την εκδήλωση), Διστόμου και Αμφίκλειας με τα μέλη τους να γίνονται αποδέκτες των θερμών χειροκροτημάτων του κοινού.
ag6
Η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς Κατερίνα Κοτσικόρου ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και όσους συμπαραστέκονται στη προσπάθεια του συλλόγου ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πατέρα Δημήτριο «που άφησε πίσω του ένα μεγάλο κενό».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνον που έβαλε την σφραγίδα του με την επί σειρά ετών παρουσία του στην συνοικία για την οποία εργαζόταν ακούραστα, για να αναστήσει τον Ζαγαρά και τους ανθρώπους του είναι να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του».
ag5
Ακολούθως αναφερόμενη στις δράσεις του συλλόγου αφού τόνισε ότι «η φιλανθρωπία είναι κάτι που γίνεται αλλά δεν διαφημίζεται» μίλησε για το χορευτικό τμήμα και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Καρβούνη που «κάνουν γνωστό τον τόπο μας και τις παραδόσεις μας όχι μόνο εντός Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσφατη συμμετοχή του συλλόγου στο Βαλκανικό Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα Σκόπια.
«Εκεί ο σύλλογός μας ξεδίπλωσε την γαλανόλευκη υπό τα χειροκροτήματα των Σκοπιανών που υποκλίθηκαν στην Ελληνική σημαία», είπε μεταξύ άλλων.
ag7
Στη συνέχεια μίλησε για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που ζούμε  υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί πρέπει να επικεντρωθούμε στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και ειδικά όλων εκείνων που στον καιρό της κρίσης είναι πιο αδύναμοι και εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων».
Ακολούθως εκ μέρους του ΕΣΥΝ Βοιωτίας ο Πέτρος Αρκουμάνης παρουσίασε της δράσεις του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών και μίλησε για την ανάγκη που οδήγησε στην δημιουργία ενός κινήματος κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών.
ag8
«Η αναγκαιότητα προήλθε βασικά από το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει δεδομένου οτι βλέπουμε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς στο τμήμα του ΟΚΑΝΑ 120 παιδιά με τα συνολικά άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και χρίζουν συμπαράστασης να ανέρχονται σε περίπου 700», τόνισε ο κ. Αρκουμάνης και συμπλήρωσε: «Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η αύξηση των κρουσμάτων, η αύξηση των χρηστών σε μικρή ηλικία αφού ήδη υπάρχουν άτομα ακόμα και 13 ετών που έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών».
Παράλληλα μίλησε για την προσπάθεια του ΕΣΥΝ, των δήμων και των φορέων και των συλλόγων της ευρύτερης περιοχής που με την συμπαράσταση και του Αρχιεπισκόπου συντονίζουν δράσεις κατά των ναρκωτικών.
ag4
«Η αναγκαιότητα αλλά και οι πιέσεις δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να αγκαλιάσουν όλοι την προσπάθεια του ΕΣΥΝ για την δημιουργία συμβουλευτικού σταθμού και την λειτουργία στη Βοιωτία στεγνού θεραπευτικού προγράμματος», είπε και συνέχισε: «επιτέλους το συγκεκριμένο ζήτημα λαμβάνει σάρκα και οστά και αυτή τη στιγμή υπογράφεται η σύμβαση μεταξύ του δήμου Λεβαδέων και του ΚΕΘΕΑ για την παραχώρηση κτηρίου και μέχρι τον Σεπτέμβρη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται εκεί για να λάβουν βοήθεια».
Όπως έκανε γνωστό ο Π. Αρκουμάνης το δεύτερο στάδιο είναι η λειτουργία κλειστού προγράμματος και αμέσως μετά η επανένταξη στη κοινωνία.
ag2
Σημείωσε ακόμα ότι ήδη έχουν βρεθεί κτήρια στη Βοιωτία και ότι το πρόγραμμα που θα λειτουργεί θα είναι δημόσιο και δωρεάν κάτι που είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα την σημερινή περίοδο.
Καταλήγοντας επεσήμανε τις δράσεις πρόληψης που αναπτύσσονται για παράδειγμα από το κέντρο του ΟΚΑΝΑ στα σχολεία υπογραμμίζοντας ότι «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν».
Τέλος οι εκπρόσωποι των φορέων που παραβρέθηκαν μίλησαν για το έργου του Συλλόγου και δήλωσαν ότι βρίσκονται στο πλευρό του.
ag3
sylgyn
Πηγή www.viotianet.gr - Φωτογραφίες Studio HELEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: