Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

"Αέρας" ανανέωσης στο συνέδριο της ΝΔ


 Τι λένε οι πληροφορίες δύο μέρες πριν την έναρξη 


Σε αφετερία για την αναγέννηση του κεντροδεξιού χώρου επιθυμούν να μετατρέψουν το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τα στελέχη της Συγγρου και του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι εργασίες θα ανοίξουν την Παρασκευή με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μέσω της ομιλίας του αναμένεται να κάνει άνοιγμα στη νέα γενιά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και σε ανθρώπους της κοινωνίας προκειμένου το κόμμα να γυρίσει σελίδα και να βγει υπερβατικά στο πολιτικό σκηνικό.
Το Σάββατο το πρωί θα πραγματοποιηθούν σε ολομέλεια ομιλίες στελεχών, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι τρεις επιμέρους συνεδριακές ομάδες (οργανωτικού, ιδεολογικού, καταστατικού) προκειμένου να υποβάλουν τα τελικά τους πορίσματα.
Η Κυριακή αναμένεται να ξεκινήσει με την ψήφιση αυτών των πορισμάτων, ενώ στη συνέχεια το λόγο θα λάβει ξανά ο Αντώνης Σαμαράς για τη δευτερολογία του. Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να κλείσουν με την ψηφοφορία για ανάδειξη της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, γεγονός που συγκεντρώνει και το περισσότερο ενδιαφέρον για τα κομματικά στελέχη.
Για την εκλογή των 200 περίπου αιρετών μελών αναμένεται να δοθεί μεγάλη μάχη, καθώς πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή να εμπλουτιστεί εκτός από έμπειρα στελέχη, με ανθρώπους από τις νεώτερες γενιές της παράταξης και καταξιωμένα πρόσωπα στην αγορά και την κοινωνία.
Με δεδομένη την λήξη της θητείας του Μ. Κεφαλογιάννη και την μετακόμισή του στις Βρυξέλλες στις προσεχείς Ευρωεκλογές, ο πιθανότερος αντικαταστάτης του για γραμματέας του κόμματος φαίνεται να είναι ο 34χρονος δικηγόρος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά. Η υποψηφιότητα Παπαμιμίκου συγκεντρώνει αποδοχή από υπουργούς, βουλευτές αλλά και στελέχη τους κόμματος και του συνδικαλιστικού τομέα, ενώ συσπειρώνει γύρω του τα στελέχη της νεολαίας. Πηγή http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/607835/Aeras-ananeosis-sto-synedrio-tis-ND.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: