Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς απηύθυνε ο Αντ.Σαμαράς

«Η δημιουργία της νέας Ελλάδας είναι εθνική ανάγκη» τόνισε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της ΝΔ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας ενώνει η αγάπη για την Ελλάδα, αφήνουμε στους άλλους τη μιζέρια».

Κάλεσε τους συνέδρους και ιδιαίτερα τους νέους να ανοίξουν τις οργανώσεις και να βρεθούν κοντά σε όσους κατά καιρούς απομακρύνθηκαν «για διάφορους λόγους» από τη Νέα Δημοκρατία.

«Κανείς δεν περισσεύει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός άσκησε δριμύτατη κριτική στην Αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το μόνο της σχέδιο είναι η μιζέρια.

«Τους είδατε αυτές τις μέρες: Όταν κάποιοι προσπάθησαν να μειώσουν ακόμα και τη σημασία του ΤΑΡ. Να αμφισβητήσουν τα τεράστια οφέλη που θα δώσει στη χώρα μας. Όμως, μέχρι προχθές ήταν ακριβώς οι ίδιοι που μας ρωτούσαν: 'Πού είναι οι επενδύσεις που λέγατε ότι θα μας φέρετε;». 

» Και τώρα που ήλθε η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε τις τελευταίες δεκαετίες στη Νότια Ευρώπη, και μάλιστα με τεράστιες γεωπολιτικές συνέπειες, θετικές για αυτόν τον τόπο, μας είπαν το ανεπανάληπτο: 'σιγά την επένδυση'. Δεν έχουν πολιτική. Μιζέρια έχουν. Και κάνουν τη μιζέρια τους πολιτική» τόνισε.

Σχολιάζοντας μάλιστα τον όρο «προοδευτικός», ο πρωθυπουργός είπε ότι πρόοδος είναι να υπάρχει όραμα, σχέδιο και αποφασιστικότητα. 

«Εμείς έχουμε όραμα, αλλά πρέπει να έχεις και σχέδιο, που να πατά στη γη. Εμείς αποδείξαμε ότι έχουμε και σχέδιο. Αλλά χρειάζεται και αποφασιστικότητα και εμείς αποδείξαμε ότι στα δύσκολα δεν διστάζουμε και ότι αν χρειαστεί για να κάνουμε το άλμα, 'σπάμε και αβγά'» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Η αληθινή πρόοδος χρειάζεται ενωτικό πνεύμα. Εμείς το δείξαμε. Απευθύνω προσκλητήριο για την ενότητα της κεντροδεξιάς, σε όσους ήταν μαζί μας, αλλά για κάποιους λόγους απομακρύνθηκαν, και μαζί σε όλους τους πολίτες, που νιώθουν την ανάγκη για τη νέα Ελλάδα. Εμείς κρατάμε ψηλά τη σημαία, όταν οι άλλοι την καίνε. To 2021 η Νέα Ελλάδα δεν θα είναι όραμα, θα είναι πραγματικότητα.» Πηγή http://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: