Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Γραφείο υποστήριξης δανειοληπτών στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από τον προηγούμενο Απρίλιο λειτουργεί στο χώρο του ΚΕΠ Λιβαδειάς (Σοφοκλέους 15), Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών για την παροχή ολοκληρωμένης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους οφειλέτες (πολίτες και επιχειρήσεις), οι οποίοι αντιμετωπίζουν αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.
Επίσης, οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους σε ζητήματα, όπως η προστασία από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, κλπ, καθώς και για τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία ρύθμισης οφειλών, όπως είναι:
  • Το Πρόγραμμα Επιδότησης Αποπληρωμής Στεγαστικών και Επιχειρηματικών Δανείων με Υποθήκη κύριας κατοικίας και προστασία πρώτης κατοικίας.
  • Ο Νόμος ρύθμισης οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι) τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρο-εμπόρους.
  • Τον εξωδικαστικό μηχανισμό για τις επιχειρήσεις.
  • Τον Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών για φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επειχρήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Λιβαδειάς καθημερινά, πρωινές και απογευματινές ώρες κατόπιν ραντεβού (τηλ.: 213 – 212.57.30).

Δεν υπάρχουν σχόλια: