Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Μήνυμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών


Η 25η Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών μας δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως η βία κατά των γυναικών αποτελεί μάστιγα αν και βαδίζουμε μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα. Η βία αποτελεί βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με καταστροφικές συνέπειες για πάνω απο το μισό πληθυσμό που δυστυχώς παραμένει αόρατος λόγω της σιωπής των γυναικών απο τη ντροπή ,το φόβο του στιγματισμού αλλά και της ατιμωρησίας . Από το 1993 που η Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών όρισε ότι η βία είναι σωματική, σεξουαλική, ψυχική χιλιάδες γυναίκες ταλαιπωρούνται με εξαναγκασμό και στέρηση της ελευθερίας τους στην ιδιωτική και δημόσια ζωή τους.
Τα στοιχεία είναι καταιγιστικά! Μία στις τρείς γυναίκες βιώνουν βία κατά τη διάρκεια της ζωής τους με ότι αυτό συνεπάγεται! Γυναίκες δολοφονήθηκαν, υπέστησαν ακρωτηριασμό, υφίστανται σεξουαλική εκμετάλλευση και διακρίσεις στον επαγγελματικό τους χώρο. 

Στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Γ.Γ.Ι. εκστρατεία με σύνθημα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξάλειψη της βίας και τη βοήθεια των γυναικών αυτών σε υπάρχουσεςδομές προστασίας. 

Πολλές συμβάσεις όπως πρόσφατα η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης που κύρωσε και η Ελλάδα αδυνατούν να πατάξουν το φαινόμενο γιατί η κοινωνική συνείδηση είναι απρόθυμη έως αδιάφορη να ασχοληθεί. Χρειάζεται λοιπόν η ευαισθητοποίηση να ξεκινήσει από την εκπαίδευση, να κατανοηθεί το φαινόμενο και να αναθεωρηθούν οι αναχρονιστικές αντιλήψεις ότι η βία αποτελεί μέσο σωφρονισμού των γυναικών όπως υποστηρίζετε μέχρι τώρα.!! 

Γι`αυτό ΤΕΛΟΣ Η ΣΙΩΠΗ!! ΜΙΛΕΙΣΤΕ!! Τηλεφωνείστε στο 15900!! 

Βγάζοντας προς τα έξω το πρόβλημά σας αφενός βρίσκετε βοήθεια και αφετέρου ευαισθητοποιείτε την κοινωνία να πάψει να θεωρεί τη βία κατά των γυναικών αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά συμβάλλοντας έτσι στην εξάλειψή της. Οι προσπάθειες καταπολέμησης της βίας όχι μόνο συμβάλλουν στη μείωση του ανθρώπινου πόνου αλλά και στο χτίσιμο μιας κοινωνίας ισότητας ,δικαιοσύνης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!

Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας 
κα Άντζελα Πανταζή – Βασιληά


Δεν υπάρχουν σχόλια: