Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Την ευλογία της Παναγίας της Προυσιώτισσας πήραν και φέτος τα μέλη του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών - Επίτιμος μέλος ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης



Tην Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, το Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών τίμησε την Παναγία την Προυσιώτισσα, προστάτιδα της Ρούμελης, αλλά και του ιδίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτό, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ιερόθεος, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. 





Ακολούθησε λιτάνευση και περιφορά της εικόνας της Παναγίας από την Εκκλησία στο Π.Κ.Ρ., καθώς και δέηση στην είσοδο του Ιδρύματος. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα «Δελφοί», την οποία προλόγισε ο Πρόεδρος του Π.Κ.Ρ., κ. Νικόλαος Νούλας. Η κεντρική ομιλία, με θέμα: «Η υπεραγία Θεοτόκος και το ανθρωπολογικό ζήτημα», έγινε από τον Σεβασμιώτατο Ιερόθεο, Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. 




 





Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Νούλας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Κ.Ρ., σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, ανακήρυξε επίτιμο μέλος του κοινωφελούς ιδρύματος. τον παριστάμενο κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων, τιμώντας τον για τη σημαντική και πολυετή του προσφορά στη Ρούμελη. Η εκδήλωση έκλεισε με τη βράβευση της οικογένειας Αγαπητού, η οποία έχει προσφέρει στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών πολύτιμο λαογραφικό υλικό.
Από αριστερά, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών κ. Νικόλαος Νούλας, τα μέλη του ΔΣ κ. Ηρακλής Παπανικολάου, κα. Λαμπρινή Κουφάκη, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Αθανάσιος Ραφτόπουλος, το μέλος του ΔΣ κα. Ελένη Μπαρλή και ο Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ενώσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: