Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Νέος πονοκέφαλος για χιλιάδες φορολογούμενους -Ερχονται οι φόροι για τα ακίνητα

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων αφού μέχρι το τέλος του μήνα θα έρθουν στα χέρια τους τα «ραβασάκια» για ο Έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ αλλά και για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των παλαιότερων ετών.
Μέχρι τα τέλη του μήνα θα αποσταλεί το ΕΕΤΗΔΕ για το 2013 από το οποίο το Δημόσιο αναμένεται να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ. Το τέλος αφορά περίπου 5.000.000 νοικοκυριά που εμφανίζονται να κατέχουν κάποιου είδους ακίνητη περιουσία, θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ηλεκτρικού της ΔΕΗ και θα υπολογιστεί με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές που ίσχυσαν το 2011 και το 2012 αλλά θα μειώνεται εκ των υστέρων κατά 15%.
Παράλληλα οι φορολογούμενοι θα λάβουν και ειδοποιητήρια για τους παλαιότερους φόρους ακινήτων. Έτσι, οι φορολογούμενοι που κατέχουν κτίσματα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011.


Πηγή: Νέος πονοκέφαλος για χιλιάδες φορολογούμενους -Ερχονται οι φόροι για τα ακίνητα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/111874#ixzz2X7KU4W5U

Δεν υπάρχουν σχόλια: