Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής Παπαθωμά, για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών


Τον Δεκέμβριο του 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με σκοπό να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Όμως η συγκεκριμένη ημέρα είχε ήδη καθιερωθεί δέκα χρόνια πριν, όταν γυναικείες οργανώσεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ’ εντολή του δικτάτορα Τρουχίλο, στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά σε δηλώσεις της τόνισε:  «Μη σιωπάτε, μην επιτρέπετε να σας εκμεταλλεύονται, σπάστε τον κύκλο της βίας, ανοίξτε τα φτερά σας στην ελευθερία, στη δικαίωση, ενάντια σε ότι απειλεί τη ζωή, την ύπαρξη, την ψυχική υπόσταση, την αξιοπρέπεια, τον σεβασμό.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Μορφωτικό Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο Γυναικών Αγίου Νικολάου Λιβαδειάς πραγματοποιεί ενημερωτική ημερίδα , την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στις 6:30 μ. μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας , γιατί… «Η βία μπορεί να πλήξει οποιαδήποτε γυναίκα».



Δεν υπάρχουν σχόλια: