Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα ήθελα να παραιτηθώ την κατάλληλη ώρα

Την επιθυμία να μιμηθεί την κίνηση του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και να παραιτηθεί του επισκοπικού θρόνου την κατάλληλη ώρα, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σήμερα, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Καλαβρύτων Ιερωνύμου.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το arxon.gr, χαρακτήρισε την κίνηση Αμβρόσιου «σώφρονα και ηρωική».
Ως ήταν αναμενόμενο, αιφνιδίασε τους πάντες, πολλοί εκ των οποίων εξέλαβαν τη δήλωση αυτή ως προτροπή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος προς τους γηραιούς μητροπολίτες που δεν μπορούν να ασκήσουν επιμελώς τα καθήκοντά τους, να παραδίδουν τη σκυτάλη την κατάλληλη ώρα σε νεότερους επισκόπους.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το arxon.gr, με την εν λόγω δήλωση, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τοποθετείται δημοσίως για πρώτη φορά αναφορικά με τις προθέσεις του για το μέλλον του στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια του ενθρονιστηρίου λόγου του, σήμερα το μεσημέρι στον μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης στο Αίγιο ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος χαρακτήρισε τη νεολαία  χρυσή ελπίδα του τόπου μας. «Ανοίγουμε την πατρική μας καρδιά και καλούμε τους νέους και τις νέες να συγχωρήσουν τις ατέλειές μας και να έλθουν στην εκκλησία χωρίς προκαταλήψεις, εμμονές, κάθε είδους φόβους και αναστολές» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο νέος μητροπολίτης έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό έργο της μητρόπολης, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, είπε ότι «καμαρώνουμε για κληρικούς, όπως ο νέος μητροπολίτης και του ευχόμαστε να έχει δύναμη».
Την κυβέρνηση στην τελετή ενθρόνισης εκπροσώπησε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης. Νωρίτερα, πλήθος πιστών υποδέχθηκε τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμο, στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο, ο οποίος συνοδευόταν από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: