Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Τι θα γίνει με τις λίστες των κομμάτων στη Βοιωτία;O Γιώργος Ανδρέου
Η διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου με λίστα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στα επιτελεία των κομμάτων, κυρίως αυτών που έχουν προχωρήσει σε συμφωνίες και συνεργασίες με άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Προβληματισμός επικρατεί κυρίως στη ΝΔ, μετά τη συμφωνία με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι τι θα γίνει, εάν η κ. Μπακογιάννη  επιδιώξει να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Βοιωτία ο στενός συνεργάτης της Γ. Ανδρέου, ο οποίος στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΣΥ. 

Αυτό το ενδεχόμενο έχει σημάνει συναγερμό στους τρεις εκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. (Μπασιάκο, Καράμπελα και Κουτσούμπα). Από την πλευρά του ο κ. Καράμπελας δήλωσε στο ΣΕΙΡΙΟ ότι «να γίνουν αλλαγές, εάν είναι για το καλό της παράταξης». Πέραν αυτού , έχει διαρρεύσει ότι δύο από τους υποψήφιους βουλευτές των προηγούμενων εκλογών δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν  στη νέα εκλογική διαδικασία. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύεται ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές και πρώτος θα είναι ο βουλευτής Γ. Σταθάς. Εκ του πονηρού θεωρούν τις  φήμες  περί συμμετοχής του Λ. Μίχου, που ήταν υποψήφιος της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λ. Κατσέλη.
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της Ν.Ε Βοιωτίας Γ. Σιδέρης, έχει δηλώσει μέσα από το ΣΕΙΡΙΟ ότι «θα ήταν άδικο να αλλάξει το ψηφοδέλτιο». Υπάρχει όμως προβληματισμός, καθώς εκτιμάται το ψηφοδέλτιο  θα πρέπει  να ενισχυθεί, το θέμα είναι εάν υπάρχουν τέτοια περιθώρια , αφού στις προηγούμενες εκλογές , μετά δυσκολίας κατάφεραν   να συγκροτήσουν εξάδα. Χωρίς αλλαγές εκτιμάται ότι θα είναι τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της  ΔΗΜΑΡ.  Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=35836

Δεν υπάρχουν σχόλια: