Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή τριών λαθρομεταναστών στο Σχηματάρι

apaΕξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής τριών υπηκόων Συρίας
Συνελήφθη, για την υπόθεση αυτή, 52χρονος υπήκοος Πακιστάν και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο συνεργοί του που αναζητούνται.
Οι δράστες κρατούσαν επί δέκα ημέρες τα θύματά τους, κλειδωμένα, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο παραπήγματος, σε αγροτική περιοχή του Σχηματαρίου.
Για να τους απελευθερώσουν απαιτούσαν, ως λύτρα, από τους γονείς των απαχθέντων στη Συρία, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ για τον καθένα.
Οι τρεις υπήκοοι Συρίας, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στην χώρα μας
Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Σχηματαρίου, ο χώρος όπου κρατούνταν οι τρεις απαχθέντες ηλικίας 22, 20, και 19 ετών αντίστοιχα και απελευθερωθήκαν.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθη ένας 52χρονος υπήκοος Πακιστάν και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δύο συνεργών του. Πρόκειται για έναν 24χρονο ομοεθνή του και έναν 53χρονο υπήκοο Ινδίας, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.
Σε βάρος των τριών δραστών, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης, απειλής και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Αναλυτικότερα, χθες περίπου στις 15:00΄το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, μετέβησαν σε αγροτική τοποθεσία στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όπου εντόπισαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, παράπηγμα μέσα στο οποίο κρατούνταν παράνομα οι τρεις απαχθέντες.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τους τρεις υπηκόους Συρίας κλειδωμένους σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του παραπήγματος και τους απελευθέρωσαν, ενώ ο 52χρονος υπήκοος Πακιστάν που τους επιτηρούσε προσπάθησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν εντός του παραπήγματος και κατασχέθηκαν ένα ξίφος με λάμα μήκους (43) εκατοστών καθώς και ταξιδιωτικά έγγραφα του 52χρονου συλληφθέντα και των δύο συνεργών του.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι τρεις απαχθέντες κρατούνταν στο ανωτέρω παράπηγμα από την 09-06-2013, ενώ για την απελευθέρωση τους οι δράστες απαιτούσαν από τους γονείς τους στη Συρία, την καταβολή, ως λύτρα, του χρηματικού ποσού των (2.500) ευρώ για τον καθένα.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι οι τρεις υπήκοοι Συρίας, είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας, στερούμενοι παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων. Σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής τους επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ ο 57χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: