Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών


Ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας  κατά των Γυναικών, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα:
«Η βία κάθε μορφής και απ’ όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα, πόσο μάλλον όταν αυτή ασκείται κατά των γυναικών, αποτελώντας δυστυχώς μία από τις πιο συνηθισμένες και βαθιά ριζωμένες παραβάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η 25η Νοεμβρίου, καθιερωμένη από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οφείλουμε όλοι, ως άτομα και ως κοινωνία,  να βάλουμε τέλος στην κακοποίηση, να σπάσουμε τα δεσμά του φόβου των γυναικών που υφίστανται βία και να τις ενθαρρύνουμε να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, «γιατί δεν είναι μόνες και δεν είναι οι μόνες».
Αυτό κάνουμε εμείς στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων. Με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνιολόγο, ψυχολόγο, νομικό) παρέχουμε δωρεάν συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη και νομικές συμβουλές σε όλες τις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους. Παράλληλα, οργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να καταπολεμήσουν όλες τις μορφές βίας. Οφείλουμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε τη συνείδηση της μη βίας και της μηδενικής ανοχής σε περιστατικά βίας και εξαθλίωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας.
Μαζί σπάμε τη σιωπή. Μαζί ξεπερνάμε το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: