Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Με επιτόκιο 2,5% το ομόλογο της Mytilineos

Ολοκληρώθηκε χθες η διεθνής έκδοση, ύψους 500 εκατ. ευρώ, πρώτης τάξεως (senior) ομολογιών με λήξη το 2024 της Mytilineos, μέσω της θυγατρικής εταιρείας Mytilineos Financial Partners. Τόσο το χαμηλό επιτόκιο ύψους 2,5% όσο και η υπερκάλυψη που εκτιμάται γύρω στα 2 δισ. ευρώ έδωσαν τη δυνατότητα στη διοίκηση του ομίλου να κάνει λόγο όχι μόνο για μια πετυχημένη έκδοση, αλλά για ορόσημο στην πορεία της Mytilineos.
Όπως σημειώθηκε, η ανταπόκριση των διεθνών επενδυτών στην έκδοση της ελληνικής βιομηχανίας την τοποθετεί με αξιώσεις στη διεθνή επενδυτική σκηνή και ενισχύει τον δείκτη εμπιστοσύνης που ήδη απολαμβάνει ως όμιλος, όπως έχει αποδειχτεί και από τις πρόσφατες αξιολογήσεις διεθνών οίκων. 
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ΜΥΤΙΛ έκανε λόγο για επιτυχή έκδοση. Όπως επεσήμανε, «η επιτυχής έκδοση ύψους 500 εκατ. ευρώ στη διεθνή αγορά αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας. Ως μια διεθνής βιομηχανική εταιρεία, καλωσορίζουμε τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να ανταποδίδουμε αξία μέσω μιας πορείας βιώσιμης ανάπτυξης». 
Σε σχέση με τη διαδικασία, οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως ενεργοί συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών, οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών και οι Alpha Bank, ΑΛΦΑ+4,71% Eurobank Ergasias, ΕΥΡΩΒ-0,26% Εθνική Τράπεζα ΕΤΕ+2,81% και Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ+0,59% θα ενεργήσουν ως επικεφαλής διαχειριστές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: