Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ


Δήλωση απερχόμενου Προέδρου ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.
Ειδικότερα πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων  των παρατάξεων για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση σταυρών και θα ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για την εκλογή του νέου Εποπτικού Συμβουλίου.  Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά έξι αυτοδιοικητικές παρατάξεις.
Σε σύνολο 528  εγγεγραμμένων ψήφισαν   511  αιρετοί.
Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά  0.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν:
  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι  325 ψήφους  και  19   έδρες
  • Αυτοδιοικητικό Κίνημα  91 ψήφους και 6 έδρες
  •  Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία  45 ψήφους και 3 έδρες
  • Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους
  • Συντονισμός Αιρετών  6 ψήφους
Σημειώνεται ότι την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.
Η σύγκληση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή του Προέδρου, των δύο Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα καθώς και για τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί αργότερα.
Γ. Πατούλης: « Το αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης»
Η επικράτηση  της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ,  είναι μια μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης.
Μια νίκη που στηρίχθηκε στις ισχυρές βάσεις των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια ως ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού μας.
Αφετέρου, αποτελεί το επιστέγασμα του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.
Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των υποψηφίων της παράταξης, για το νικηφόρο αποτέλεσμα και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού κι Εποπτικού Συμβουλίου, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: