Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η Λιβαδειά γιόρτασε τα Εισόδια της Θεοτόκου, τιμώντας την προστάτιδα της πόλης. Πλήθος πιστών παρακολούθησε τις λατρευτικές εκδηλώσεις και συνόδευσε την Εικόνα της Παναγίας στην καθιερωμένη λιτανεία.


Παραμονή της εορτής στον πανηγυρικό εσπερινό, στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων, συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και επιφανείς αρχιερείς.
Ο Επίσκοπος Ωρεών Φιλοθέος, οι Μητροπολίτες, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος και ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστόφορος.
Ο Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας Γεώργιος αφού τους καλωσόρισε, ευχήθηκε στον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή να συνεορτάσει μαζί τους και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά.
Κατόπιν ο  Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης Γεώργιος κήρυξε το θείο λόγο, αναφερόμενος στην Είσοδο της Παναγίας εις τα Άγια των Αγίων του Ναού των Ιεροσολύμων. Τόνισε ότι η εορτή σηματοδοτεί εκτός από την είσοδο της Παρθένου στο Ναό και την είσοδο του Θεού στην ανθρωπότητα. Η εορτή των Εισοδίων της Παναγίας στον Ναό συνδέεται απόλυτα με την εορτή της Γέννησης του Χριστού.
Στο τέλος ο  Αρχιεπίσκοπος  Ιερώνυμος ευχήθηκε Χρόνια πολλά και η ευλογία και η αγάπη της Παναγίας να σκεπάζει όλους.
Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην οποία συμμετείχαν πολλοί πιστοί.












Ανήμερα της εορτής, η οποία αποτελεί και τοπική αργία, τελέστηκε Θεία δοξολογία και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμο.
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι βουλευτές Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά, ο δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι  καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.




Όλοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά στην πόλη και στους εορτάζοντες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: