Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά μπροστά η ΝΔ - Μιάμιση μονάδα η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα έναντι του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης κατά 1,5% εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Aπό τη δημοκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ατόμων απ' όλη την Ελλάδα στο χρονικό διάστημα 25 με 27 Ιουνίου, προκύπτει στην πρόθεση ψήφου υπεροχή της ΝΔ με 20,9% των προτιμήσεων, έναντι του δεύτερου κόμματος, του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 19,4%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 10,8% και ακολουθούν τοΠΑΣΟΚ με 6,5%, οι Αν. Ελ. με 4,6%, το ΚΚΕ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι στην πλειονότητά τους (53%) οι πολίτες και κυρίως οι ψηφοφόροι των κομμάτων της αντιπολίτευσης προβλέπουν ότι η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα προκαλέσει προβλήματα μεταξύ των δύο αρχηγών, οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων κομμάτων εκτιμούν ότι μεταξύ τους θα υπάρχει καλή συνεργασία.
Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Ευ. Βενιζέλου να παραμείνει στην κυβέρνηση και του Φ. Κουβέλη να αποχωρήσει, η δημοσκόπηση αποτυπώνει -τόσο στη δεξαμενή ψηφοφόρων των κομμάτων τους, όσο και γενικότερα- θετικές εκτιμήσεις για τον πρώτο (72% στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ - 46% στο σύνολο των ψηφοφόρων) και αρνητικές για τον δεύτερο (59% στους ψηφοφόρους της ΔΗΜΑΡ - 51% στο σύνολο των ψηφοφόρων)
Τέλος, για το θέμα της ΕΡΤ, οι ερωτηθέντες στην πλειονότητά τους (68%) τοποθετούνται θετικά στις ριζικές αλλαγές στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, σε αντίθεση με 25% εξ αυτών, που δεν τις επιθυμούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: Δημοσκόπηση Alco: Σταθερά μπροστά η ΝΔ - Μιάμιση μονάδα η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/112757#ixzz2XixRVqbG

Δεν υπάρχουν σχόλια: