Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών … «άγγιξε» την κρίση!


Διακεκριμένες προσωπικότητες συμμετείχαν την ημερίδα της Λιβαδειάς με θέμα την  κοινωνική και πολιτιστική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας!

Προσωπικότητες απ` όλους τους χώρους συγκέντρωσε μια ακόμη ημερίδα που οργάνωσε η  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ την περασμένη   Κυριακή,  20 Μαϊου2012, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λεβαδέων (ΚΡΥΑ), μια ημερίδα με θέμα : «Η κοινωνική και πολιτιστική χρεωκοπία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ποιά Ελλάδα θέλουμε να αναδυθεί μέσα από την κρίση;». Στην ημερίδα συνδιοργάνωσαν από κοινού η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών, ο Δήμος Λεβαδεών και το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. 



Περί τους έξι ακαδημαϊκούς και δύο εκπαιδευτικούς – αυτοδιοικητικούς είχε προσκαλέσει αυτή τη φορά για να βρεθούν στο βήμα μιας ακόμη ημερίδας της, η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών, η οποία θέλησε να ανοίξει ένα διάλογο με την τοπική κοινωνία για το θέμα της κρίσης, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κόλλιας.
Η ημερίδα είχε δύο ενότητες. Στην μεν πρώτη ακούστηκαν οι εισηγήσεις των κκ. Λαοκράτη Βάσση, Φιλόλογος–Συγγραφέας με θέμα «Τα πολιτιστικά αίτια της μεταπολιτευτικής χρεωκοπίας», Γεώργιου Μέργου, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  με θέμα «Οικονομική
κρίση : Αίτια και διέξοδοι»,  Αντώνιου Μακρυδημήτρη,  Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Πως θα αναστηλώσουμε το κράτος και την κοινωνία διακόσια χρόνια μετα την επανάσταση του ‘21», Λέανδρου Ρακιντζή,  Γεν. Επιθεωρητής Δημ. Διοίκησης, τ. Αρεοπαγίτης με θέμα «Διαφθορά και πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα: έχουμε ανάγκη μια ανοικτή κοινωνία ;» και Βασίλειου Καραποστόλη, Καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα  «Ιδιοτέλεια και ανιδιοτέλεια στην Ελλάδα». Στην δεύτερη ενότητα, «ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ (ΚΑΙ Η ΒΟΙΩΤΙΑ) ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ;», μίλησαν οι κκ. Γεώργιος Ντασιώτης, Δήμαρχος Αλιάρτου  Θεσπιών με θέμα «Η τοπική αυτοδιοίκηση και η ανάδειξη των τοπικών πολιτισμών: παιδεία και λαϊκό πανεπιστήμιο»,  Νικόλαος Παπαγγελής, Δήμαρχος Λεβαδέων με θέμα «Ο πολιτισμός και η ανάπτυξη σε αγαστή συνεργασία: ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τη Βοιωτία και την Ελλάδα» και  Χρίστος Λαδιάς-Χρίστος Γενιτσαρόπουλος, Λέκτωρ Τμ. Περιφερειακής Ανάπτυξης  Διδάκτωρ Παν/μίου Στερεάς Ελλάδος  με θέμα «Ένα νέο πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης για τη Βοιωτία : γεωργία, βιομηχανία, σεβασμός στο περιβάλλον». Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με συζήτηση και διάλογο ανάμεσα στο πάνελ και το ακροατήριο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: