Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Έντονες διεργασίες στο συνδικαλιστικό χώρο της ΠΑΣΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Βοιωτίας


Σε εξέλιξη βρίσκονται έντονες διεργασίες στο συνδικαλιστικό χώρο των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νομό Βοιωτίας. Σύμφωνα με έγκυρες  πηγές του Orchomenos Press, η έντονη και δημόσια διαφοροποίηση της συνδικαλιστικής  παράταξης ΠΑΣΚΕ από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική 2010-2012 έχει πάρει διαστάσεις οριστικής  ρήξης.
 Από τον Οκτώβριο του 2011 με τη ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους και πολύ νωρίτερα ακόμα,  συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΑΣΚΕ στο νομό δεν περιορίστηκαν σε εσωτερικές διαφωνίες αλλά προχώρησαν σε σαφείς και δημόσιες διαφοροποιήσεις.  Αυτό, βέβαια,  δεν εμπόδισε την εκλογική επικράτηση της ΠΑΣΚΕ και στις τελευταίες συνδικαλιστικές εκλογές  στην ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας τον περασμένο Δεκέμβριο, κάτι που οφείλεται, κατά σημαντικό βαθμό, σε ένα ισχυρό οργανωτικό μηχανισμό που διαθέτει κυρίως στη περιφέρεια  Λιβαδειάς – Ορχομενού – Διστόμου και σε ισχυρά ερείσματα στην Τεχνική-Επαγγελματική Εκπαίδευση του νομού.
Οι επιλογές της  διαφοροποίησης  που ακολούθησαν  ο Χρήστος Δαμιανίδης Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας, ο Σπύρος Βαζούρας Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Βοιωτίας, ο Ορχομένιος Παναγιώτης Θειακούλης Οργαν. Γραμματέας ΕΛΜΕ Ν. Βοιωτίας και μια σειρά συνδικαλιστικών στελεχών (Γιώργος Σίντος, Γιώργος Κιάφας, Λεωνίδας Σωτήρχος κ.α.) βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε δρόμο σύνθεσης και κοινής δράσης.
Οι στενές σχέσεις των εκπαιδευτικών-συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ με τον Γιάννη Σταθά, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και νεοεκλεγέντα βουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο και η κοινή πολιτική και συνδικαλιστική τους καταγωγή αποτελεί κομβικό σημείο στις εξελίξεις.  
Ενδεικτική των εξελίξεων στο χώρο αποτελεί η χθεσινή ανάρτηση στο ιστολόγιο ενημέρωσης της παράταξης με τίτλο «αντί επιλόγου» που σηματοδοτεί τίτλο «τέλους εποχής». Εν αναμονή των εξελίξεων, η έγκυρη ενημέρωσή σας  στο Orchomenos Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: