Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Στις 11-11-2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Σταϊκούρα για την πορεία της εταιρίας.
 Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι πλέον το χαρτοφυλάκιο της ΛΑΡΚΟ ανήκει στο ΥΠΕΝ δηλ. στον κύριο Χατζηδάκη.

Παρόλα αυτά ο Υπουργός για πολλοστή φορά δέχτηκε να μας συναντήσει και να τοποθετηθεί για τις θέσεις που υπάρχουν από την κυβέρνηση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και μας είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση να είναι παρών στις συναντήσεις με τη Διοίκηση και με το ΥΠΕΝ.
Επίσης  μας ανέφερε ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για την εταιρία χωρίς να αναφερθούν ονόματα.

Μας είπε καθαρά ότι το μόνο σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο της τριχοτόμησης (του 2014) της εταιρίας.
Αυτό βέβαια εξετάζεται για να δουν με ποιον τρόπο είναι υλοποιήσιμο και βιώσιμο για την  ίδια την εταιρία.
 Μας είπε ότι είναι στόχος η εταιρία να μην κλείσει και να μη χαθούν οι θέσεις εργασίας.

Υπάρχουν ακόμα σκέψεις πάνω στο μοντέλο της ΔΕΗ για εθελουσία έξοδο . Αυτό βέβαια δεν είναι ακόμα στις σκέψεις της κυβέρνησης απλά εξετάζονται όλα τα σενάρια που θα φέρουν το σωστό αποτέλεσμα για τη βιωσιμότητα της εταιρίας. Εμάς σαν εργαζόμενους μας αρέσουν οι αληθινές απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία και ο εποικοδομητικός διάλογος για να έχουμε μια σαφή εικόνα για το μέλλον μας.
Όπως επίσης ανέφερε ότι κανένας από τους παλαιότερους εργαζόμενους δεν πρόκειται να χάσει κάτι από τα κεκτημένα που έχει μέχρι σήμερα.

Τονίζουμε ότι αυτά είναι όλα σκέψεις. Θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις της ΚΟΜΙΣΙΟΝ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού γιατί το θέμα των κρατικών ενισχύσεων ακόμα είναι στο προσκήνιο.

Στις 15 του μήνα ακολουθήθηκε στο χώρο μας συνάντηση με τον Υφυπουργό του ΥΠΕΝ τον κύριο Γεράσιμο Θωμά ο οποίος επισκέφθηκε το εργοστάσιο και πραγματοποίησε συνάντηση με το Επιχειρησιακό Σωματείο και τα δύο κλαδικά σωματεία που υπάρχουν στο χώρο μας.
Και εδώ υπάρχουν οι ίδιες απόψεις που μιλούν ξεκάθαρα για το ίδιο σχέδιο από το 2014 για την τριχοτόμηση της εταιρίας.
Μας μίλησε για την ανισότητα των μισθών για τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και με βάση το τελευταίο θανατηφόρο δυστύχημα που είχαμε αλλά όλοι στην πολιτική ηγεσία κλείνουν στην τριχοτόμηση της εταιρίας και ένα νέο μοντέλο μορφής εργασίας το οποίο θα μας βρει κάθετα αντίθετους ως προς το σχεδιασμό του.
Είπαμε στον Υφυπουργό ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι ως προς την ιδιωτικοποίηση αλλά και στις μορφές εργασίας που σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση .
Η κυβέρνηση να γνωρίζει ότι η ΛΑΡΚΟ είναι μία ενιαία και αδιαίρετη κι εμείς θα αγωνιστούμε και θα παλέψουμε για να μείνει αυτή η εταιρία στο πρόσωπο που έχει.
Ήδη στην προηγούμενη Γ.Σ τονίσαμε τους φόβους μας ως προς αυτά τα σχέδια και σας καλέσαμε να συμμετέχετε μαζικά σε μία ΓΣ στην οποία θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον της εταιρίας.
Θα πρέπει όλοι ΜΑΖΙΚΑ να συμμετέχουμε για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον μας.
ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της εταιρίας με οποιαδήποτε τρόπο και μορφή να κάνει η κυβέρνηση και μιλάμε και για τις προηγούμενες.

Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε διάλογο για ανταλλαγή απόψεων αλλά και να καταθέσουμε ένα σχέδιο το οποίο η εταιρία μπορεί να λειτουργεί και να εργάζεται κάτω από δημόσιο έλεγχο.
Το έχουμε κάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνουμε.

Στο επόμενο ΔΣ θα καταθέσουμε  τις απόψεις μας που τονίζουμε είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ και θα τις στείλουμε  στο ΥΠΕΝ στον Υφυπουργό. Κ. Γ. Θωμά.

Σαν εργαζόμενοι μπορούμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε την εταιρία ζωντανή.
Μπορούμε να γίνουμε ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και να πάρουμε γερές και γενναίες αποφάσεις για το μέλλον μας στην εταιρία αυτή.
Λέμε ΟΧΙ στην οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης λέμε ΟΧΙ σε αλλαγές  ως προς τη  μορφή εργασίας και σε σχέδια που θα φέρουν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο.

Το ΔΣ θα συνεδριάσει σύντομα για να πραγματοποιηθεί ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ και θέλουμε την  ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ όλων σας – γιατί εργάτες ενωμένοι δεν είναι ποτέ νικημένοι.

Λέμε να κλείσετε τα αυτιά σας στα σενάρια που κυκλοφορούν σε χώρους εργασίας και θα  ενημερώνεστε από τις ανακοινώσεις του σωματείου μας και μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                      Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                           Γ. ΚΑΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: