Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Συζητιέται η μεταστέγαση του ΙΚΑ Λιβαδειάς σε κτηριακό συγκρότημα έξω από τη Λιβαδειά!!! Έγγραφη διαμαρτυρία προς την διοίκηση του ΙΚΑ από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου Βοιωτίας, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.

«Χρόνια τώρα, μόνιμο αίτημα των ασφαλισμένων του ΙΚΑ της περιοχής, ήταν η μεταστέγαση του σε πιο ευρύχωρες και σύγχρονες εγκαταστάσεις ώστε να παρέχονται σωστές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του. Και τώρα, μένουμε έκπληκτοι μαθαίνοντας ότι συζητιέται η μεταστέγαση του ΙΚΑ Λιβαδειάς σε κτηριακό συγκρότημα που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα έξω από την Λιβαδειά!», αναφέρουν σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την διοίκηση του ΙΚΑ οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Δημοσίου Βοιωτίας, ΙΚΑ και ΟΑΕΕ.
Συνεχίζοντας τονίζουν: «Δεν ξέρουμε αν η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα ανόητης και διεστραμμένης σκέψης κάποιων ή αν πρόκειται για εξυπηρέτηση, αγνώστων σε μας, συμφερόντων.
Εκείνο όμως που ξέρουμε πολύ καλά είναι ότι, μετά την σκόπιμη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προκειμένου να ικανοποιηθεί η τρόικα, έρχεται και μια επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων με την μεταστέγαση των εγκαταστάσεων του ΙΚΑ έξω από την πόλη.
Σκεφτείτε, κυρίες και κύριοι, τα έξοδα μετακίνησης των ασφαλισμένων.
Σκεφτείτε τι σημαίνει για τον ασφαλισμένο και κυρίως τον άνεργο ή συνταξιούχο, το πήγαιν” έλα για εξετάσεις, θεωρήσεις βιβλιαρίων, παραλαβή αποτελεσμάτων κλπ κλπ.
Ο ασφαλισμένος της Λιβαδειάς θα χρειάζεται πλέον υπεραστική συγκοινωνία ή ταξί, όπως ήδη κάνουν οι ασφαλισμένοι του Ορχομενού και του Αλιάρτου από τότε που καταργήθηκαν τα υποκαταστήματα τους. Αλλά τώρα ο ασφαλισμένος του Αλιάρτου θα χρειάζεται δυο διαφορετικές υπεραστικές γραμμές για να επισκεφτεί το ΙΚΑ, πράγμα που θα την κάνει σχεδόν αδύνατη. Ο δε Ορχομένιος δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτε παρά το πλησίασμα προς την πόλη του αφού και πάλι θα χρειάζεται υπεραστική συγκοινωνία ή ταξί.
Ο εργαζόμενος, εκεί που χρειαζόταν δέκα λεπτά άδειας για να «πεταχτεί1 στο ΙΚΑ, τώρα θα χρειάζεται μισή μέρα με το λεωφορείο ή μισό μεροκάματο με το ταξί.
Αναρωτιόμαστε, μήπως αυτός ακριβώς είναι ο στόχος αυτών που κάνουν τέτοιου είδους προτάσεις ; Να καταστήσουν ασύμφορη την επίσκεψη στο ΙΚΑ και μ” αυτόν τον τρόπο να αποφύγουν την απαιτούμενη ενίσχυση των υπηρεσιών του ; Να μηδενίσουν δηλαδή εντελώς την χρησιμότητα του ΙΚΑ, για να κερδίσει η τρόικα και μερικά λεφτά ακόμα απ” τις ασφαλιστικές μας εισφορές ;
Σαν συνεργαζόμενοι σύλλογοι συνταξιούχων όλων των κλάδων της περιοχής, δηλώνουμε ότι είμαστε εξοργισμένοι και δεν θα αποδεχθούμε μια τέτοια απόφαση. Θα συνεργαστούμε και με τους συλλόγους των εργαζομένων εναντίον αυτής της απαράδεκτης μεθόδευσης και θα την εμποδίσουμε με κάθε τρόπο».
Καταλήγοντας τονίζουν: «Σας καλούμε, να σκεφτείτε με ανθρωπιά και να απορρίψετε κάθε τέτοια μεθόδευση που θα δημιουργήσει επιπλέον κοινωνικές εντάσεις σε μια περίοδο που ήδη οι αντοχές όλων έχουν εξαντληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: