Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ…»



«Το ΠΑΣΟΚ με τα ποσοστά που καταγράφει κινδυνεύει να γίνει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτόν τον τρόπο απάντησε στην κριτική που ασκεί τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην επανένωση της κεντροδεξιάς, ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στη δημοσιογράφο κυρία Σία Κοσιώνη.

«Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί ενοχλείται ο κ. Βενιζέλος από αυτή την ουσιαστική προσπάθεια η οποία γίνεται. Διότι με τα ποσοστά που βλέπω να έχει το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει το ίδιο να γίνει πολύ σύντομα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας τον κ. Βενιζέλο «να ασχοληθεί με τα του οίκου του» και να αφήσει την κεντροδεξιά παράταξη να πορευτεί όπως εκείνη νομίζει καλύτερα.

Ακόμη ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το πλαίσιο των στόχων που είναι εφικτό να επιτευχθεί σε μια διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου, δίνοντας έμφαση στα εξής τρία σημεία

  1. Όχι άλλες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
  2. Επαναξιολόγηση της πολιτικής δραστικής μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 
  3. Νέα φορολογική πολιτική με την οποία θα πεισθούν οι Ευρωπαίοι ότι η διαρκής φορολόγηση δεν απέδωσε, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ύφεση της ελληνικής οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: