Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Με διαφορετικές γραμμές στη σύσκεψη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί...

Η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων που φάνηκε να επιτυγχάνεται στη σύσκεψη της Δευτέρας, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε προσωρινή. Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί προσέρχονται στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο Μαξίμου με διαφορετικές γραμμές για το ζήτημα της ΕΡΤ και εκτιμήσεις για την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει σχέδια για ένα μεταβατικό σχήμα της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεοράσης, με το οποίο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ διαφωνούν κάθετα.

Σε αυτό το κλίμα, ο κίνδυνος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες επανέρχεται ως ενδεχόμενο με μεγαλύτερη σφοδρότητα από πριν, ενώ η μόνη αποδεκτή λύση, η οποία θα έδινε διέξοδο θεωρείται ότι είναι η εκκαθάριση της ΕΡΤ εν λειτουργία. Το Μέγαρο Μαξίμου, προς το παρόν, δεν δίνει σημάδια ότι προτίθεται να υποχωρήσει και να αλλάξει τις προτάσεις του. 

Στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και στα κομματικά επιτελεία επικρατεί έντονη ανησυχία και προβληματισμός, καθώς πολλοί θεωρούν ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.  Διαβάστε περισσότερα στο http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231253600

Δεν υπάρχουν σχόλια: