Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η «Στερεά… Υπεροχής!», για τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26-11-19, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Στερεάς, όπου συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για το 2020.
Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!» δεν τα υπερψήφισε και στάθηκε κριτικά τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και στον Προϋπολογισμό, θεωρώντας ότι δεν απαντούν στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα της ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, στην Περιφέρειά μας.
Ο Προϋπολογισμός ύψους περίπου 120 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το 1/3 είναι μισθοδοσία, δακοκτονία και μεταφορά μαθητών, δεν είναι ούτε αναπτυξιακός, ούτε ανθρωποκεντρικός αλλά ούτε και δημοκρατικός, όπως ισχυρίστηκε η περιφερειακή αρχή. 
Ο επικεφαλής Δημήτρης Αναγνωστάκης και οι εισηγητές  της παράταξης, απόδειξαν,
με ατράνταχτα επιχειρήματα, ότι είναι απλά ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός, χωρίς όραμα και στρατηγική, με σοβαρό έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής,  χωρίς ουσιαστική κοινωνική διαβούλευση, χωρίς κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στις Περιφερειακές Ενότητες, με διάσπαρτες και μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, που παραπέμπουν σε παρωχημένες εποχές και πρακτικές.
Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!», σε συνεργασία και με άλλες παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου, έκανε διορθωτικές, συμπληρωματικές προτάσεις, οι οποίες έγιναν καταρχήν αποδεκτές από την περιφερειακή αρχή και θα ενσωματωθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα με τροποποιήσεις.
Τέλος, ο επικεφαλής της Παράταξης, με αφορμή τον ορισμό μελών του περιφερειακού συμβουλίου σε διάφορα συλλογικά όργανα, ζήτησε να ισχύσει η αναλογική  εκπροσώπηση, με βάση τη δύναμη των παρατάξεων, και να απορριφθεί η λογική των “υπόγειων συμφωνιών” και “κρυφών συναλλαγών”, όπως έγινε για παράδειγμα με τον ορισμό εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: