Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος (Σ.Θ.Β.Κ.Ε.)


Των εργασιών προήδρευσε ο κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους

Θλιβερή διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία
θα συνεχίσει να βαδίζει τον δρόμο της ύφεσης!

Μέσα σ` ένα κλίμα ιδιαίτερου προβληματισμού για το εγχώριο επιχειρείν  και των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για την μετεξέλιξή του, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012 , η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου VALIS RESORT στην Αγριά Βόλου. Των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους,  εκπρόσωπος της εταιρείας ElLIKON TRANSPORTΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΟΥΚΑΣ,  ενώ χρέη Γενικού Γραμματέα εκτέλεσε ο κ. Βασίλης Μωραΐτης  της εταιρίας ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ Α.Ε..

Ο κ. Παπαχαραλάμπους  απηύθυνε χαιρετισμό προς τους προσκεκλημένους  και αμέσως μετά κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου, κ. Ευριπίδη Δοντά, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων και  τα εξής:
….«Για μία ακόμη χρονιά, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, επαναλαμβάνεται η διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει να βαδίζει τον δρόμο της ύφεσης.
Δύο χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μία νέα πρόκληση, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της χώρας.
Η πρόοδος, που συντελέστηκε όλη την προηγούμενη περίοδο, και επεδίωκε τον απεγκλωβισμό της οικονομίας από την ύφεση, ήταν μικρότερης κλίμακας από την δυναμική του χρέους, την διαχειριστική ανεπάρκεια και τις παλινωδίες.
Από την άλλη πλευρά, ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας παραμένει το διεθνές περιβάλλον, το οποίο διατηρείται ρευστό. Η αστάθεια της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας όσο και η εξέλιξη της κρίσης χρέους στις ευρωπαϊκές οικονομίες, διαμορφώνουν συνθήκες κινούμενης άμμου». Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε : …..«Η κρίση την οποία διερχόμαστε έχει από πολλού ξεπεράσει τα όρια της οικονομίας. Γκρεμίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, κατατρώει κοινωνικούς θεσμούς, υπονομεύει την συνοχή, είναι έτοιμη να στείλει την χώρα μερικές δεκαετίες πίσω.
Στις δύσκολες περιόδους οι συνετές κοινωνίες αναζητούν το βάθος, που έχουν οι ρίζες του πολιτισμού τους, αναδεικνύουν την ευθύνη τους στις επόμενες γενιές, προηγούνται των ηγεσιών τους. Οι κοινωνίες της περιορισμένης ευθύνης, πιστεύουν ότι ο πολιτισμός τους είναι η δικαιολογία που τις αποσυνδέει από τις ευθύνες τους, το μέλλον που επωμίζονται οι επερχόμενες γενιές είναι αποσυνδεδεμένο από το ανεύθυνο παρελθόν, και ότι η στασιμότητα είναι η σημαντικότερη ιδιότητα της ηγεσίας. Πιστεύω ότι η δική μας κοινωνία δεν έχει ή δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με την δεύτερη περίπτωση. Χρειαζόμαστε όλοι μας να προσπαθήσουμε για το μέλλον του τόπου. Τα επόμενα χρόνια, θα είναι τα καλύτερα για όσους μάθουν να ισορροπούν το όνειρο με την πειθαρχία.  Το μέλλον ανήκει σε κείνους που ασπάζονται τις προοπτικές για μεγαλύτερες ευκαιρίες αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζουν την πραγματικότητα των περιορισμένων πόρων.  Είναι αυτοί που θα βρίσκουν νέες λύσεις, που επιτρέπουν την υλοποίηση πολλών στόχων με μικρότερη σπατάλη.»
Στη συνέχεια το πρόγραμμα της Κλειστής Γενικής Συνέλευσης περιελάμβανε τις παρουσιάσεις του Απολογισμού Έργου του Συνδέσμου για το 2011 από το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Δημήτριο Φιλίππου, του Οικονομικού Απολογισμού 2011 και του Προϋπολογισμού 2012 από τη Ταμία κα Ιωάννα Παπαδοπούλου και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, η οποία αναγνώστηκε από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου, κ Απόστολο Παπαδούλη. Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης, ενέκρινε τα πεπραγμένα και  απήλλαξε τη Διοίκηση από κάθε ευθύνη. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών του Συνδέσμου και η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου.    
Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης έγινε με την ευγενική χορηγία των εξής εταιριών: Μεγάλοι Χορηγοί: Όμιλος Εταιριών ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΜΕΤΚΑ ΑΕ.. Χορηγοί:  ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΕ,   και SOVEL AE. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: