Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Σύντομα η λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά

Ημερίδα με θέμα «Δράσεις για την αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στο νομό Βοιωτίας», διοργάνωσαν την Παρασκευή στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβούλιου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν) , ο Δήμος Λεβαδέων, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α) και το Κέντρο Πρόληψης Βοιωτίας «Πρόταση Ζωής».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, (26ης Ιουνίου), και με αφορμή την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού στη Λιβαδειά.
Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Χαράλαμπος Πουλόπουλος με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβαση παραχώρησης προς χρήση του κτιρίου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής από τον δήμο προς το ΚΕΘΕΑ για να ξεκινήσει η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού, αίτημα του ΕΣΥΝ και των φορέων του νομού Βοιωτίας .
Στο χώρο της εκδήλωσης φιλοξενήθηκε έκθεση με έργα ζωγραφικής και φωτογραφίας παιδιών που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα απεξάρτησης «ΚΕΘΕΑ εν δράση».
Με αφορμή τη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά ο Χ. Πουλόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής και σε εξαρτήσεις είναι σημαντικό να αναπτύσσονται κοινωνικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να ενταχθεί στην κοινωνία».
Και συμπλήρωσε: «Η πρωτοβουλία των ανθρώπων της Λιβαδειάς για την δημιουργία ενός συμβουλευτικού σταθμού είναι σημαντική. Θα λειτουργήσει τόσο στο πεδίο της έγκαιρης παρέμβασης όσο και το πεδίο της απεξάρτησης και της κοινωνικής ένταξης».
Επίσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του συμβουλευτικού σταθμού που «σε αυτή τη περίοδο του ζούμε στη χώρα μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας».
Καταλήγοντας έκανε γνωστό ότι ο σταθμός θα ετοιμαστεί άμεσα, το ΚΕΘΕΑ  από το ελάχιστο προσωπικό που έχει θα διαθέσει ορισμένους για το σκοπό αυτό ενώ παράλληλα θα αναζητηθούν και εθελοντές από την τοπική κοινωνία οι οποίοι θα συμβάλουν και αυτοί στη λειτουργία του.
Το επόμενο βήμα όπως σημείωσε ο πρόεδρος του παρατήματος του ΕΣΥΝ Θ. Γουργιώτης είναι η λειτουργία στο νομό στεγνού θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης.
Ο κ. Γουργιώτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προώθηση του συμβουλευτικού σταθμού και τόνισε: «Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση και του αντιναρκωτικού κινήματος αλλά και των φορέων του νομού. Σήμερα είναι η αρχή για το στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα κάτι για το οποίο θα αγωνιστούμε όλοι μαζί».
Κάλεσε δε τον κόσμο «να αγκαλιάσει τον σταθμό και να τον στηρίξει διότι θα προσφέρει στην τα μέγιστα στην επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Βοιωτία και η Στερεά»
Τέλος ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννης Σταθάς ο οποίος όπως είναι ήδη γνωστό προσφέρει τα χρήματα από την συμμετοχή του στις επιτροπές της Βουλής στην «Στροφή» του ΚΕΘΕΑ χαρακτήρισε σημαντική την λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού κάτι που όπως είπε επετεύχθη με τις προσπάθειες του ΕΣΥΝ και των φορέων μεταξύ των οποίων και το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.Πηγή http://viotianet.gr/?p=10442

Δεν υπάρχουν σχόλια: