Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο από την ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Συνάδελφοι  αγρότες και αγρότισσες

Βρισκόμαστε για μια χρονιά ακόμη μπροστά σε σοβαρές δυσκολίες και προβλήματα, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα προϊόντα όπως το βαμβάκι στις περισσότερες περιπτώσεις είχε καλές παραγωγές ενώ βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες.

Ωστόσο όπως  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πριν έτσι και η νέα κυβέρνηση της ΝΔ τώρα,  φρόντισε πολύ σύντομα να διαψεύσει τις όποιες προσδοκίες και αυταπάτες υπήρχαν σε σημαντικό κομμάτι βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων, ότι μετά την έλευση της τα πράγματα θα βελτιωθούν.
Οι όποιες εξαγγελίες για μείωση των φορολογικών συντελεστών, για μείωση του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές αποδείχτηκαν κοροϊδία.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται και οι τιμές στα βασικά προϊόντα μειώνονται, όπως τώρα στο βαμβάκι, στις ελιές και το λάδι, στο γάλα, στο μέλι κλπ.   Παραμένουν χωρίς αποζημίωση  ζημιές που έχουν υποστεί πολλοί αγρότες ενώ έργα υποδομής αναγκαία για την δουλειά μας χρονίζουν  και δεν υλοποιούνται , όπως στραγγιστικό δίκτυο στην Κωπαΐδα και τον απάνω κάμπο. 

Οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι μεσίτες, κάνουν πάρτι με τον δικό μας ιδρώτα, μας παίρνουν τα προϊόντα με ανοιχτές τιμές, μας πληρώνουν όποτε τους βολεύει και μας γονατίζουν με τη συμβολαιακή καλλιέργεια.

Συνάδελφοι , πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί καταλαβαίνουμε πως μπροστά σε αυτή την κατάσταση πρώτιστο καθήκον αποτελεί η   ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος,  των αγροτικών συλλόγων, η δημιουργία νέων συλλόγων, η ισχυροποίηση και η μαζικοποίηση τους. Δεν νοείται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να μη λειτουργούν Αγροτικοί Σύλλογοι και πολλοί συνάδελφοι να είναι εκτός Αγροτικών Συλλόγων.  

Η οργάνωση και η διεκδίκηση είναι τα μόνα όπλα που έχουμε για να μπορέσουμε να  ζήσουμε ανθρώπινα τον 21ο αιώνα  εμείς και οι επόμενοι που έρχονται. 
Σαν πρώτο βήμα καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους, σε ανοιχτή σύσκεψη  με στόχο την συζήτηση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την οργάνωση της δράσης μας για το επόμενο διάστημα.

Την ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  στις 6 το απόγευμα, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ, θα μιλήσει ο συνάδελφος ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ μέλος της Γραμματείας της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ (ΠΕΜ).


ΛΙΒΑΔΕΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια: