Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και την Υγεία -Πρόνοια στη Λιβαδειά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του  , τους εργαζόμενους συνολικά,  να πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και την Υγεία -Πρόνοια , που διοργανώνουν τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ- ΟΑΕΕ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ,  το Σάββατο 30 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί,     στην Πλατεία Εθνικής  Αντίστασης (Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς).
Το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους από τους νέους εργαζόμενους ως τους συνταξιούχους. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, τα ΒΑΕ, την προστασία της μητρότητας, την Υγεία – Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφάλεια της οικογένειας. Είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αιματηρούς αγώνες.
Δυναμώνουμε τη πάλη μας για δημόσια και δωρεάν καθολική Ασφάλιση. Δυναμώνουμε το κοινό μέτωπο απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που εμποδίζει αυτήν τη δυνατότητα, γιατί δεν συνάδει με την κερδοφορία του.
Το σκηνικό που χτίζεται και προετοιμάζει τα νέα δεινά για συνταξιούχους και ασφαλισμένους μπορεί να το ανατρέψει ο κοινός αγώνας των, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που θα έχει προμετωπίδα  του τη διεκδίκηση Δημόσιας Υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες
Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.
                                  
Το ΔΣ του  Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: