Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας για την συμπλήρωση 17 ετών από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Σήμερα συμπληρώνονται 17 χρόνια απ’ το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Γι' αυτό και η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης, πολιτικού αναστοχασμού αλλά και δημοκρατικής ενεργοποίησης όχι μόνο των Σοσιαλιστών αλλά "όλων των Ελλήνων" όπως θα έλεγε και ο ίδιος .
Γιατί η πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου ανήκει πλέον σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία μέσα απ’ το θεσμικό και νομοθετικό έργο των κυβερνήσεων του, μέσα απ’ την δημοκρατική κουλτούρα που εισήγαγε στο πολιτικό σκηνικό, την αμεσότητα του στη σχέση του με τους πολίτες.
  Πολλοί έπαινοι μπορούν να αποδοθούν σήμερα στον Ανδρέα Παπανδρέου.
Ωστόσο αυτό που συνιστά ίσως τη μεγαλύτερη του προσφορά στο δημόσιο βίο της χώρας, είναι η διάθεση για κατάργηση κάθε είδους κοινωνικών στεγανών, η εμπέδωση της Δημοκρατίας και η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Αυτά τον καθιέρωσαν στη συνείδηση των Ελλήνων .
Σήμερα δυστυχώς, η Πατρίδα μας απέχει πολύ απ’ το μονοπάτι που οραματίστηκαν οι προοδευτικοί πολίτες, απ’ το δρόμο που χάραξε με την πολιτική του πράξη ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Γι’ αυτό και για μας, τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τιμή της μνήμης του δεν μπορεί να γίνεται με μοιρολόγια ή εγκωμιαστικούς επικήδειους αλλά με πράξεις, με Αγώνα για τις αξίες που πάλεψε και ο ίδιος.
Δεκαεφτά χρόνια μετά η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας παραμένει πιστή στο κάλεσμα για
  • ·         ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, που σημαίνει την ισοτιμία της χώρας μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής, την εξέλιξη της πολιτικής ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θεσμούς άμεσης αντιπροσώπευσης των πολιτών
  • ·         ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας στον τόπο μας από εκείνους που ανοιχτά την επιβουλεύονται, που επενδύουν στο φόβο, το ρατσισμό και το μίσος αλλά και τα διαπλεκόμενα μιντιακά και μη συμφέροντα που νοθεύουν τη λογοδοσία σε βάρος των πολιτών και

  •  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ, της πλέον ικανής και μορφωμένης νεολαίας που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΠΕΥΤΕΣΕΙ από ένα ενδεχόμενο μέλλον φτώχειας, μιζέριας και μαρασμού


Δεν υπάρχουν σχόλια: