Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Στο ΚΙΝ.ΑΛ οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.


Την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019 στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου, του Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας, κ. Γιώργου Μουλκιώτη και του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Δημήτρη Μάντζου με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Συμβασιούχων στις Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. 
Το κεντρικό θέμα συζήτησης αφορούσε στην κρίσιμη κατάσταση των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασών, δεδομένης της λήξης των προγραμμάτων και επισημάνθηκε η καίρια σημασία που διαδραματίζουν στην προστασία των δασών ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατ’ επανάληψη, αρνείται οποιαδήποτε συνάντηση μαζί τους. Τέλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την 12μηνη ανανέωση των συμβάσεων. 
Οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, αφού ενημέρωσαν για τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχουν ήδη προβεί και δεδομένης της υποχώρησης της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που κατά τη συζήτηση της υπ’ αριθ. 48/30-09-2019 Επίκαιρης Ερώτησης του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Β. Κεγκέρογλου, είχε εξαγγείλει τετράμηνη παράταση προγράμματος, δεσμεύτηκαν να επανέλθουν με νέα κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, μετά την ολοκλήρωση συναντήσεων με εκπροσώπους εργαζομένων στα προγράμματα από όλη τη χώρα.  Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής ενημέρωσαν και για την ανάγκη στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό όλων των κρίσιμων υπηρεσιών και φορέων. 
Η Βουλή και ο ελληνικός λαός πρέπει να ενημερωθούν για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ή μη των προβλημάτων που αφορούν την πυροπροστασία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: