Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΟΓΕ: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ - ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ




«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26/6) βρίσκει την τοξικοεξάρτηση στην Ελλάδα σε ραγδαία επιδείνωση.
Η επιδείνωση αυτή, ενισχυμένη από τη βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, του οποίου παθογένεια είναι η εξάπλωση των ναρκωτικών, έρχεται να προσκρούσει στην απουσία μέτρων ουσιαστικής βοήθειας προς τους χρήστες και τις οικογένειές τους. Οι κυβερνήσεις, που επιχειρούν να "διαχειριστούν" την κρίση προς όφελος των μονοπωλιακών κερδών και σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, προωθούν τη "διαχείριση" και του συγκεκριμένου προβλήματος στα μέτρα των δικών τους συμφερόντων.
Πριμοδοτούν προγράμματα υποκατάστασης, ενώ υποχρηματοδοτούν τα «στεγνά» προγράμματα, των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι αποδεδειγμένη. Πλήρως υποσκελισμένη είναι και η ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόληψης.
Όμως, η υποκατάσταση, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί θεραπεία!
{....} Με τη συντήρηση -ουσιαστικά- της τοξικοεξάρτησης, αποσκοπούν στην πρόσθεση μιας ακόμα μορφής κοινωνικού ελέγχου.
Την ίδια στιγμή, ενώ οι υπάρχουσες δομές χαρίζονται σε ιδιώτες, οι λαϊκές οικογένειες και ειδικά οι γυναίκες που, λόγω της διπλής καταπίεσής τους, επιφορτίζονται με το κύριο βάρος της οικογενειακής φροντίδας, βυθίζονται στην απελπισία, ανήμπορες ν' αντιμετωπίσουν με επάρκεια το τεράστιο πρόβλημα των εξαρτημένων παιδιών τους.
Η ΟΓΕ καλεί όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου στη χώρα μας να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια σε όλα ανεξαιρέτως τα ναρκωτικά, διεκδικώντας θεραπεία και όχι υποκατάσταση, πολιτική μείωσης της ζήτησης και όχι μείωσης της βλάβης.
Ούτε στιγμή δεν θα υποστείλουμε τη σημαία αυτού του αγώνα. Είναι αγώνας για τη ζωή των παιδιών μας!».

Αθήνα, 25/6/2013
Το Γραφείο Τύπου
της ΟΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: