Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

O Σεβασμιότατος κκ. Γεώργιος σε εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στη Θήβα


294
Tην Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Αγίου Νικολάου του Νέου Θηβών, παρουσία του Σεβ. Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεωργίου εθνική-επετειακή και ταυτόχρονα νεανική εκδήλωση.
Ήταν ημέρα μνήμης της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και ημέρα λήξης των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο.
Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση για τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο και του γενναίους υπερασπιστές της Bασιλεύουσας. Ακολούθησε επίκαιρη και συγκινητική ομιλία από τον διευθυντή του 6ου Δημ.Σχολείου Θηβών κ. Αθ. Καραπέτσα και η επίδοση των Βραβείων στη μνήμη των μακαριστών ιερέων της Ενορίας στις αριστούχες μαθήτριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θηβών, καθώς και των Αναμνηστικών της Νεανικής Κατηχητικής Χρονιάς που πέρασε.
 
Λίγο πριν την παρουσίαση ελληνικών χορών στο προαύλιο του Ναού ο Σεβασμιώτατος κ.Γεώργιος χαιρέτισε την εκδήλωση, συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους και αναφέρθηκε στην επέτειο αλλά και στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Πατρίδα μας και στην Ενότητα που πρέπει να μας διακρίνει εάν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έθνος και ως πρόσωπα.
 
Κάλεσε τα παιδιά να συμμετάσχουν στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της μητροπόλεως και τέλος απένειμε τα βραβεία στις δύο αριστούχους μαθήτριες και τα αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά. Πηγή www.romfea.gr 
331

Δεν υπάρχουν σχόλια: