Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση του νέου Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας κ. Γιάννη Καστρίτη


ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Η σημερινή ημέρα είναι μια μέρα ευθύνης:
-Πρώτον, για το ΠΑΣΟΚ, η στάση του οποίου στο πρόβλημα που προκάλεσε η μονομερής πραξικοπηματική ενέργεια του Μεγάρου Μαξίμου με το ''μαύρο'' στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, έδειξε καθαρά ότι αυτό που έχει ως άξονα της πολιτικής του - ανεξάρτητα του στενού πολιτικού κόστους - είναι η  σταθερότητα στην χώρα, η πίστη στην τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών και των θεσμών αλλά εξίσου και η ανάδειξη, στο μέτρο του δυνατού σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, του κοινωνικού προσώπου και της κοινωνικής αλληλεγγύης που αποτελούν για ένα σοσιαλιστικό κόμμα, ζήτημα αρχής. Τα λόγια - από την αντιπολίτευση - είναι εύκολα. Όπως και οι χωρίς σχέδιο, ανερμάτιστες και έξω από αρχές δικαίου, κινήσεις της ΝΔ. Η δυσκολία είναι στο να λάβεις αποφάσεις οι οποίες στηρίζουν τη χώρα, τη βγάζουν από το αδιέξοδο, τη διασφαλίζουν οριστικά από τον κίνδυνο της πανευρωπαϊκής και διεθνούς κρίσης, προστατεύουν τους θεσμούς και δίνουν λύση. Το ΠΑΣΟΚ έδειξε με την στάση του  ότι είναι ο εγγυητής της πορείας της χώρας, είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, είναι  ο εγγυητής της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου.
- Δεύτερον , για μας, μια σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Βοιωτίας, που σε μια δύσκολη για την πολιτική χρονική περίοδο, επιλέξαμε να μπούμε μπροστά με την ψήφο των μελών του ΠΑΣΟΚ και να εκφράσουμε όχι τον εαυτό μας αλλά τις ελπίδες και τους πόθους μιας μεγάλης μερίδας ενεργών πολιτών που διαχρονικά και σήμερα αγωνίστηκαν ή οραματίστηκαν μια άλλου τύπου κοινωνία με κέντρο τον άνθρωπο. Μιας μερίδας πολιτών που σήμερα συνθλίβεται από τα άδικα για τους πολλούς μέτρα λιτότητας, που βλέπει κόποι να εξανεμίζονται, προοπτικές να θολώνουν ή να σβήνουν!
Είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε όλα αυτά : Για να δώσουμε  όραμα και περιεχόμενο στους αγώνες για να περάσει η χώρα από την ύφεση στην ανάπτυξη. Για να υποστηριχτούν οι πιο ευάλωτοι κοινωνικά. Να δοθεί ελπίδα στους νέους, στους αγρότες και σε όλους τους εργάτες. Να συμβάλλουμε στην δημιουργία προϋποθέσεων για να μειωθεί η ανεργία που μαστίζει και τον τόπο μας.
Αυτό είναι για μας, που σήμερα συγκροτηθήκαμε ως Νομαρχιακή Επιτροπή σε σώμα, μια πολύ μεγάλη ευθύνη. Την αναλαμβάνουμε, χωρίς υπολογισμό του προσωπικού κόστους.
  Στην πολιτική κρίνεσαι από το αποτέλεσμα- όχι από τις προθέσεις και τα σχέδια :  Εμείς τα μέλη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Βοιωτίας αλλά και των Τοπικών Επιτροπών που εκλεχθήκαμε στο πλαίσιο της διαδικασίας ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ μετά το Συνέδριό του, επιδιώκουμε ένα νέο ξεκίνημα για το Κίνημα στο νομό Βοιωτίας. Είμαστε νέοι άνθρωποι, μέσα από την κοινωνία και μέσα στους διεκδικητικούς αγώνες.
Θα κινηθούμε με συνέπεια στις αρχές του Κινήματος, με υπευθυνότητα στην κρισιμότητα των στιγμών.
Το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας τον  ευρύτατο πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, μεταξύ της δεξιάς και της κομμουνιστικής αριστεράς, δεν ''κλείνεται'' ούτε μπορεί να περιοριστεί στα πρόσκαιρα δημοσκοπικά ευρήματα. Οι πολίτες που μας γύρισαν την πλάτη το έκαναν γιατί από ένα παιγνίδι της ιστορίας και της οικονομίας, με ευθύνη κυρίως άλλων, της ΝΔ,  ακυρώσαμε το ''κοινωνικό συμβόλαιο'' που είχαμε μαζί συνδιαμορφώσει. Αυτό το ''κοινωνικό συμβόλαιο'' πρέπει και οφείλουμε να το ξανά υπογράψουμε. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει ένα κόμμα, λαϊκό, πατριωτικό, σοσιαλιστικό. Ένα κόμμα ευθύνης. Ήταν και είναι σταθερά προσηλωμένο στην ευρωπαϊκή προοπτική και με συμμάχους τα υπόλοιπα Σοσιαλιστικά και Σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης.
Για τη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Καστρίτης Ιωάννης, Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια: